ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΟΑΕΔ

Ένα νέο πρό­γραμ­μα απα­σχό­λη­σης για 23.000 ανέρ­γους, ηλι­κί­ας 29 έως 64 ετών, ανα­μέ­νε­ται να ξε­κι­νή­σει στα τέλη Σε­πτεμ­βρί­ου, όπως ανα­φέ­ρει η ανα­πλη­ρώ­τρια υπουρ­γός Ερ­γα­σί­ας, αρ­μό­δια για την κα­τα­πο­λέ­μη­ση της ανερ­γί­ας Ράνια Αντω­νο­πού­λου, σε συ­νέ­ντευ­ξη που πα­ρα­χώ­ρη­σε στο Αθη­ναϊ­κό πρα­κτο­ρείο

Σύμ­φω­να με την κ. Αντω­νο­πού­λου, «με τον ανα­σχε­δια­σμό που έγινε τους τε­λευ­ταί­ους μήνες, το πρό­γραμ­μα, με τον ίδιο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, απευ­θύ­νε­ται σε 23.000 χι­λιά­δες ανέρ­γους και όχι σε 16 χι­λιά­δες που προ­βλε­πό­ταν, αρ­χι­κώς. Στο εξής, όλοι οι ωφε­λού­με­νοι θα λαμ­βά­νουν υψη­λό­τε­ρες απο­δο­χές, ενώ θα πα­ρέ­χε­ται στο 50% των ωφε­λου­μέ­νων η δυ­να­τό­τη­τα εγ­γυ­η­μέ­νης απα­σχό­λη­σης σε ιδιω­τι­κές εται­ρεί­ες για έξι μήνες, σε αντί­θε­ση με τον αρ­χι­κό σχε­δια­σμό του προ­γράμ­μα­τος που πε­ρι­λάμ­βα­νε εγ­γυ­η­μέ­νη απα­σχό­λη­ση μόνον για το ένα τέ­ταρ­το των ωφε­λου­μέ­νων και μόλις για δύο μήνες. Με το νέο σχε­δια­σμό, ο άνερ­γος που θα προ­σλη­φθεί, θα λαμ­βά­νει, μαζί με την ερ­γο­δο­τι­κή συμ­με­το­χή, 5.500 ευρώ, εν αντι­θέ­σει με τον αρ­χι­κό, ο άνερ­γος λάμ­βα­νε μόλις 1.600 ευρώ καθ’ όλη τη διάρ­κεια του προ­γράμ­μα­τος».

 

Στη συ­νέ­ντευ­ξή της, η κ. Αντω­νο­πού­λου κάνει ιδιαί­τε­ρη ανα­φο­ρά και στη νέα γενιά προ­γραμ­μά­των κοι­νω­φε­λούς ερ­γα­σί­ας, που στο­χεύ­ουν στην επα­νέ­ντα­ξη των μα­κρο­χρό­νια ανέρ­γων στην αγορά ερ­γα­σί­ας. Συ­νο­λι­κά, όπως υπο­γραμ­μί­ζει, στο πρό­γραμ­μα θα εντα­χθούν πε­ρί­που 43.000 άνερ­γοι. Το­νί­ζει δε ότι, για πρώτη φορά, το πρό­γραμ­μα είναι οκτά­μη­νης διάρ­κειας, με πλήρη ασφα­λι­στι­κά και ερ­γα­σια­κά δι­καιώ­μα­τα, όπως κα­το­χυ­ρώ­θη­καν, έπει­τα από νο­μο­θε­τι­κή ρύθ­μι­ση του υπουρ­γεί­ου Ερ­γα­σί­ας.

 

Πα­ράλ­λη­λα, η κ. Αντω­νο­πού­λου, ανα­φέ­ρε­ται και στο σχε­δια­σμό του υπουρ­γεί­ου Ερ­γα­σί­ας για την ενί­σχυ­ση της απα­σχό­λη­σης στις μι­κρο­με­σαί­ες επι­χει­ρή­σεις. Σύμ­φω­να με την ανα­πλη­ρώ­τρια υπουρ­γό Ερ­γα­σί­ας, τον ερ­χό­με­νο Οκτώ­βριο, θα υλο­ποι­η­θεί πρό­γραμ­μα επι­χο­ρή­γη­σης επι­χει­ρή­σε­ων για την απα­σχό­λη­ση 10.000 ανέρ­γων, ηλι­κί­ας 30-49 ετών, σε επι­χει­ρή­σεις του ιδιω­τι­κού τομέα, συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων και των μι­κρο­με­σαί­ων επι­χει­ρή­σε­ων.

 

Σε ό,τι αφορά τα προ­γράμ­μα­τα που απευ­θύ­νο­νται σε συ­γκε­κρι­μέ­νους κλά­δους της οι­κο­νο­μί­ας, η κ. Αντω­νο­πού­λου επι­ση­μαί­νει ότι στις προ­τε­ραιό­τη­τες του υπουρ­γεί­ου Ερ­γα­σί­ας είναι η ανά­πτυ­ξη του αν­θρώ­πι­νου δυ­να­μι­κού, με στόχο τη μεί­ω­ση του ψη­φια­κού ελ­λείμ­μα­τος και την ανά­πτυ­ξη δε­ξιο­τή­των σε τε­χνο­λο­γί­ες αιχ­μής, λαμ­βά­νο­ντας υπόψη ότι η χώρα μας εμ­φα­νί­ζει ση­μα­ντι­κό ψη­φια­κό έλ­λειμ­μα.

 

Η ανα­πλη­ρώ­τρια υπουρ­γός Ερ­γα­σί­ας σχο­λιά­ζει ότι η δη­μιουρ­γία ενός στα­θε­ρού πε­ρι­βάλ­λο­ντος που θα υπο­στη­ρί­ζει την κοι­νω­νι­κή οι­κο­νο­μία και τα πα­ρα­γω­γι­κά κοι­νω­νι­κά εγ­χει­ρή­μα­τα, προ­κει­μέ­νου να μπο­ρούν να συ­νει­σφέ­ρουν ση­μα­ντι­κό με­ρί­διο στο ΑΕΠ, όπως συμ­βαί­νει σε πολ­λές χώρες της Ευ­ρώ­πης και της Αμε­ρι­κής, απο­τε­λεί κε­ντρι­κό σκοπό της κυ­βέρ­νη­σης.

 

Όπως ση­μειώ­νει, για την κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, η ανά­πτυ­ξη της Κοι­νω­νι­κής Οι­κο­νο­μί­ας είναι ορι­ζό­ντια προ­τε­ραιό­τη­τα. «Γι’ αυτό το λόγο, ει­σά­γου­με ένα νέο θε­σμι­κό πλαί­σιο, το οποίο θα δίνει τη δυ­να­τό­τη­τα ανά­πτυ­ξης συ­νε­ται­ρι­στι­κών δομών και δομών κοι­νω­νι­κής οι­κο­νο­μί­ας σε όλους τους κλά­δους της οι­κο­νο­μί­ας. Επί­σης, με το σχέ­διο νόμου για την ανά­πτυ­ξη της Κοι­νω­νι­κής και Αλ­λη­λέγ­γυας Οι­κο­νο­μί­ας, το οποίο ανα­μέ­νε­ται να ψη­φι­στεί εντός Σε­πτεμ­βρί­ου, ιδρύ­ε­ται Τα­μείο Κοι­νω­νι­κής Οι­κο­νο­μί­ας» προ­σθέ­τει.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.