Ειδήσεις

Συνάντηση συνεργασίας είχε την Πέμπτη ο Γ. Πάππου με την Ρ. Κουντουρά

Συνεργασία με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά είχε την Πέμπτη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου.

Στην διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Πάππου εξέθεσε στην κα Κουντουρά τα προβλήματα της Δωδεκανήσου σε όλους τους τομείς που έχουν τον αντίκτυπό τους στον τουρισμό και ζήτησε την παρέμβαση και την συνδρομή της για την αντιμετώπιση τους, ακόμη και σε τομείς που δεν ανήκουν άμεσα στην ευθύνη και αρμοδιότητά της, ωστόσο θα μπορούσε να ασκήσει πίεση, αφού τα προβλήματα αυτά αντανακλούν στον δικό της τομέα ευθύνης.

Ειδικότερα, ο κ. Πάππου έθεσε στην Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού τα εξής θέματα:

Την ανάγκη να μην υπάρξει η παραμικρή αύξηση στους ειδικούς φορολογικούς συντελεστές που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχει προφανείς επιπτώσεις στο τουριστικό προϊόν των νησιών αλλά και της χώρας γενικότερα, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της ανταγωνιστικότητάς της στην τουριστική αγορά.

Την  ανάγκη για άμεση στελέχωση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, όπως Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΕΟΤ, Τουριστική Αστυνομία λιμάνια και αεροδρόμια,  προκειμένου οι επισκέπτες να τυγχάνουν καλύτερων υπηρεσιών  και ταυτόχρονα να συμβάλουν ώστε να περιοριστούν δραστικά καταστάσεις που διαμορφώνουν μια δυσμενή εικόνα στα μάτια των επισκεπτών και φέρνουν αρνητικές επιπτώσεις στα κρατικά έσοδα και κυρίως αυτή του αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως είναι το παρεμπόριο.

Την απλοποίηση  της διαδικασίας έκδοσης VISA για τους τουρίστες από Ρωσία και Τουρκία που αποτελούν δυναμική και δεξαμενή προσέλευσης επισκεπτών στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Την αντιμετώπιση του ακτοπλοϊκού προβλήματος στα νησιά της Δωδεκανήσου που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση τόσο για τους ντόπιους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες και «φρενάρει» την αναπτυξιακή προοπτική τους.

Ο κ. Πάππου έδωσε έμφαση στα προβλήματα που απορρέουν από τον πολυνησιακό χαρακτήρα της περιοχής και ζήτησε να εφαρμοστούν επιτέλους πολιτικές που δίνουν περιεχόμενο στον όρο της νησιωτικότητας, βελτιώνουν την ζωή των κατοίκων και αναβαθμίζουν σημαντικά το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών στους επισκέπτες.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες των νησιών, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις εκείνες της Πάτμου (θρησκευτικός τουρισμός), της Λέρου (καταδυτικός τουρισμός) και της Καλύμνου (αναρριχητικός τουρισμός) και στα πολλαπλά οφέλη της περιοχής από την περαιτέρω  ανάδειξη και αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Δωδεκάνησο.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού έδειξε πολύ έντονο ενδιαφέρον για τις τουριστικές επιδόσεις της Δωδεκανήσου, την περιοχή που όπως είπε, θεωρεί πρωτοπόρα και υπόδειγμα στον τουρισμό, μια περιοχή που μπορεί να συνεισφέρει καταλυτικά στην αναπτυξιακή διαδικασία που τόσο έχει ανάγκη η χώρα συνολικά. Για τον λόγο αυτό δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής. Παράλληλα δεσμεύτηκε να επισκεφθεί σύντομα τα νησιά της Δωδεκανήσου προκειμένου να έχει άμεση επαφή  με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και απαιτούν άμεσες λύσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου