Τοπικές Ειδήσεις

ΟΕΒΕΔ: Να μην πάρει διαστάσεις ντόμινο η κατάρρευση του Thomas Cook

Επιτακτική η ανάγκη φοροελαφρύνσεων και διευκολύνσεων για την αγορά

Η πτώχευση του τουριστικού κολοσσού “Thomas Cook” αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη με άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική μας οικονομία. Προφανώς και επηρεάζονται αρνητικά οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα πρακτορεία τουρισμού και κυρίως οι επιχειρήσεις εκείνες που είχαν μεγάλη εξάρτηση από τον βρετανικό τουρ οπερέιτορ. Τις συνέπειες θα τις υποστούν όμως πολλοί άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι που εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό, που συνεργάζονται με τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά πρακτορεία όπως προμηθευτές, εργολάβοι, κατασκευαστές, ιδιοκτήτες ταξί και τουριστικών λεωφορείων, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων , εστίαση κλπ.

Με την ιδιότητα του κοινωνικού εταίρου ΖΗΤΟΥΜΕ από τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη την προώθηση φοροελαφρύνσεων και διευκολύνσεων για την αγορά, έτσι ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις από τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη και να αποφευχθούν οι αλυσιδωτές συνέπειες.

Η τοπική μας οικονομία δεν θα αντέξει το ντόμινο των εξελίξεων που τυχόν προκαλέσουν οι κραδασμοί από την κατάρρευση του δεύτερου μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού στην Ευρώπη! Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις εδώ και τώρα. Ο τουρισμός αποτελεί το βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας και πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο.

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να καλυφθεί το μεγάλο κενό που αφήνει ο Thomas Cook, θα δοκιμαστούν έντονα οι αντοχές της αγοράς. Η προσαρμογή στα δεδομένα που δημιουργεί η πτώχευση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, εάν δεν περιληφθούν ισότιμα οι επαγγελματικοί κλάδοι και οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην τουριστική δραστηριότητα σε οποιοδήποτε μέτρο ελάφρυνσης αποφασίσει τελικά να εφαρμόσει η ελληνική Κυβέρνηση.

Ο Thomas Cook με ιστορία 178 ετών συνδιαμόρφωσε το λεγόμενο τουριστικό θαύμα της Ρόδου, συνέβαλε στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας εν γένει. Ας μην επιτρέψουμε να γίνει το θαύμα εφιάλτης, τώρα που κλείνει ο μεγάλος αυτός κύκλος ενός τόσο σημαντικού τουριστικού οργανισμού!

Για το Δ.Σ.

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου

Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν.Γραμματέας

Νικόλαος Τσούλλος               Γεώργιος Πάγκαλης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Σταμάτης    28.09.2019 01:12

    Ποιος θα το πίστευ ε ότι μια ντέτια εταιρία θα πτώχευε ;

Σχολιασμός άρθρου