Μέσα σε μόλις τρεις ώρες, συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 17.000 δολάρια που θα προσφέρουν αμέριστη βοήθεια στον Σύρο πρόσφυγα της φωτογραφίας, ο οποίος καταγράφηκε να πουλά στυλό στη Βηρυτό, έχοντας αγκαλιά την κόρη του. Οι φωτογραφίες του άντρα, ανέβηκαν στο διαδίκτυο (Twitter) από τον ακτιβιστή Gissur Simonarson και έγιναν άμεσα viral. Ο χρήστης, που ζει στη Νορβηγία, ανέλαβε δράση προκειμένου να βοηθήσει τον άντρα και την ανήλικη κόρη του, ζητώντας από τους χρήστες τον βοηθήσουν να εντοπίσει τους δυο πρόσφυγες.

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας άντρας του ανέφερε ότι ο εν λόγω άντρας βρίσκεται εδώ και καιρό σε αυτό το σημείο στη Βηρυτό ενώ αρκετοί προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν ζητώντας να βρεθεί τρόπος να συνεισφέρουν οικονομικά. Έτσι, δημιουργήθηκε ο λογαριασμός στο Twitter #BuyPens ενώ το εκπληκτικό είναι ότι μέσα σε 24 ώρες, ταυτοποιήθηκαν οι δυο πρωταγωνιστές: ο άντρας ονομάζεται Abdul, και μεγαλώνει μόνος του τα δυο παιδιά του, την τετράχρονη Reem και τον 9χρονο Abdelillah.

Η οικογένεια έχει βρει καταφύγιο στο Λίβανο έχοντας ξεφύγει από τον καταυλισμό προσφύγων στη Συρία Yarmouk. Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί περί τα 17.000 (μέσω crowdfunding) ποσό που διαρκώς αυξάνεται.

newsbeast.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ