Ο Νίκος Τόσκας δεν ήθελε κάγκελα στις παρελάσεις και οι Στρατηγοί τον παράκουσαν και τα έβαλαν..

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδινε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δηλώνοντας κατηγορηματικά: «Όχι, δεν πρόκειται να δούμε κάγκελα στις παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου» και οι επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τα τοποθέτησαν με πρωτοβουλία τους εξαιτίας «πληροφοριών για την πιθανή εκδήλωση ακτιβιστικών ενεργειών από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου».

Οι εικόνες της σιδηρόφραχτης μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, και η έντονη αστυνομική παρουσία, φαίνεται να ενόχλησαν ιδιαίτερα τον κ. Τόσκα, όπως επισήμαιναν κύκλοι του, οι οποίοι έκαναν λόγο για «υπερβάλλοντα» ζήλο, οι υπεύθυνοι του οποίου θα αναζητηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να είχαν πει στον αρμόδιο υπουργό ότι θα βάλουν μόνο… 10 μέτρα, στην εξέδρα των επισήμων, ωστόσο έγινε μία μεγάλη… επιμήκυνση, που προκάλεσε την εύλογη αντίδραση των γονέων που ήθελαν να δουν από κοντά τα παιδιά τους.

Κύκλοι του υπουργού, παραδέχθηκαν πως πράγματι τα κάγκελα επεκτάθηκαν κατά πολύ από την εξέδρα των επισήμων, επεσήμαναν όμως με νόημα «πως αύριο δεν θα υπάρχουν ούτε εκεί», ενώ και για το Σύνταγμα δόθηκαν ρητές εντολές να μην σηκωθεί ούτε ένα… μέτρο κάγκελο!

Οι εικόνες της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας και των κιγκλιδωμάτων με τα μικρά παιδάκια να περνούν τα χεράκια τους μέσα από αυτά κρατώντας τις ελληνικές σημαίες, απείχαν πάρα πολύ από την απάντηση του κ. Τόσκα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην παρακάτω ερώτηση: «Τα μηνύματα από τους παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς προϊδεάζουν για κινητοποιήσεις. Ποια θα πρέπει να είναι η στάση σας, απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Θα ξαναδούμε τα κάγκελα στη Βουλή;».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Όχι, δεν πρόκειται να δούμε κάγκελα στις παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου. Εμείς πιστεύουμε ότι οι παρελάσεις γίνονται για να γιορτάσουμε συγκεκριμένες επετείους και άρα συμμετέχει ο λαός με τα στρατευμένα νιάτα. Επομένως, είναι γιορτή. Δεν είναι εκδήλωση με περιορισμούς, που προορίζεται μόνο για τους επισήμους. Μακριά από εμάς τέτοια αντίληψη. Για τις διάφορες κινητοποιήσεις, εμείς θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε διάλογο με τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, να διαδηλώσουν, να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε κάποια συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να μην διαταράσσεται είτε η κυκλοφορία στις μεγάλες εθνικές οδούς, είτε και η λειτουργία μέσα στις πόλεις. Από εκεί ξεκινάμε με διάλογο, με συνεργασία και μακριά από εμάς η αντίληψη με τα κάγκελα και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, τους υπερβολικούς».

Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Νίκος Τόσκας ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παρακολουθήσει την αυριανή στρατιωτική παρέλαση, και δεν αποκλείεται να πέσουν… καμπάνες!

thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ