Ειδήσεις

Θ.Καραγιάννης: “Να πάρει θέση η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ν.Δωδεκανήσου για τις εξελίξεις”

Τη σύγκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ν. Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εξελίξεις στο εσωκομματικό μέτωπο ζητά με ανοικτή επιστολή του προς τον Γραμματέα Τιμόθεο Παρασκευά αλλά και τα μέλη που την απαρτίζουν, το μέλος του κόμματος Θοδωρής Καραγιάννης. «Δεν ζητώ τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να εκφράσετε ελεύθερα, ανοιχτά και ονομαστικά την άποψή σας για όσα διαδραματίζονται στο ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο καιρό, και να αποφασίσετε ο καθένας με οδηγό την συνείδησή του, για το αν θα πρέπει να αποφασίσει ο κόσμος μας, μέσα από μια ανοιχτή συμμετοχική διαδικασία συνεδρίου, για το μέλλον το Κινήματος» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Καραγιάννης. Η Ν.Ε. πάντως Ν. Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει πάρει σαφή θέση παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες Ν.Ε. του κόμματος στην Ελλάδα έχουν ήδη συνεδριάσει μετά τις κόκκινες γραμμές που τράβηξε ο Γ. Παπανδρέου έναντι του Β. Βενιζέλου.

H επιστολή

Σύντροφε Γραμματέα, σύντροφοι της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου.
Η Δωδεκάνησος ήταν πάντα ένα από τα ισχυρότερα προπύργια του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Μήτρα αγωνιστών της δημοκρατίας, εξεχόντων και αξιόλογων στελεχών αλλά κυρίως σκέπη χιλιάδων πολιτών που πίστεψαν σε εμάς και κράτησαν ψηλά για δεκαετίες την σημαία των ιδεών των οραμάτων και των αγώνων μας.
Ο,τι μπορέσαμε να καταφέρουμε ως ΠΑΣΟΚ, ο,τι δημιουργήσαμε, ο,τι πραγματώσαμε, οφείλεται στην δύναμη που αντλήσαμε από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Από τους αγώνες, την αγάπη, την πίστη, τον ιδρώτα, την φωνή του, το πάθος του για αυτό το Κίνημα που για πάρα πολλά χρόνια ήταν αυτό που μετουσίωνε σε λέξεις, πράξεις και θέσεις τα όνειρα του και τις ελπίδες του για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ανοιχτή, πιο αξιοκρατική, πιο συμμετοχική.
Στο ΠΑΣΟΚ βρεθήκαμε, στο ΠΑΣΟΚ γνωριστήκαμε, στο ΠΑΣΟΚ αγωνιστήκαμε.
Στο ΠΑΣΟΚ που διαθέτει συγκεκριμένο καταστατικό και τρόπο λειτουργίας. Ένα καταστατικό που αποτυπώνει τους κοινά συνομολογούμενους κανόνες συνύπαρξης ατόμων με κοινές αρχές και αξίες. Η αποτύπωση, με λέξεις, μιας ολόκληρης φιλοσοφίας που αναζητά αενάως ακόμη περισσότερη δημοκρατία, ακόμη περισσότερη συμμετοχή, ακόμη περισσότερη έκφραση του πολίτη.
Λοιπόν σύντροφοι, το καταστατικό πάει καιρός που δεν αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας όσων διαχειρίζονται το Κίνημα μας. Είναι δε τόσο άχρηστο και ανούσιο για αυτούς, αφού προφανώς ετοιμάζονται να φτιάξουν άλλο, σε άλλο χώρο, σε άλλο σχήμα, με άλλα σύμβολα, με άλλο όνομα, με άλλα ζητούμενα, με άλλο στίγμα, άλλες παρέες και άλλες αναφορές. Ακόμη κι αν δεν συμφωνείτε με αυτή την διαπίστωση, οφείλετε να αναγνωρίσετε το δημοκρατικό μας δικαίωμα ως μέλη να την εκφράσουμε.
Δεν ζητώ τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από την συνεδρίαση του εκλεγμένου οργάνου της Ν.Ε. στο οποίο έχετε την τιμή και την ευθύνη να αποτελείτε μέλη κατόπιν επιλογής των μελών του Κινήματος. Των συντρόφων σας. Αυτών που επέλεξαν εσάς να βρεθείτε εκεί για να εκπροσωπήσετε συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένες ιδέες, συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Δεν ζητώ τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το να εκφράσετε ελεύθερα, ανοιχτά και ονομαστικά την άποψη σας για όσα διαδραματίζονται στο ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο καιρό και να αποφασίσετε ο καθένας με οδηγό την συνείδηση του για το αν θα πρέπει να αποφασίσει ο κόσμος μας μέσα από μια ανοιχτή συμμετοχική διαδικασία συνεδρίου, για το μέλλον το Κινήματος του, του Κινήματος μας, του Κινήματος σας, όπως έχει συμβεί σε όλες τις Νομαρχιακές της Ελλάδας και τις οργανώσεις του Κινήματος στο εξωτερικό.
Όσο και αν σεβόμαι, όσο και αν τιμώ τους συντρόφους που παρευρέθησαν στην προηγούμενη συνάντηση, γνωρίζουν πως δεν υφίσταται θεσμικό αντίκρυσμα στην όποια απόφαση και την όποια επιστολή. Το θεσμικό μας όργανο αποτελείται από συγκεκριμένους ανθρώπους που επελέγησαν με συγκεκριμένη διαδικασία και έχουν συγκεκριμένο ρόλο. Εσάς. Ρόλος στον οποίο δεν έχει το δικαίωμα θεσμικά να τους υποκαταστήσει κανείς, όποια και αν είναι η προσφορά του, όποιο και να είναι το μέγεθος της πολιτικής του οντότητας. Ο ρόλος αυτός και η ευθύνη λήψης των όποιων αποφάσεων ειδικά σε στιγμές τέτοιας βαρύτητας είναι καθαρά δική σας θεσμική αρμοδιότητα. Οι υπόλοιποι εκφράζουν απλά την γνώμη τους όπως και εγώ εκφράζω με αυτή την επιστολή την δική μου.
Παρακαλώ θερμά να την λάβετε υπόψη σας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Θεόδωρος Καραγιάννης
Μέλος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου