Αθλητικά

Διαιτησία: Η απειρία και ο δύσκολος «γρίφος» της διαχείρισης

Ήσυχα κύλησε για τους διαιτητές και τους βοηθούς το περασμένο αγωνιστικό σαββατοκύριακο, με τους παρατηρητές να καταγράφουν, ως μοναδική παραφωνία, τα τεκταινόμενα στο γήπεδο των Φανών, στο ματς του Ακουσίλαου με τον Φοίβο.
Η διάψευση της εκτίμησης πως το εν λόγω παιχνίδι θα ήταν εύκολο και «ασφαλές», δεδομένου πως είχε το ξεκάθαρο φαβορί του, κόστισε στον νεαρό και άπειρο διαιτητή Γιάννη Ζαρίδα, ο οποίος δυσκολεύτηκε πολύ κυρίως στον πειθαρχικό τομέα, ενώ κριτική ασκήθηκε και στον πρώτο βοηθό του Κώστα Κωτσόπουλο.
Υπό διαφορετικές συνθήκες, οι διαιτητές που δεν διαθέτουν ακόμα τις απαιτούμενες παραστάσεις και στερούνται εμπειριών, θα έκαναν το «αγροτικό» τους στα πρωταθλήματα των μικρότερων τοπικών κατηγοριών, πριν κληθούν να σηκώσουν το βάρος ενός αγώνα της Α’ κατηγορίας.
Δυστυχώς όμως, τέτοια πολυτέλεια δεν υπάρχει για τους παράγοντες της Ε.Δ. της ΕΠΣΔ.
Ο αριθμός των «μάχιμων» διαιτητών παραμένει εξαιρετικά περιορισμένος, οι έμπειροι μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών και η συνέχεια προμηνύεται δύσκολη. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η επιστράτευση του Μανώλη Κυρίτση, ο οποίος λόγω των οικογενειακών του υποχρεώσεων, είχε αποφασίσει να απέχει…
Η συγκέντρωση της περασμένης Δευτέρας στα γραφεία του ΣΔΠΔ, στην οποία συμμετείχε ξανά περιορισμένος αριθμός διαιτητών και βοηθών (πολλοί έχουν ακόμα αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις), έκλεισε με μάθημα για το οφσάιντ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου