Ειδήσεις

Παραπέμφθηκε σε δίκη στέλεχος του ΠΑΜΕ με απ’ευθείας κλήση της Εισαγγελίας

Σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, την 4η Απριλίου 2014, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδ/σου κ. Μανώλη Ανδρουλάκη, παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και στέλεχος του ΠΑΜΕ κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος, κατηγορείται ειδικότερα ως υπαίτιος του ό,τι στη Ρόδο την 05-11-2013 και ώρα 10.30 π.μ., διέδωσε ενώπιον τρίτων γεγονός το οποίο μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψη άλλου, το γεγονός δε αυτό ήταν ψευδές πράγμα το οποίο γνώριζε ο κατηγορούμενος και συγκεκριμένα:

Στον ανωτέρω τόπο και χρόνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδινε με την ιδιότητά του ως μέλος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παλμός 99,5 & 105,6 FM», διέδωσε ενώπιον του δημοσιογράφου που έπαιρνε τη συνέντευξη, των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού (ηχολήπτες κ.λ.π.), καθώς και αγνώστου αριθμού ακροατών, για τον εγκαλούντα κ. Ανδρουλάκη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι με την ιδιότητά του ως αστυνομικού στην κρατική ασφάλεια πρωτοστατεί στην παρακολούθηση των κινητοποιήσεων συνδικάτων!!

Ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ερχεται στο χώρο, παρακολουθεί και το απόγευμα πάει και γράφει την αναφορά του!! δίνει την αναφορά στην ασφάλεια για το τι κάνουν τα σωματεία και θα πρέπει να προβληματίσουν πάρα πολύ!!! Οι αστυνομικοί που τον έχουν εκλέξει να είναι εκπρόσωπός τους συνδικαλιστικός κατά τη γνώμη μας».

Ακολούθως ανέφερε: «δεν συνάδει να είσαι συνδικαλιστής με το να παρακολουθείς τη δράση των σωματείων και να το αναφέρεις στον κρατικό μηχανισμό».

Τέλος, στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν βλέπει τον εγκαλούντα πάντα μπροστά του στις συγκεντρώσεις, ο κατηγορούμενος απάντησε:
«Το τελευταίο διάστημα ειδικά!!! Και πολύ προκλητικά μας αντιμετωπίζει, σήμερα μας έλεγε ότι είναι δημόσιος χώρος και δε θα πάει πουθενά, ότι άμα έρθει σπίτι μας τότε να τον διώξουμε, ότι!! τι να πω εγώ!! εμείς όλα αυτά τα χρόνια!!! εγώ εντάξει έχω μικρότερη πείρα από κάποιους άλλους, όμως έχουν προλάβει να δουν και εμένα πράγματα τα μάτια μου!!!

Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε τόσο έντονη δραστηριότητα τόσο έντονη προσπάθεια γιατί εμείς πιστεύουμε ότι έχει χαρακτήρα να τρομοκρατεί και τον κόσμο που θέλει να συμμετέχει».

Τα ανωτέρω δε είναι αναληθή και ο κατηγορούμενος το γνώριζε, αφού ο εγκαλών δεν είχε παρευρεθεί σε όλες τις συγκεντρώσεις που ανέφερε ο κατηγορούμενος στη συνέντευξη, παρά μόνο στην κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Ρόδου, ούτε είχε αποστολή ν’ αναφέρει τους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις, αλλά είχε διαταχθεί από την υπηρεσία του να παρευρεθεί με άλλους, συναδέλφους του για τη διασφάλιση της ειρήνης της συγκέντρωσης των συνταξιούχων στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Τον κ. Ανδρουλάκη εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου