Τοπικές Ειδήσεις

Πρόταση Xατζηευθυμίου να «σπάσει» το νησί σε τρεις ή τέσσερις Δήμους

Ο τέως δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζής Χατζηευθυμίου απέστειλε προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Βαγγέλη Μανδρακό, την ακόλουθη επιστολή, με την οποίαν ζητεί την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου.
Κύριε Πρόεδρε
Με τo έγγραφό μου αυτό ζητώ την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για σοβαρό λόγο που σχέση έχει με το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νησί μας αλλά και με την ανάπτυξη και πρόοδό του. Ο λόγος που ζητώ την έκτακτη και άμεση σύγκληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου σχετίζεται με την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταθέσει πρόταση δημιουργίας περισσοτέρων του ενός Δήμου στα νησιά Κεφαλονιά, Λέσβο και Κέρκυρα με κριτήρια τα οποία ο καθένας μπορεί να φαντασθεί.
Προ αρκετού χρόνου δημοσιοποίησα την πρόθεση αυτή της Κυβέρνησης να «σπάσει» τους μεγάλους νησιωτικούς δήμους, άρα κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι αιφνιδιάζεται σήμερα.
Δυστυχώς ούτε η Δημοτική Αρχή, ούτε οι παρατάξεις της μειοψηφίας έδειξαν να ενδιαφέρονται και να αντιδράσουν.
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, η κυβέρνηση δεν θέλει να ενταχθεί στην κατάτμηση των Δήμων η Ρόδος.
Αναφέρουν ότι η κατάτμηση των δήμων θα εφαρμοστεί στους δήμους στους οποίους έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση
Όμως μόνο ο Δήμος Λέσβου έχει πάρει τέτοια απόφαση.
Απορία: Με ποια κριτήρια η Κυβέρνηση προχωρά στην κατάτμηση των Δήμων Κέρκυρας και Κεφαλονιάς;
Η απάντηση είναι μία: Σπάνε το Δήμο στην Κεφαλονιά για να κάνουν ρουσφέτι στην τοπική βουλευτή του Σύριζα.
Σπάνε και το Δήμο στην Κέρκυρα για να διασώσουν τον κυβερνητικό δήμαρχο και τα στελέχη του, που είχαν μετατρέψει την Κέρκυρα σε χωματερή από τα σκουπίδια.
Αυτά είναι τα κριτήρια δυστυχώς. Γιατί στο ερώτημα γιατί η Κέρκυρα και η Λέσβος και όχι η Ρόδος κανείς δεν έχει πειστική απάντηση.
Αλήθεια, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο ένας Δήμος στη Ρόδο, από το 2011 έως σήμερα, λειτούργησε; Πιστεύει κανείς ότι βελτιώθηκαν οι υπηρεσίες προς τους πολίτες της Ρόδου με τον ένα δήμο; Ή μήπως επιδεινώθηκαν;
Κύριε Πρόεδρε,
Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία που έχει η σημερινή Δημοτική Αρχή να δείξει ότι ενδιαφέρεται για το μέλλον αυτού του τόπου.
Ζητώ από εσάς, κύριε Πρόεδρε, με το κύρος που διαθέτετε να ασκήσετε κάθε επιρροή έτσι ώστε αύριο κιόλας να συνέλθει σε συνεδρίαση το Δημοτικό μας Συμβούλιο και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Γνωρίζω ότι η πρόταση για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν γίνεται με την πρόταση ενός δημοτικού συμβούλου όμως το θέμα αυτό θα σημαδέψει την πορεία του δήμου μας για τα επόμενα πολλά χρόνια.
Ας μην σταθούμε λοιπόν στις τυπικές διαδικασίες και ας προχωρήσουμε μπροστά δείχνοντας ότι σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τον τόπο και τους πολίτες του.
Αν είχαμε χρόνο στη διάθεσή μας θα πρότεινα η απόφαση να ληφθεί μετά από τοπικό δημοψήφισμα έτσι ώστε να φανεί καθαρά και η πρόθεση των πολιτών Ας μην ξεχνούμε ότι τα τοπικά δημοψηφίσματα προβλέπονται και στον Νόμο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ.
Πρότασή μου είναι: Να «σπάσει» ο ένας δήμος στη Ρόδο και οι 3 ή οι 4 νέοι δήμοι που θα δημιουργηθούν να έχουν επαρκή χωρική διάσταση, να μπορούν να αναπτυχθούν αλλά κυρίως να λειτουργήσουν και να προσφέρουν, επιτέλους, υπηρεσίες στους δημότες τους.
Και φυσικά δεν υπάρχει χώρος για κομματικά παιχνίδια. Γιατί αυτά τα κομματικά παιχνίδια πληρώνει σήμερα η Ρόδος.
Με τη βεβαιότητα ότι θα πράξετε τα δέοντα
Με εκτίμηση,
Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ακουσίλαος Κουκουβάς    27.11.2018 10:46

    Δύο δήμοι είναι αρκετοί ,να μην γίνουμε πάλι “αγρια δύση”

Σχολιασμός άρθρου