Τοπικές Ειδήσεις

Στην αντεπίθεση πέρασαν δύο εκπρόσωποι εταιρείας παροχής νομικών και οικονομικών συμβουλών

Ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Λαμίας, προσέφυγαν με μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, δύο ημεδαποί, μια γυναίκα και ένας άνδρας, εκπρόσωποι εταιρείας παροχής νομικών και οικονομικών συμβουλών, που φέρονται να διαφήμιζαν λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και κατηγορήθηκαν για κακουργηματική εξακολουθητική απάτη.
Μετά την παραπομπή τους σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, άσκησαν μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων και συγκεκριμένα δικηγόρων, υποστηρίζοντας ότι τους έμπλεξαν εν αγνοία τους στην υπόθεση που καλούνται να λογοδοτήσουν.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε εις βάρος τους, τον Φεβρουάριο του 2011 κατόπιν σχετικής διαφήμισης της εταιρείας τους σε τοπική εφημερίδα, φέρονται μαζί με τους συνεργάτες τους να παρείχαν νομικές, οικονομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες και να είχαν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν οφειλές σε τραπεζικά ιδρύματα και να εκδίδουν δάνεια ακόμη και σε άτομα που είναι καταχωρημένα στο σύστημα «Τειρεσίας», κι έτσι κατόρθωσαν να βρούν πελατεία και να αφαίρεσαν με απατηλές υποσχέσεις 24.600 ευρώ, 8.700 ευρώ, 53.180 ευρώ και 14.900 ευρώ από 4 ημεδαπούς στη Ρόδο.
Μάλιστα φέρονται να έπεισαν θύματά τους ότι είχαν “άκρη” στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ από την μέχρι τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι δεν είχαν γνωριμίες με υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών, ούτε και μπορούσαν να εξασφαλίσουν την έγκριση και εκταμίευση μεγάλων ποσών δανείων. Το όφελος που απεκόμισαν από τα 4 θύματά τους φέρεται να ανέρχεται σε 101.380 ευρώ.
Πέραν του ό,τι αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται στην μήνυσή τους τονίζουν ότι ο πρώτος ως οικονομολόγος πληροφορήθηκε πως ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, περίπου στα τέλη του 2010, έψαχνε συνεργάτη -οικονομολόγο, στην Ρόδο, ο οποίος θα ανελάμβανε την ανεύρεση πολιτών που είχαν πρόβλημα με δάνειά τους καθώς και πελάτες -δημόσιους υπαλλήλους -που θα ήθελαν να λάβουν δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (δεδομένου πως ο ίδιος δεν μπορούσε να έρχεται και να δικηγορεί στην Ρόδο, λόγω του ότι ήταν κλειστό το επάγγελμα).

Μετέβησαν στην Αθήνα και είχαν επαφή με 3 δικηγόρους του συγκεκριμένου γραφείου και δύο ακόμη γυναίκες οι οποίοι και τους ανέθεσαν, όπως υποστηρίζουν, την αντιπροσώπευσή τους στη Ρόδο.
Οπως διατείνονται θα ελάμβαναν αμοιβή σε ποσοστό 20% από κάθε πελάτη που θα τους εύρισκαν ενώ τους ζητήθηκε να δημοσιεύσουν κι αγγελία.
Αρχικά ζητούσαν από τους πελάτες όλα τα φορολογικά στοιχεία τους και υπέγραφαν και εξουσιοδοτήσεις προς τους δικηγόρους. Οι πελάτες πλήρωναν τους ίδιους και εκείνοι απέστελλαν τις αμοιβές στους δικηγόρους αφού κρατούσαν το 20% της αμοιβής τους, για κάθε υπόθεση.
Ισχυρίζονται ότι το δικηγορικό γραφείο απέτυχε στις περισσότερες δεσμεύσεις του και δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με συνέπεια οι πελάτες να εκφράζουν δυσαρέσκεια σε εκείνους.
Σταμάτησαν έτσι την συνεργασία τους με το δικηγορικό γραφείο εκείνο και ξεκίνησαν τη συνεργασία με άλλο γραφείο το οποίο, όπως υποστηρίζουν, τους υποσχέθηκε πως με την άσκηση αρνητικών αγωγών στην Αθήνα εναντίον των Τραπεζών, θα μπορούσαν οι πελάτες να τύχουν ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα δάνειά τους ή ακόμη και να ακυρώσουν αυτά.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Βλάχος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου