ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δικογραφία για ληστεία και ρατσιστική βία εις βάρος δύο ημεδαπών

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση

Δι­κο­γρα­φία εις βάρος δύο ημε­δα­πών, για λη­στεία κατά συ­ναυ­τουρ­γία και ρα­τσι­στι­κή βία, υπό­τρο­πων σε αδι­κή­μα­τα του εί­δους σχη­μά­τι­σαν χθες και υπέ­βα­λαν στην Ει­σαγ­γε­λία Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου για τα πε­ραι­τέ­ρω, οι αστυ­νο­μι­κοί της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου.

Κα­τη­γο­ρού­με­νοι είναι ένας 25χρο­νος κι ένας 19χρο­νος, κά­τοι­κοι Ρόδου.

Την 25η Μαΐου 2019 το πρωί κα­ταγ­γέλ­θη­κε στην Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφα­λεί­ας Ρόδου από έναν υπή­κοο Πα­κι­στάν ότι την 23η Μαΐου 2010 και περί ώραν 12:30’ ενώ βρι­σκό­ταν στη συμ­βο­λή των οδών Ν. Κόρ­διγ­κτων και Βε­νε­το­κλέ­ων και συ­γκε­κρι­μέ­να στο ύψος του φω­τει­νού ση­μα­το­δό­τη, δύο άγνω­στα άτομα άσκη­σαν βία σε βάρος του, χτυ­πώ­ντας τον αναί­τια με κλω­τσιές και μπου­νιές στο πρό­σω­πο και στο σώμα του.

Στη συ­νέ­χεια του αφαί­ρε­σαν το κι­νη­τό του τη­λέ­φω­νο μάρ­κας «SAMSUNG» μο­ντέ­λο «J3» χρώ­μα­τος μαύρο.

Το θύμα πε­ριέ­γρα­ψε τους δύο δρά­στες, ενώ συ­μπλη­ρω­μα­τι­κά ανέ­φε­ρε ότι επέ­βαι­ναν σε μο­το­σι­κλέ­τα και διέ­φυ­γαν με αυτήν.

Οι κι­νή­σεις των δρα­στών κα­τα­γρά­φη­καν από κλει­στό κύ­κλω­μα τη­λε­ό­ρα­σης που δια­θέ­τει κα­τά­στη­μα που βρί­σκε­ται στο ση­μείο.

‏Έπει­τα από εμπε­ρι­στα­τω­μέ­νη έρευ­να – προ­α­νά­κρι­ση των αστυ­νο­μι­κών καθώς και από αξιο­ποί­η­ση βι­ντε­ο­λη­πτι­κού υλι­κού, εξα­κρι­βώ­θη­καν ως δρά­στες της πα­ρα­πά­νω αξιό­ποι­νης πρά­ξης οι δύο κα­τη­γο­ρού­με­νοι, γνω­στοί στις αρχές για πα­ρό­μοια αδι­κή­μα­τα.

‏Ακο­λού­θως κι αφού κι­νή­θη­κε η δια­δι­κα­σία ανα­ζη­τή­σε­ώς τους οι δύο κα­τη­γο­ρού­με­νοι πα­ρου­σιά­στη­καν στην Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφα­λεί­ας Ρόδου την 25η Μαΐου 2019 αυ­το­βού­λως και ο πρώ­τος πα­ρέ­δω­σε το κλα­πέν κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο το οποίο και κα­τα­σχέ­θη­κε.

‏Κλή­θη­κε στην Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφα­λεί­ας Ρόδου το θύμα και ανα­γνώ­ρι­σε ανε­πι­φύ­λα­κτα τους κα­τη­γο­ρού­με­νους ως τους δρά­στες της σε βάρος του λη­στεί­ας όπως και το κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο ως αυτό που του αφαι­ρέ­θη­κε.

‏Εξε­τα­ζό­με­νοι οι δρά­στες απο­δέ­χθη­καν εν μέρει τις σε βάρος τους κα­τη­γο­ρί­ες.

Ση­μειώ­νε­ται ότι και οι δύο έχουν απα­σχο­λή­σει κατά το πα­ρελ­θόν τις αστυ­νο­μι­κές αρχές και πρό­κει­ται για άτομα που δια­πράτ­τουν με πρό­θε­ση επα­νει­λημ­μέ­να τα αδι­κή­μα­τα αυτά με σκοπό τον πα­ρά­νο­μο προ­σπο­ρι­σμό ει­σο­δή­μα­τος.

‏Για τον πρώτο κα­τη­γο­ρού­με­νο έχουν σχη­μα­τι­στεί από το Νο­έμ­βριο του 2016 μέχρι σή­με­ρα 19 δι­κο­γρα­φί­ες και για τον δεύ­τε­ρο τρεις!

Σχη­μα­τι­σμός

δι­κο­γρα­φί­ας

για κλοπή στη Ρόδο

Την 26η Μαΐου 2019 κα­ταγ­γέλ­θη­κε στο Αστυ­νο­μι­κό Τμήμα Νό­τιας Ρόδου ότι, βρα­δι­νές ώρες της 24ης Μαΐου 2019 άγνω­στος δρά­στης πα­ρα­βί­α­σε κα­τοι­κία στη Δη­μο­τι­κή Ενό­τη­τα Λιν­δί­ων και αφαί­ρε­σε χρυ­σα­φι­κά.

Διε­νερ­γεί­ται έρευ­να.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.