Την Παρασκευή 28 Αυγούστου ο Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό βήμαfm και μεταξύ των άλλων ανέφερε

Για το προσκλητήριο Γεννηματά στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς

«Το προσκλητήριο αφορούσε τη ΔΗΜΑΡ, τους Πράσινους Οικολόγους, αφορούσε και όλα τα στελέχη που θέλανε από το ΚΙΔΗΣΟ να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ ή να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ. Ήμασταν ανοιχτοί. Αλλά να συνεργαστούμε με ένα κόμμα, το οποίο διέσπασε το ΠΑΣΟΚ, που ουσιαστικά καταδίκασε σε ελάχιστο χρόνο την παράταξη να έρθει τελευταίο κόμμα στη Βουλή αντί να έρθει τρίτο κι έβγαλε τρίτο τη Χ.Α., νομίζω ότι είναι λίγο παράλογο (να συνεργαστούμε). Όχι μόνο έθεσε όρους (ο Γιώργος Παπανδρέου), αλλά είπε ότι έπρεπε να γίνουν εκλογικές επιτροπές από την αρχή, να φτιαχτούν από μηδενική βάση τα ψηφοδέλτια, να αποφασίσουμε τον επικεφαλής…

Το κλίμα ανάμεσα στη συντεταγμένη ΔΗΜΑΡ, δηλαδή στα όργανά της, στον πρόεδρό της και τα στελέχη της και τα δικά μας όργανα, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τους ανθρώπους που χειρίζονται αυτά τα θέματα, γιατί εγώ δεν τα χειρίζομαι, είναι σε καλό δρόμο.»

Για τους στόχους του ΠΑΣΟΚ

«Πρέπει να μείνουμε σταθερά στη θέση ότι χρειάζεται η χώρα μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ότι δεν μπορεί να κυβερνηθεί διαφορετικά. Κι ότι σε αυτή την κυβέρνηση εθνικής ενότητας προφανώς πρέπει να έχουν συμμετοχή και τα δύο πρώτα κόμματα. Εμείς θα παρουσιάσουμε για αυτή την κυβέρνηση συγκεκριμένο πρόγραμμα κι αν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά τις εκλογές, που θα υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα, όχι όπως έγινε την προηγούμενη φορά, θα μπούμε στην κυβέρνηση. Διαφορετικά δεν μπαίνουμε. Θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση και το λέω πολύ καθαρά. Την προηγούμενη φορά είχαμε κάνει μια προγραμματική συμφωνία που έγινε κουρελόχαρτο.»

Πηγή το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ