Ειδήσεις

Εκσυγχρονίζεται η Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών

Σε τροχιά εκσυγχρονισμού κινείται η Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών Δωδεκανήσου. Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, κ. Χρήστος Μπάρδος δηλώνει ότι οι επόμενοι μεγάλοι στόχοι για την αποσυμφόρηση της υπηρεσίας και τον εκσυγχρονισμό της, είναι η online σύνδεση με τους συναλλασόμενους και η ψηφιοποίηση του ογκωδέστατου αρχείου της. Ήδη επετεύχθη η καθιέρωση της «νόμιμης» λειτουργίας του συγκοινωνιακού έργου σε όλα τα νησιά του νομού, ακόμη και στο πιο μικρό, κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα.
«Στη δική μας θητεία προσπαθήσαμε να καθιερώσουμε τα νόμιμα πλαίσια σε όλο το συγκοινωνιακό έργο όλων των νησιών, όπως η Κάλυμνος, η Αστυπάλαια και το Καστελόριζο. Αποτέλεσε κύριό μας μέλημα το συγκοινωνιακό έργο να λειτουργεί κάτω από νόμιμα πλαίσια και τα καταφέραμε σε ικανοποιητικό βαθμό. Δημιουργήσαμε αυτόνομες διευθύνσεις μεταφορών όπως π.χ. στην Κάρπαθο. Έχουμε μπροστά μας δύο μεγάλα στοιχήματα, το πρώτο είναι η online σύνδεση των πολιτών με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών Δωδεκανήσου, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος εξυπηρέτησής τους και να αποσυμφορηθεί η υπηρεσία.
Το δεύτερο μεγάλο μας στοίχημα είναι η ψηφιοποίηση του αρχείου. Ο όγκος του αρχείου είναι μεγάλος. Σκεφτείτε ότι η Διεύθυνση Μεταφορών έχει 38.000 πρωτόκολλα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρωτόκολλο από κάθε άλλη αντίστοιχη υπηρεσία… Για το έργο της ψηφιοποίησης θα βγει τον επόμενο μήνα διαγωνισμός στον αέρα. Πρέπει να γίνει πιο ευέλικτη η υπηρεσία τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους συναλλασσόμενους πολίτες. Όλα αυτά γίνονται βέβαια σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη μας κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος πρέπει να πούμε ότι κάνει σοβαρές προσπάθειες για τη στελέχωση της υπηρεσίας με το αναγκαίο προσωπικό», δήλωσε στη «δημοκρατική» ο κ. Μπάρδος.
Κινητή μονάδα ΚΤΕΟ
στα νησιά
Ο κ. Μπάρδος αναφέρει ότι στο επόμενο διάστημα κινητή μονάδα του ΚΤΕΟ θα επισκεφθεί τα νησιά για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι και να μη χρειαστεί να μεταφέρουν τα οχήματά τους στη Ρόδο για τα απαιτούμενα «τσεκ απ».
«Όπως ανέφερα, στόχος μας είναι να τηρήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε το συγκοινωνιακό έργο των νησιών να είναι ασφαλές και να υπόκειται στις διατάξεις του νόμου. Στους προσεχείς μήνες κινητή μονάδα ΚΤΕΟ θα επισκεφθεί τα νησιά ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Για τα οχήματα που έχουν ως έδρα τη Ρόδο, θα πρέπει κανονικά να περάσουν ΚΤΕΟ στη Ρόδο. Για να διευκολύνουμε τον κόσμο και να αποφύγουμε να τον βάλουμε σε τέτοια ταλαιπωρία, θα στείλουμε την κινητή μας μονάδα στα νησιά. Πρόκειται για ασφάλεια και θέμα εξυπηρέτησης των νησιωτών. Θα ανακοινωθεί έγκαιρα πότε και σε ποια νησιά θα βρίσκεται η κινητή μονάδα του ΚΤΕΟ», δήλωσε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου