Ειδήσεις

Συνάντηση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου με τον αντιδήμαρχο Ρόδου κ. Γ.Κακούλη

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Δωδεκανήσου έλαβε χώρα συνάντηση με τον κ. Κακούλη Γεώργιο, αντιδήμαρχο του Δήμου Ρόδου με την παρουσία εκπροσώπων του ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Δωδεκανήσου και κλαδικών συλλόγων μηχανικών. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση θεμάτων που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του κ. Κακούλη στο Δήμο Ρόδου, καθώς και προτάσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών που εποπτεύονται από τον ίδιο (Υπηρεσία Δόμησης, Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Δ/νση Μεσαιωνικής Πόλης).

Η συνάντηση έγινε σε πνεύμα καλής συνεργασίας, αμοιβαίας κατανόησης των προβλημάτων και εκφράστηκε από όλους η επιθυμία για την ανάπτυξη μίας σταθερής και εποικοδομητικής επικοινωνίας για τη συνέχεια.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα ακόλουθα:
-Η ανάγκη για την εκπόνηση μελετών που αφορούν στον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό του νησιού
-Τρόποι βελτίωσης της εικόνας, των υποδομών και της λειτουργίας της Μεσαιωνικής Πόλης
-Η ανάγκη για την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών και τη λειτουργικότητα του κτιρίου στο παλαιό νοσοκομείο Ρόδου που θα στεγάσει τις Τεχνικές και Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου.
-Προτάσεις που αφορούν στη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου με γνώμονα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των μηχανικών-πολιτών, τη διαφάνεια και την ισότιμη αντιμετώπιση των συναδέλφων.
-Η συνεργασία στην υλοποίηση δράσεων επιμόρφωσης μηχανικών, καθώς και σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος Δήμου-ΤΕΕ.
-Η οργάνωση του αρχείου της Υπηρεσίας Δόμησης.
-Η νομική υποστήριξη των συναδέλφων δημοσίων υπαλλήλων εκ μέρους του Δήμου στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους, καθώς και προτάσεις βελτίωσης των συνθηκών εργασίας τους.
-Η ανάγκη για την ολοκλήρωση των μελετών για την αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου
Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτική επικοινωνία προκειμένου να παρακολουθείται η πρόοδος των τεθέντων θεμάτων.

Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου,
Ιάκωβος Γρύλλης
Πρόεδρος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου