ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερώτηση του κ. Μ. Κόνσολα για την τη θεσμοθέτηση και ανάπτυξη της ειδικότητας της επείγουσας ιατρικής

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Μάνος Κόνσολας

Ο Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου, κ. Μάνος Κόν­σο­λας, κατέ­θεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βορίδη, ζητώ­ντας τη θεσμο­θέ­τηση και ανά­πτυξη της ειδι­κό­τη­τας της επεί­γου­σας ιατρι­κής.

Ο κ. Κόν­σο­λας επι­ση­μαί­νει ότι η Ελλάδα είναι μία από τις ελά­χι­στες χώρες της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης που δεν έχουν ανα­πτύ­ξει τη συγκε­κρι­μένη ειδι­κό­τητα και τονίζει ότι η ανά­πτυξη αυτής της ειδι­κό­τη­τας θα προ­σφέ­ρει τη δυνα­τό­τητα καλύ­τε­ρων υπη­ρε­σιών δημό­σιας υγείας στα νησιά και θα στε­λε­χώ­σει, με τον καλύ­τερο τρόπο, τα τμήματα επει­γό­ντων περι­στα­τι­κών των δημό­σιων νοσο­κο­μείων.

Ο Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου προ­τί­θε­ται, μάλιστα, να κατα­θέ­σει μαζί με άλλους συνα­δέλ­φους του, τρο­πο­λο­γία στο νομο­σχέ­διο του Υπουρ­γείου Υγείας για τις ιατρι­κές ειδι­κό­τη­τες και τις ιατρι­κές επι­στη­μο­νι­κές εται­ρείες.

Σε δήλωσή του επι­ση­μαί­νει ότι: «η προ­ο­πτική ανά­πτυ­ξης ειδι­κό­τη­τας επεί­γου­σας ιατρι­κής είναι ό, τι χρειά­ζε­ται για να αντι­με­τω­πί­ζο­νται με τον καλύ­τερο τρόπο περι­στα­τικά που χρήζουν άμεσης και ιδιαί­τε­ρης φρο­ντί­δας σε νησιω­τι­κές περιο­χές».

Το πλήρες κείμενο της ερώ­τη­σης του κ. Κόνσολα έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Θεσμο­θέ­τηση και ανά­πτυξη της ειδι­κό­τη­τας επεί­γου­σας ιατρι­κής»

Κύριε Υπουργέ,

Η παροχή των βέλ­τι­στων υπη­ρε­σιών υγείας, απο­τε­λεί το μεγάλο ζητού­μενο, έστω και κάτω από την πίεση της δημο­σιο­νο­μι­κής προ­σαρ­μο­γής.

Η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης που δεν έχει θεσμο­θε­τή­σει και ανα­πτύ­ξει την ειδι­κό­τητα της επεί­γου­σας ιατρι­κής.

Θα έλεγε κανείς ότι οι ιδιαι­τε­ρό­τη­τες της γεω­γρα­φι­κής ασυ­νέ­χειας στις νησιω­τι­κές περιο­χές αλλά και στις ορεινές και δυσπρό­σι­τες, γεω­γρα­φικά, περιο­χές επι­βάλ­λει τη θέσπιση και ανά­πτυξη της συγκε­κρι­μέ­νης ειδι­κό­τη­τας. Με τον τρόπο αυτό θα αντι­με­τω­πί­ζο­νται, με τον πιο ενδε­δειγ­μένο τρόπο, περι­στα­τικά που χρήζουν άμεσης και επεί­γου­σας φρο­ντί­δας.

Παράλ­ληλα, θα απε­λευ­θε­ρω­θούν γιατροί από τα τμήματα επει­γό­ντων περι­στα­τι­κών των νοσο­κο­μείων και θα δια­τε­θούν, απο­κλει­στικά, στις κλι­νι­κές των δημό­σιων νοσο­κο­μείων.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερω­τά­ται ο κύριος Υπουρ­γός

Εάν προ­τί­θε­ται να θεσμο­θε­τή­σει την ειδι­κό­τητα επεί­γου­σας ιατρι­κής.

Ο Ερωτών Βου­λευ­τής

Μάνος Κόν­σο­λας

Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.