Αθλητικά

Η προκήρυξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος

Με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, θα γίνει σε περίπου δύο εβδομάδες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου Ανδρών- Γυναικών (14-15/2). Πρόκειται για το κορυφαίο εγχώριο γεγονός της χειμερινής περιόδου, η σημαντικότερη στάση των Ελλήνων αθλητών πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας (5-8/3). Λίγες μέρες αργότερα την 1η Μαρτίου θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε Ανώμαλο έδαφος στα Τρίκαλα.

Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. προκηρύσσει το 29ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ, το οποίο θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 στο “ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ”.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές- τριες :

ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ: που έχουν γεννηθεί το 1995 και μεγαλύτεροι-ες

ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ: που έχουν γεννηθεί το 1996 και 1997

ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: που έχουν γεννηθεί το 1998 και 1999

Αθλητές-τριες με μικρότερες ηλικίες από αυτές, που αναφέρονται παραπάνω, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

3.1 Δρόμοι: 60μ. – 200μ.- 400μ. – 800μ. – 1.500μ. – 3.000μ. – 5.000μ. Βάδην Ανδρών / 3.000μ. Βάδην Γυναικών – 60μ. με Εμπόδια

3.2 Άλματα: Άλμα σε Ύψος – Άλμα επί Κοντώ – Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τριπλούν

3.3 Ρίψεις: Σφαιροβολία

3.4 Σύνθετα: Έπταθλο Ανδρών & Πένταθλο Γυναικών

3.4.1 Αγωνίσματα Επτάθλου Ανδρών:

Α΄ ημέρα: 60μ. – Άλμα σε Μήκος – Σφαιροβολία – Άλμα σε Ύψος

Β΄ ημέρα: 60μ. με Εμπόδια – Άλμα επί Κοντώ – 1.000μ.

3.4.2 Πεντάθλου Γυναικών:

Β΄ ημέρα: 60μ. με Εμπόδια – Άλμα σε Ύψος – Σφαιροβολία – Άλμα σε Μήκος –

800μ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ:

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΩΝ

Αγωνίσματα: 60μ. και 60μ. με Εμπόδια

Στα 60μ. και 60μ. με Εμπόδια, ο πρώτος από κάθε σειρά και οι καλύτεροι χρόνοι από τις προκριματικές σειρές μέχρι τους 16, προκρίνονται για να λάβουν μέρος στις ΔΥΟ (2) ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ.

Στις τελικές σειρές αυτών των αγωνισμάτων:

Στην 1η τελική σειρά θα συμμετάσχουν οι αθλητές –τριες που πέτυχαν τον 9ο μέχρι και 12ο χρόνο και θα καταλαμβάνουν τους διαδρόμους 3 – 4 – 5 – 6 (1η κλήρωση), οι αθλητές –τριες που πέτυχαν τον 13ο και 14ο χρόνο και θα καταλαμβάνουν τους διαδρόμους 7 – 8 (2η κλήρωση) καθώς και οι αθλητές – τριες που πέτυχαν τον 15ο και 16ο χρόνο και θα καταλαμβάνουν τους διαδρόμους 1 – 2 (3η κλήρωση).

Στην 2η τελική σειρά θα συμμετάσχουν οι αθλητές – τριες με τους τέσσερις (4) καλύτερους χρόνους και θα καταλαμβάνουν τους διαδρόμους 3 – 4 – 5 – 6 (1η κλήρωση), οι αθλητές –τριες που πέτυχαν τον 5ο και 6ο χρόνο και θα καταλαμβάνουν τους διαδρόμους 7 – 8 (2η κλήρωση) καθώς και οι αθλητές – τριες που πέτυχαν τον 7ο και 8ο χρόνο και θα καταλαμβάνουν τους διαδρόμους 1 – 2 (3η κλήρωση).

Αγώνισμα: 200μ. και 400μ.

Στα 200μ. και 400μ. ο πρώτος από κάθε σειρά και οι καλύτεροι χρόνοι από τις προκριματικές σειρές μέχρι τους 10, προκρίνονται για να λάβουν μέρος στις ΔΥΟ (2) ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ.

Οι τελικές σειρές του αγωνίσματος θα καταρτίζονται ως ακολούθως:

Στην 1η τελική σειρά θα συμμετάσχουν οι αθλητές –τριες που πέτυχαν τον 4ο μέχρι και 6ο χρόνο και θα καταλαμβάνουν τους διαδρόμους 3 – 4 – 5 (κλήρωση), ο αθλητής – τρια που πέτυχε τον 8ο χρόνο και θα καταλαμβάνει τον 2ο διάδρομο και τέλος ο αθλητής – τρια που πέτυχε τον 10ο χρόνο θα καταλαμβάνει τον 1ο διάδρομο.

Στην 2η τελική σειρά θα συμμετάσχουν οι αθλητές – τριες με τους τρεις (3) καλύτερους χρόνους και θα καταλαμβάνουν τους διαδρόμους 3 – 4 – 5 (κλήρωση), ο αθλητής – τρια που πέτυχε τον 7ο χρόνο και θα καταλαμβάνει τον 2ο διάδρομο και τέλος ο αθλητής – τρια που πέτυχε τον 9ο χρόνο θα καταλαμβάνει τον 1ο διάδρομο. [5]

Αγώνισμα: 800μ.

Στα 800μ., ο πρώτος από κάθε σειρά και οι καλύτεροι χρόνοι από τις προκριματικές σειρές μέχρι τους 10, προκρίνονται για τις ΔΥΟ (2) ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ.

Οι τελικές σειρές του αγωνίσματος θα καταρτίζονται ως ακολούθως:

Στην 2η τελική σειρά θα συμμετάσχουν οι αθλητές –τριες που τερμάτισαν πρώτοι στις προκριματικές σειρές και οι αθλητές-αθλήτριες με τους καλύτερους χρόνους, σύνολο 5 αθλητές – τριες και θα καταλαμβάνουν τους διαδρόμους σύμφωνα με τα παρακάτω:

Από το σύνολο των 5 αυτών αθλητών, οι αθλητές – τριες που τερμάτισαν πρώτοι στις προκριματικές σειρές θα κληρώνονται για τους εξωτερικούς διαδρόμους π.χ. αν διεξήχθησαν 3 προκριματικές σειρές οι αθλητές – τριες που τερμάτισαν πρώτοι θα καταλάβουν τους διαδρόμους 3 – 4 – 5 (κλήρωση). Οι δυο αθλητές – τριες που πέρασαν με τους 2 καλύτερους χρόνους, απ’ όλες τις προκριματικές σειρές, θα συμμετέχουν στη 2η τελική σειρά καταλαμβάνοντας ο καλύτερος από αυτούς το διάδρομο 2 και ο χειρότερος το διάδρομο 1.

Αγωνίσματα: 1.500μ. – 3.000μ. – 5.000μ. Βάδην και 3.000μ. Βάδην.

Τα αγωνίσματα των 1.500μ. – 3.000μ – 5.000μ. Βάδην και 3.000μ Βάδην, θα διεξαχθούν απ’ ευθείας σε ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ.

Αγωνίσματα Κονίστρας

Οριζόντια Άλματα, Κάθετα Άλματα και Σφαιροβολία

Στους Αγώνες Επιλογής των Οριζοντίων (Άλμα σε Μήκος & Άλμα Τριπλούν), Καθέτων Αλμάτων (Άλμα σε Ύψος & Άλμα επί Κοντώ)και της Σφαιροβολίας η πρόκριση για τον ΤΕΛΙΚΟ θα γίνεται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς στίβου της IAAF.

Σύνθετα Αγωνίσματα

Αγωνίσματα Καθέτων Αλμάτων

Ανδρών: Άλμα επί Κοντώ – Άλμα σε Ύψος

Γυναικών: Άλμα σε Ύψος

Αρχικό ύψος και διαδοχικά ύψη

Το αρχικό ύψος τοποθέτησης του πήχη στα ανωτέρω αγωνίσματα θα ρυθμίζεται από τον Έφορο του Αγωνίσματος και τον Τεχνικό Υπεύθυνο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες αθλητές-τριες.

Στη συνέχεια ο πήχης θα ανυψώνεται ως εξής :

ΑΛΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ανά 3 εκατοστά

ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΑΝΔΡΩΝ: ανά 10 εκατοστά.»

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου