Τοπικές Ειδήσεις

Συμπληρωματική ανάκριση για τον προσωρινά κρατούμενο πολιτικό μηχανικό

Σε συμπληρωματική Ανάκριση ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου με βεβαρυμένο με νέες κατηγορίες κατηγορητήριο, μετά την ενοποίηση κι άλλων δικογραφιών, κλήθηκε χθες και έλαβε προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα, ένας Ροδίτης, πολιτικός μηχανικός, που έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές και τελεί από τον Δεκέμβριο του 2018 σε προσωρινή κράτηση.
Θυμίζουμε ότι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετά από παραγγελία Ανακρίτριας, διενήργησαν έρευνα στο γραφείο του ελεγχόμενου και κατάσχεσαν φακέλους εντολέων του, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 3 σφραγίδες.
Κατασχέθηκαν ειδικότερα 4 υπολογιστές, ένα laptop και ένα usb πέραν των φακέλων, ενώ μια σφραγίδα στρογγυλή με ένδειξη «Ελληνική Δημοκρατία» ελέγχεται αν χρησιμοποιήθηκε για την πλαστογράφηση βεβαιώσεων.
Ο κατηγορούμενος που έχει απολογηθεί ήδη για δύο υποθέσεις χθες κλήθηκε να απολογηθεί συμπληρωματικά για νέες.
Του αποδίδεται ειδικότερα ότι την 26η Δεκεμβρίου 2014 ανέλαβε την υπαγωγή στον νόμο περί αυθαιρέτων ακινήτου κυριότητας Ροδίτη στην Ιαλυσό και ότι παρέστησε ψευδώς στον εντολέα του ότι το ύψος του προστίμου του ανέρχεται σε 40.286,94 ευρώ κάνοντας χρήση εγγράφου που τον έπεισε ότι προέρχεται από τα πληροφοριακά συστήματα της αρμόδιας Πολεοδομικής αρχής. Φέρεται να παρέστησε ψευδώς ότι αν καταβάλει το πρόστιμο μέχρι το τέλος Δεκέμβρη του 2014, θα πληρώσει μειωμένο σε ύψος 15.116,75 ευρώ παραδίδοντας του σχετικό έγγραφο δήθεν εξαχθέν από τα πληροφοριακά συστήματα του Υ.Π.Ε.Κ.Α.
Την αμοιβή του φέρεται να όρισε στο ποσό των 700 ευρώ και έλαβε τα χρήματα σε λογαριασμό συνεργάτιδας του, που υπέδειξε.
Του αποδίδεται ότι μετήλθε κι άλλων ψευδών παραστάσεων στον φερόμενο ως θύμα και ότι ενσωμάτωσε στην περιουσία του το ποσό των 35.716,75 ευρώ με αντίστοιχη ζημία του παθόντος.
Του αποδίδεται ακόμη ότι από τον Ιούνιο του 2018 ανέλαβε ανάλογη τακτοποίηση αυθαιρέτου μιας 85χρονης, χωρίς γραμματικές γνώσεις, κατοίκου του εξωτερικού, με εντολή που έλαβε από συγγενή της και ότι προσπορίστηκε παράνομο όφελος με ανάλογη απάτη ύψους 13.730 ευρώ.
Περαιτέρω κατηγορείται ότι τον Αύγουστο του 2013 ανέλαβε την κατασκευή και αποπεράτωση κατοικίας γ’ ορόφου επί οικοδομής ιδιοκτησίας μιας ημεδαπής και ότι εισέπραξε συνολικά 152.800 ευρώ χωρίς να διεκπεραιώσει την εντολή που του δόθηκε.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου