Ειδήσεις

Πρώτο κόμμα το Ποτάμι στις φυλακές της Κω – Τι ψήφισαν στις φυλακές της χώρας

Στο Μαλανδρίνο, οι κρατούμενοι ψήφισαν «δαγκωτό» ΧΑ κατά 31,75%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών.

Στην Αμφισσα, η διαφορά υπέρ της ΧΑ είναι συντριπτική, αφού συγκεντρώνει 28,89% έναντι του 15,56% που καταγράφουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Στη Χερσόνησο προηγείται η ΧΑ με 23,97% και ακολουθεί η ΝΔ με 5 μονάδες διαφορά.

Στις φυλακές Κορυδαλλού λειτούργησαν πέντε εκλογικά τμήματα, στα τρία από τα οποία η ΧΑ αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα.

Ενδεικτικά, εκεί όπου κρατούνται ο αρχηγός και οι βουλευτές της, η φασιστική οργάνωση πήρε 20,45% με πρώτη τη ΝΔ που συγκέντρωσε 31,82%.

Στο άλλο ειδικό τμήμα, από τους 28 ψηφίσαντες, το 23,53% επέλεξε τη ΧΑ και το 35,9% τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλο τμήμα, η ΧΑ πέφτει στην τέταρτη θέση, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το Ποτάμι.

Εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 44 ψήφους, η ΧΑ 13, η ΝΔ 12, η Κοινωνία Αξιών 3 και ακολουθούν ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας και το Παναθηναϊκό Κίνημα από 2, καθώς και η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ, η Ενωση Κεντρώων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Οικολόγοι Βεργή, η ΕΛΙΑ, η Δραχμή και οι Οικολόγοι Πράσινοι με μία ψήφο.

Στις φυλακές Δομοκού, όπου πρόκειται να μεταφερθούν βαρυποινίτες από διάφορες φυλακές της χώρας, η ΧΑ (17,65%) αναδείχθηκε δεύτερη με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ (58,8%).

«Ποτάμι» στην Κω
Στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, που επίσης βρέθηκαν πρόσφατα στο επίκεντρο με αφορμή τον θάνατο από βασανιστήρια του Αλβανού έγκλειστου Ιλια Καρέλι, οι κρατούμενοι ανέδειξαν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο τη ΝΔ και 20 ψήφους και τρίτη τη ΧΑ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αποτελέσματα από τη δικαστική φυλακή της Κω (όπου πρώτο βγήκε το Ποτάμι και δεύτερη η ΧΑ) και το σωφρονιστικό κατάστημα Χαλκίδας όπου ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ ισοψηφούν στο 24,53%.
Στο ειδικό τμήμα κράτησης νέων στον Βόλο, η ΧΑ αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα με 21,21%, μετά τη ΝΔ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου