Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα του Ακταίον οι κληρώσεις για το κύπελλο και τα τοπικά πρωταθλήματα βόλεϊ, Δωδεκανήσου , παρουσία του δημοτικού συμβούλου εντεταλμένου σε θέματα Αθλητισμού κ. Καλαθενού Σάββα του προέδρου του ΔΟΠΑΡ κ. Αϊβάζη Σέργιου, εκπροσώπων των ομάδων, προπονητών, αθλητών, διαιτητών και πολλών φίλων του βόλεϊ.

Παρουσιαστής  της εκδήλωσης ήταν ο αθλητικογράφος και παλιότερο μέλος της ΤΕ ΕΟΠΕ Δωδεκανήσου κ. Νικήτας Κουσκούσης.

Συγκεκριμένα, έγιναν οι κληρώσεις για τα πρωταθλήματα Ανδρών, Γυναικών και Νεανίδων, ενώ αυτές των πρωταθλημάτων Παμπαίδων και Παγκορασίδων θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Στους Παίδες, θα συμμετάσχουν μόνο ο ΑΟ Αθλοπαιδιών Κω και το Ροδίων Άθλησις, οπότε δεν υπήρχε η ανάγκη να διεξαχθεί κλήρωση, ενώ στους Έφηβους, η μοναδική ομάδα που δήλωσε συμμετοχή είναι ο ΑΟ Αθλοπαιδιών Κω.

Αναλυτικά οι κληρώσεις:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ

1η αγωνιστική

ΓΣ Διαγόρας- ΑΟ Αθλοπαιδιών

ΑΕΣΠ Φοίνικας- ΑΣ Ήλιος

Ρεπό έχει ο ΡΣΦΠ Τελχινίς

2η αγωνιστική

ΡΣΦΠ Τελχινίς- ΓΣ Διαγόρας

ΑΟ Αθλοπαιδιών- ΑΕΣΠ Φοίνικας

Ρεπό έχει ο ΑΣ Ήλιος

3η αγωνιστική

ΑΕΣΠ Φοίνικας- ΡΣΦΠ Τελχινίς

ΑΣ Ήλιος- ΑΟ Αθλοπαιδιών

Ρεπό θα εχει ο ΓΣ Διαγόρας

4η αγωνιστική

ΡΣΦΠ Τελχινίς- ΑΣ Ήλιος

ΓΣ Διαγόρας- ΑΕΣΠ Φοίνικας

Ρεπό έχει ο ΑΟ Αθλοπαιδιών

5η αγωνιστική

ΑΟ Αθλοπαιδιών –ΡΣΦΠ Τελχινίς

ΑΣ Ήλιος- ΓΣ Διαγόρας

Ρεπό έχει ο ΑΕΣΠ Φοίνικας

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1η αγωνιστική

Ροδίων Αθλησις- ΡΣΦΠ Τελχινίς

ΑΠΣ Φλόγα-ΓΣ Διαγόρας

Ρεπό έχει ο ΑΕΣΠ Φοίνικας

2η αγωνιστική

ΑΕΣΠ Φοίνικας- Ροδίων Αθλησις

ΡΣΦΠ Τελχινίς- ΑΠΣ Φλόγα

Ρεπό έχει ο ΓΣ Διαγόρας

3η αγωνιστική

ΑΠΣ Φλόγα- ΑΕΣΠ Φοίνικας

ΓΣ Διαγόρας- ΡΣΦΠ Τελχινίς

Ρεπό έχει το Ροδίων Αθλησις

4η αγωνιστική

ΑΕΣΠ Φοίνικας- ΓΣ Διαγόρας

Ροδίων Αθλησις- ΑΠΣ Φλόγα

Ρεπό έχει ο ΡΣΦΠ Τελχινίς

5η αγωνιστική

ΡΣΦΠ Τελχινίς- ΑΕΣΠ Φοίνικας

ΓΣ Διαγόρας- Ροδίων Αθλησις

Ρεπό έχει ο ΑΠΣ Φλόγα

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

1Η αγωνιστική

ΓΣ Διαγόρας- ΡΣΦΠ Τελχινίς

ΑΟ Αθλοπαιδιών –ΑΕΣΠ Φοίνικας

2η αγωνιστική

ΡΣΦΠ Τελχινίς- ΑΟ Αθλοπαιδιών

ΑΕΣΠ Φοίνικας-ΓΣ Διαγόρας

3η αγωνιστική

ΓΣ Διαγόρας –ΑΟ Αθλοπαιδιών

ΡΣΦΠ Τελχινίς- ΑΕΣΠ Φοίνικας

Στις κληρώσεις του Κυπέλλου Δωδεκανήσου αναδείχθηκαν τα ζευγάρια με γηπεδούχο την πρώτη ομάδα.

Γυναίκες :

  1. Ροδίων Άθλησις – Φλόγα
    2. Τελχινίς – Νικητής 1
    3. Διαγόρας – Φοίνικας
    4. Νικητής 2 – Νικητής 3

Ο αγώνας 1 θα διεξαχθεί 7-8/11 , οι 2 και 3 στις 14-15/11 και ο αγώνας 4 (τελικός) στις 21/22/11 .

Άνδρες:

  1. Διαγόρας – Φοίνικας
    2. Τελχινίς – Νικητής 1

Η Πρόεδρος της ΤΕ, κ. Αναστασία Ζαμπετούλα-Καρπαθάκη δήλωσε μετά το πέρας των κληρώσεων:

«Μετά την επιτυχημένη τετραετή θητεία της προηγούμενης Τ.Ε και την παραίτηση του πρόεδρου κου Ανδρέα Μοσκιού δεχτήκαμε πρόταση από τον κ. Μαυρομάτη, αντιπροσωπεία μελών της προηγούμενης Τ.Ε να επισκεφτεί την ΕΟΠΕ στην συνεδρίαση των ενώσεων και τοπικών επιτροπών της Ελλάδας και αφού εκθέσαμε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες μας και το μεγάλο κόστος που επιφορτίζονται λόγω της νησιωτικότητας ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δεσμεύτηκε να μας επισκεφτεί και να ακούσει από κοντά όλους τους εκπροσώπους των σωματείων κάτι που έγινε.
Μας πρότεινε να εκλέξουμε την νέα τοπική επιτροπή και δεσμεύτηκε ότι θα είναι περισσότερο κοντά μας κάτι που δεν είχε συμβεί τον τελευταίο χρόνο καθώς η οικονομική συνδρομή προς την Τ.Ε. ήταν μηδενική λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε και η ίδια η ΕΟΠΕ .
Αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων μας με πολλαπλές συναντήσεις καταγράφουμε τα προβλήματα που απασχολούν τις ομάδες τα ιεραρχούμε και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις όπου αυτό είναι εφικτό.
Φέτος στα πρωταθλήματα μας συμμετέχουν 2 νέες ομάδες η Φλόγα και ο Φοίνικας , τις καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία .
Αυτό είναι ένα γεγονός που δηλώνει την μεγάλη δυναμική του βόλεϊ τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς όμως το άθλημα μας παίζεται σε κλειστά γήπεδα τα οποία στην περιοχή μας είναι λίγα και επειδή τα μοιραζόμαστε και με το μπάσκετ, το «γηπεδικό» είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ομάδων μας.
Σε αυτό όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άμεσα αλλά ίσως με την συνεργασία μας με τον ΔΟΠΑΡ και τον κο Αιβάζη μπορέσουμε να βρούμε κάποιες κλειστές αίθουσες για προπόνηση των μικρών μας αθλητών των ακαδημιών που γίνονται όλο και περισσότεροι!!
Επίσης τα 4 γήπεδα beach volley για τα οποία μας έχει παραχωρηθεί η χρήση φέτος φάνηκε οτι δεν επαρκούν και του χρόνου θα χρειαστούμε και άλλα. Το βόλεϊ στην περιοχή μας θεωρούμε ότι δεν έχει την θέση που του αξίζει! Μετά από πολλά χρόνια έχουμε την ομάδα του Ροδίων Άθλησις που μας εκπροσωπεί επάξια στην Α2 εθνική κατηγορία και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο φετινό πρωτάθλημα που μόλις ξεκίνησε.
Ευχόμαστε πολύ σύντομα να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες και να μας εκπροσωπούν στις εθνικές κατηγορίες .
Στο beach volley αντίθετα η παράδοση που μας θέλει την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα συνεχίζεται. Διοργανώνουμε κάθε χρόνο το μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα τουρνουά regional. Έχουμε πρωταθλητές Ελλάδας ,2ες 3ες 5ες θέσεις με αποκορύφωμα φέτος τους αθλητές του κου Χατζηνικολάου από την Κω που κατέκτησαν φέτος την 9η θέση στο πανευρωπαϊκό.
Η ΤΕ προσπάθησε πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στο νησί μας. Οι προπονητές μας που ήθελαν να επιμορφωθούν θα έπρεπε με δικά τους έξοδα να μεταβούν στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν κάποιο σεμινάριο πράγμα δύσκολο τα τελευταία χρόνια.
Έτσι προτείναμε στην ΕΟΠΕ και έγινε αμέσως αποδεκτό σε συνεργασία με τον ΣΕΠΠΕ να γίνει σεμινάριο στη Ρόδο. Στις 7 & 8 Νοέμβρη θα έρθουν στην Ρόδο ο προπονητής της εθνικής αντρών κος Δρίκος Σωτήρης και ο τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης κος Καραίσκος Λεωνίδας.
Στις 1 Νοέμβρη ο ΣΥΔΠΕ θα ενημερώσει τους παράγοντες τους προπονητές και τους αρχηγούς των ομάδων για τις αλλαγές του κανονισμού. Φυσικά θα είναι ανοικτό για οποιονδήποτε θέλει να παρακολουθήσει. Θα γίνει σε συνεργασία με τον ΣΥΔΠΕ σχολή διαιτησίας .
Μια πολύ σημαντική παράμετρος για φέτος είναι ότι όλα τα έξοδα διαιτησίας στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα θα καλυφθούν από την ΤΕ , όπως και μέρος των πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών. Πιστεύουμε οτι είναι μια γενναία ελάφρυνση που προσφέρει η τοπική επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ και τον ΣΥΔΠΕ προς τα σωματεία. Εξασφαλίσαμε πάλι την έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια των ομάδων μας με την BLUE STAR η οποία θα είναι ο αποκλειστικός χορηγός του αντρικού πρωταθλήματος .Είμαστε σε συζητήσεις με χορηγό για το γυναικείο πρωτάθλημα που πιθανότατα θα κλείσει η συμφωνία και θα έχουν όφελος οι γυναικείες ομάδες που δεν έχουν μετακίνηση. Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι καλή επιτυχία στα πρωταθλήματα με υγεία και γεμάτα γήπεδα». Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Καλαθενός και δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα είναι πιο κοντά στο βόλεϊ, καθώς επίσης ότι θα γίνουν προσπάθειες ώστε να βρεθεί στέγη για την τοπική επιτροπή.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ