Ειδήσεις

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Κεφάλου στην Κω! Εκπέμπουν SOS λόγω νερού

Δραματικές συνθήκες βιώνουν αυτές τις μέρες οι κάτοικοι και οι φιλοξενούμενοι της Κεφάλου, από την έλλειψη νερού που έχουν, τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες.

Παρά τα κατά καιρούς πολυδιαφημιζόμενα έργα υδροδότησης της περιοχής, η Κέφαλος υποφέρει κυριολεκτικά από την έλλειψη νερού, αφού και φέτος έχει νερό με το… δελτίο, δηλ. ορισμένες ώρες την ημέρα και από την Παρασκευή το μεσημέρι, μέχρι και την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, δεν υπάρχει ούτε σταγόνα στις βρύσες του χωριού.

Παρά τις προσπάθειες μας, να ενημερωθούμε αρμοδίως, δεν υπήρξε αποτέλεσμα, παρά μόνο από τον καθαιρεθέντα Πρόεδρο κ. Σεβαστιανό Παπαντωνίου, που ανακλήθηκε εξ… εφέδρων και τώρα προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί, μήπως και βελτιωθεί κάπως, η τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η περιοχή.

Ο κ. Παπαντωνίου, αφού έβγαλε μία πικρία για τον τρόπο που του φέρθηκε η απελθούσα Δημ. Αρχή, στην αγωνιώδη προσπάθεια να λύσει από πέρυσι και πρόπερσι τα προβλήματα υδροδότησης, ανέλαβε και τώρα ξανά, να παρέμβει, ύστερα από τις εκκλήσεις που του έκαναν. «να επιστρέψει η… Προεδράρα της Κεφάλου» και να τρέξει, μήπως και κάποια πράγματα, γίνουν καλύτερα.

Το κύριο πρόβλημα, είναι τα ανεπαρκή δίκτυα υδροδότησης και οι δεξαμενές και οι αλλεπάλληλες ζημιές τους, τις οποίες δύσκολα εντοπίζουν, λόγω αδυναμιών στα συνεργεία, των ελλείψεων σε μέσα και ανταλλακτικά.

Η Κέφαλος – λέει ο κ. Παπαντωνίου – θέλει ακόμα αρκετή δουλειά για να έχει αξιόπιστο δίκτυο που να δίνει απρόσκοπτα το νερό που χρειάζεται η περιοχή. Κάνω όλη μέρα, ότι μπορώ για τη βελτίωση της κατάστασης και μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών, κάνω έκκληση, σε όσους παίρνουν νερό για πότισμα, να ποτίζουν το βράδυ και όχι τις ώρες που το χρειάζεται η κατανάλωση σε σπίτια και μαγαζιά.

vimatisko.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου