Γράφει ο
Νεκτάριος Καλογήρου

Τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διατηρηθεί η εικόνα της Ρόδου σε άριστη κατάσταση έδειξε μια οικογένεια τουριστών, που ευτυχώς βρήκε υποστηρικτές στην προσπάθειά της αυτή.
Ειδικότερα, η οικογένεια Keskin αφίχθηκε από τη Γερμανία στον Αρχάγγελο μόλις πριν από λίγες ημέρες. Είχαν αγοράσει πακέτο φιλοξενίας στο ξενοδοχείο Porto Angeli, της περιοχής Στεγνά και με εκείνο ως ορμητήριο έκαναν περιηγήσεις σε όλη την ακτογραμμή. Σημειώνεται πως στον Αρχάγγελο βρίσκονται μερικές από τις πιο εντυπωσιακές, αλλά και δυσπρόσιτες παραλίες του νησιού.
Σε μία από τις εξορμήσεις τους, εντόπισαν ένα πανέμορφο μικρό όρμο. Το νερό της θάλασσας ήταν μεν κρυστάλλινο, όμως η παραλία ασφυκτιούσε από τα σκουπίδια. Τα περισσότερα ήταν ξύλα και πλαστικά, από εκείνα που ταξιδεύουν επί μήνες μέσα στο νερό και καταλήγουν όπου τους οδηγήσουν τα ρεύματα.
Η απόφαση της οικογένειας Keskin ήταν άμεση: «Θελήσαμε να καθαρίσουμε την παραλία, πρώτα για να δουν τα παιδιά την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, την υποχρέωση που έχουμε ως άνθρωποι όλοι να βοηθήσουμε τον πλανήτη που ζούμε και για να παραδώσουμε τον υπέροχο αυτό όρμο καθαρό στους μελλοντικούς του επισκέπτες».
Ολόκληρη η οικογένεια ρίχθηκε στη δουλειά της αποκομιδής των σκουπιδιών και των φερτών υλικών. Το έργο αποδείχθηκε πιο δύσκολο απ’ όσο υπολόγιζαν, καθώς ο όγκος των απορριμμάτων αποδείχθηκε εξαιρετικά μεγάλος.
«Eνα πρωί, ο κύριος Keskin ήρθε στη ρεσεψιόν και μας περιέγραψε την ομορφιά της μικρής παραλίας που εντόπισε και ζήτησε τη βοήθειά μας για να γίνει ο καθαρισμός της» είπε προς τη “δημοκρατική” ο κ. Νίκος Γερονικόλας, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Porto Angeli. Αμέσως δόθηκε εντολή να παρασχεθούν στην οικογένεια Keskin όλα τα απαραίτητα εργαλεία, τα μηχανήματα, τα αναλώσιμα και κυρίως τα εργατικά χέρια για να βοηθήσουν στο έργο. Ετσι, την επόμενη μέρα η οικογένεια Keskin, μαζί με τους εργάτες, που δεν ήταν άλλοι από τον ίδιο τον ξενοδόχο Νίκο Γερονικόλα, το διευθυντή της μονάδας Γεώργιο Γρίβα και τον υπεύθυνο ποιότητας Λεωνίδα Σαμαρά, ξεκίνησαν τον καθαρισμό.

Στο τέλος της ημέρας είχαν συγκεντρωθεί αρκετές σακούλες με σκουπίδια και μεγάλος όγκος φερτών αντικειμένων. Όλα οδηγήθηκαν στο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και ανακύκλωσης αντικειμένων.
Η οικογένεια Keskin που έλκει την καταγωγή της από την Τουρκία, αλλά διαμένει στη Γερμανια, ευχαρίστησε τον ξενοδόχο και στα στελέχη του Porto Angeli που βοήθησαν ώστε να δείξουν στα παιδιά τους ότι «η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλώς μια έννοια, αλλά δράσεις, που με τους κατάλληλους ανθρώπους μπορούν να γίνουν πράξη».
Πρέπει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο Porto Angeli λειτουργεί με προδιαγραφές προστασίας του περιβάλλοντος και για τα πρωτόκολλα που ακολουθεί, έχει κερδίσει την πιστοποίηση οικολογικής ευαισθησίας «Green Key».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ