Τοπικές Ειδήσεις

Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Κρεμαστής και το Σωματείο Ιδιοκτητών Φροντιστών Δωδεκανήσου διοργανώνουν Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ρόδου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 στις 18:00 στα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και γονείς και έχει ως στόχο να ενημερώσει για όλα τα θέματα που αφορούν τις σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και για τη σημαντικότητα των ψυχομετρικών εργαλείων στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

 

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα εξής θέματα:

 

· Σπουδές στην Ελλάδα

· Σπουδές στο εξωτερικό με υποτροφία

· Σπουδές στην Ευρώπη

· Τι αλλάζει με το BREXIT

· Σπουδές στην Αμερική

· Η σημασία της αυτογνωσίας στην επιλογή σπουδών και επαγγέλματος

 

Ομιλητές θα είναι:

ü ο Χρήστος Ατλάσης, Χημικός MEdu, Πιστοποιημένος Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΜΑ, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης»

o Επαγγέλματα του Μέλλοντος. Study abroad: Η Ευρώπη και η Αμερική πιο κοντά από ποτέ.

ü ο Δημήτρης Γρηγοριάδης, Καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Διευθυντής ΓΕΛ Κρεμαστής.

 

o Στο δρόμο για τις Πανελλήνιες 2023. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε. Για παιδιά όλων των τάξεων του Λυκείου.

 

ü ο Βλάσης Τσίνας, Φυσικός, Διευθυντής Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Οργάνωσης και Διοίκησης Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

o Η ανάπτυξη της αυτογνωσίας ως εργαλείο στην επιλογή σπουδών

 

Είσοδος Ελεύθερη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου