Ως τροπολογία εμβόλιμη στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, εντάχθηκε και υπερψηφίστηκε η διάθεση επιπλέον πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών με στόχο την κάλυψη κενών θέσεων σε σχολεία.
Η τροπολογία αυτή έρχεται να λύσει το ζήτημα που προέκυψε μετά την άρση της δυνατότητα χρήσης του ΕΣΠΑ στην Παιδεία για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών σε μη επικουρικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Η ένταξη της κάλυψης των αναγκών αυτών για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, συνιστά σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, καθώς ειδικά σε τρεις Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτή του Νοτίου Αιγαίου, θα παρουσιάζονταν απροσπέλαστες δυσκολίες στην πλήρωση των παραπάνω θέσεων. Καθοριστικής σημασίας συμβολή στη ανάδειξη του ζητήματος αλλά και στη διαδικασία κατάθεσης της τροπολογίας είχαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου, κατανοώντας πρώτοι το πρόβλημα που θα προέκυπτε με την απώλεια χρήσης του ΕΣΠΑ στην εκπαίδευση.
Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία καταδεικνύει την βούληση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση και ευέλικτη αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν, σε ένα καίριο κοινωνικό ζήτημα, όπως αυτό της πλήρους στελέχωσης των σχολείων κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας σε κάθε γωνιά της χώρας.
Η Δημόσια Παιδεία μαζί με την Δημόσια Υγεία, αποτελούν τα χαρακτηριστικότερα πεδία όπου είναι ορατές οι βαθιές πληγές που έχουν αφήσει πίσω τους οι καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων. Στόχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι, μέσω ουσιαστικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο χώρο της Παιδείας, σε συνδυασμό με τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών, να αμβλυνθούν αρχικά και να λυθούν στην πορεία τα τεράστια προβλήματα που βιώνει ο χώρος της εκπαίδευσης σήμερα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ