Αθλητικά

Το ποινολόγιο του τοπικού

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν τις ποινές των ποδοσφαιριστών, τις κλήσεις σε απολογία, τις αποφάσεις επί των απολογιών και την τύχη των μη διεξαχθέντων αγώνων.
Η βαρύτερη ποινή σε ποδοσφαιριστή επιβλήθηκε, στον Χαρτοφύλλη Ν. του Πολυβώτη, συνολικά τεσσάρων αγωνιστικών για την αποβολή του στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Έμπωνα.
Από εκεί και πέρα, η Π.Ε. τιμώρησε τον πρόεδρο του Απόλλωνα Καλυθιών, Μιχάλη Σταυρή και τον προπονητή του συλλόγου, Κώστα Καμπούρη, με είκοσι ημέρες απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.
Επίσης τιμώρησε τον προπονητή του Ευαγόρα, Γρηγόρη Σαρρή με 10 ημέρες απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και το μέλος της διοίκησης των «πρασίνων», Αντάλη Κ. με τέσσερις μήνες απαγόρευσης εισόδου.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε. είναι οι ακόλουθες:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Ιππότες- Αντίμαχος στις 18/2/2014
Στον ποδοσφαιριστή του Αντίμαχου, Καραλιαμή Π., ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή (διαμαρτυρία) στο διαιτητή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10 παρ.1α περ.Ι του Π.Κ.)
Ρόδος- Άρης Αρχαγγέλου στις 22/2/2014
Στον ποδοσφαιριστή της Ρόδου, Αμανατίδη Χρ., ποινή μιας αγωνιστικής για αντιαθλητική συμπεριφορά (θέατρο), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10 παρ.1α περ.Ι του Π.Κ.
Ακουσίλαος- Εθνικός
Αρχίπολης στις 23/2/2014
Στον ποδοσφαιριστή του Ακουσίλαου, Σάββενα Γ., ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (τράβηγμα φανέλας), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10 παρ.1α περ.Ι του Π.Κ.)
Στον ποδοσφαιριστή του Εθνικού Αρχίπολης, Δημητριάδη Ν., ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10 παρ.1α περ.Ι του Π.Κ.)
Στον ποδοσφαιριστή του Ακουσίλαου, Κολίλα Ν., ποινή μιας αγωνιστικής για προφανή ευκαιρία για γκολ (άρθρο 10 παρ.1α περ.ΙΙΙ του Π.Κ.)
Αναγέννηση Έμπωνα- Πολυβώτης
στις 23/2/2014
Στον ποδοσφαιριστή του Πολυβώτη, Χασαπλαδάκη Μ., ποινή μιας αγωνιστικής γιατι μάρκαρε βίαια από πίσω αντίπαλο με κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα. (άρθρο 10 παρ.1α περ.ΙV . του Π.Κ.)
Στον ποδοσφαιριστή του Πολυβώτη, Χαρτοφύλλη Ν., ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά λόγω στον β’ βοηθό διαιτητή (άρθρο 10 παρ.1δ περ.Ι και άρθρο 10 παρ.2δ του Π.Κ.)
Άγιος Λουκάς- Ευκλής στις 23/2/2014
Στον ποδοσφαιριστή του Ευκλή, Φράγκο Ν., ποινή μιας αγωνιστικής για αντιαθλητική συμπεριφορά -καθυστέρηση επανέναρξης του παιχνιδιού, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10 παρ.1α περ.Ι του Π.Κ.)
Άρης 2013- Άγιος Γεώργιος
στις 23/2/2014
Στον ποδοσφαιριστή του Άρη 2013, Σακελλάρη Ε., ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο (άρθρο 10 παρ.1α περ.Ι του Π.Κ.)
Πολύστρατος- Δήμητρα στις 23/2/2014
Στον ποδοσφαιριστή της Δήμητρας, Πηδιάκη Τ., ποινή δύο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά έργω σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (απώθησε βιαίως). (άρθρο 10 παρ.1β του Π.Κ.)
Στον ποδοσφαιριστή του Πολύστρατου, Βασιλείου Β., ποινή μιας αγωνιστικής γιατί έπαιξε βίαια σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή ασάφεια.(αρθρο 10 παρ.1α περ.Ι και Αρθρο 10 περ.Θ του Π.Κ.)
Ρόδος- Φοίβος στις (Εφηβικό)
Στον ποδοσφαιριστή της Ρόδου, Διακανθό Φιλ., ποινή μιας αγωνιστικής γιατί μάρκαρε βίαια από πίσω αντίπαλο ποδοσφαιριστή με κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα.
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 26/3/2014 (άρθρο 29 παρ.1 του Π.Κ.)
Κλήση προς απολογία
Σύμφωνα με τις περιγραφές των αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ. σε έγγραφη ή αυτοπρόσωπη απολογία μέχρι την Τετάρτη 05.3.2014 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ τα κάτωθι φυσικά και Νομικά πρόσωπα:
Κολοσσός Κάστρου-
Χάλκη στις 22/2/2014
Το σωματείο του Κολοσσού Κάστρου.
Ο αναγραφόμενος στο Φ.Α., Πάττας Κ. προπονητής.
Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από το διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή.
Επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,5,11,12,14του Π.Κ.
Ρόδος- Άρης Αρχαγγέλους στις 22/2/2014
Το σωματείο της Ρόδου .
Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από το διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή.
Επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,5,11,12,14του Π.Κ.
Αποφάσεις απολογιών
Απόλλωνας Καλυθιών- Ευαγόρας στις 12/2/2014
ΑΕΡΑ –Απόλλωνας
Καλυθιών στις 16/2/2014
Επιβάλλει στο σωματείο του Απόλλωνας Καλυθιών την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης.
Στους αναγραφόμενους στο Φ.Α., Σταυρή Μιχ. πρόεδρο και Καμπούρη Κ. προπονητή την πειθαρχική ποινή κατά συγχώνευση της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 20 ημέρες έκαστος και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ έκαστος.
ΓΑΣ Ιάλυσος- Κλεάνθης στις 15/02/2014
Επιβάλλει στο σωματείο του ΓΑΣ Ιάλυσου την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο 60 ευρώ (υπότροπος).
Ευαγόρας- Ορφέας στις 16/2/2014
Επιβάλλει στο σωματείο του Ευαγόρα την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης.
Στους αναγραφόμενους στο Φ.Α., Σαρρή Γρ. προπονητή και Αντάλη Κ. μέλος του Δ.Σ. την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 10 ημέρες και τέσσερις μήνες αντίστοιχα (δις υπότροπος) και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ έκαστος.
Επιβάλλει στο σωματείο του Ορφέα την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης.
Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α., Κελέσογλου Σ. μέλος του Δ.Σ. την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 1 μήνα και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ.

Μη διεξαχθέντες αγώνες
Νικαγόρας- Α.Ο Δικαίου στις 15/2/2014 (10η αγωνιστική Εφηβικό)
Ο μη διεξαχθείς αγώνας Νικαγόρας- Α.Ο Δικαίου (Εφηβικό πρωτάθλημα) κατακυρώνεται με σκορ 0-3 υπέρ της ομάδας του Α.Ο. Δικαίου και από την βαθμολογία του Νικαγόρα αφαιρούνται δύο βαθμοί (Άρθρο 17 παρ.2 του ΚΑΠ). Επίσης σύμφωνα με το ίδιο άρθρο από την ομάδα του Νικαγόρα αφαιρούνται δυο βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα 2014-2015 και επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ.
Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ.4 εδαφ.β του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα (Α.Ο. Δικαίου)
Ρόδος- Άρης Αρχαγγέλου στις (12η αγωνιστική Παιδικό)
Ο μη διεξαχθείς αγώνας Ρόδος- Άρης Αρχαγγέλου (Παιδικό πρωτάθλημα) κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της ομάδας της Ρόδου και από την βαθμολογία του Άρη Αρχαγγέλου αφαιρούνται δύο βαθμοί (Άρθρο 17 παρ.2 του ΚΑΠ). Επίσης σύμφωνα με το ίδιο άρθρο από την ομάδα του Άρη Αρχαγγέλου αφαιρούνται δυο βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα 2014-2015 ,και επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ.
Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ.4 εδαφ.β του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα ( Ρόδος).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου