ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ας κριθώ για αυτό που είμαι και όχι για τον σύζυγό μου-Tα αξιώματα εκπίπτουν αναπόφευκτα κάποια στιγμή»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μπαζιάνα

«Δεν θα μπο­ρού­σα να στα­μα­τή­σω να ερ­γά­ζο­μαι» δη­λώ­νει η Μπέτυ Μπα­ζιά­να, σύ­ζυ­γος του Αλέξη Τσί­πρα, σε όσους την κα­τη­γο­ρούν πως επε­λέ­γη λόγω αυτής ακρι­βώς της θέσης της στο πλάι του πρω­θυ­πουρ­γού, για να δι­δά­ξει στο Πα­νε­πι­στή­μιο της Δυ­τι­κής Μα­κε­δο­νί­ας.

Η κ. Μπα­ζιά­να νιώ­θει «τιμή, γιατί ένα ΑΕΙ με επι­λέ­γει να δι­δά­ξω και ευ­θύ­νη γιατί η δι­δα­σκα­λία είναι μια πολύ απαι­τη­τι­κή δου­λειά»

«Έθεσα το έργο μου στην κρίση του πα­νε­πι­στη­μί­ου και εκεί­νο έκανε την επι­λο­γή του με βάση συ­γκε­κρι­μέ­να κρι­τή­ρια», το­νί­ζει σύμ­φω­να με τη Real News, «ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράτ­τω, όχι για τον σύ­ζυ­γό μου. Μια τέ­τοια αντί­λη­ψη είναι υπο­τι­μη­τι­κή για κάθε γυ­ναί­κα».

Είναι κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κή λέ­γο­ντας ότι «τα αξιώ­μα­τα εκ­πί­πτουν ανα­πό­φευ­κτα κά­ποια στιγ­μή», έτσι θα γίνει και με τον σύ­ζυ­γό της. Μέχρι τότε «ας ζή­σου­με με αξιο­πρέ­πεια, ας κάνει ο κα­θέ­νας τη δου­λειά του όσο κα­λύ­τε­ρα μπο­ρεί κι ας έχου­με κα­θα­ρό πρό­σω­πο όταν η εξου­σία θα φύγει από τη ζωή μας».

Στη μομφή πως πήρε τη θέση ενώ δου­λεύ­ει και θα μπο­ρού­σε να ερ­γα­στεί κά­ποιος άνερ­γος δη­λώ­νει πως οι προ­σλή­ψεις στα ΑΕΙ γί­νο­νται με βάση κά­ποια τυ­πι­κά προ­σό­ντα και στη­λι­τεύ­ει το γε­γο­νός πως οι πόροι προς την τρι­το­βάθ­μια εκ­παί­δευ­ση και ακα­δη­μαϊ­κή έρευ­να είναι υπο­τυ­πώ­δεις και πως οι Έλ­λη­νες ερευ­νη­τές- ακόμα και εκλεγ­μέ­νοι κα­θη­γη­τές ΔΕΠ- ανα­γκά­ζο­νται να με­τα­να­στεύ­σουν σε άλλες χώρες για να κυ­νη­γή­σουν τους ερευ­νη­τι­κούς τους στό­χους.

Απο­κα­λύ­πτει μά­λι­στα πως είχε γίνει δεκτή το 2014 σε γνω­στό ευ­ρω­παϊ­κό πα­νε­πι­στή­μιο ως ερευ­νή­τρια στον τομέα των οπτι­κών δι­κτύ­ων και ετοι­μα­ζό­ταν να εγκα­τα­στα­θεί εκεί υπο­λο­γί­ζο­ντας το οι­κο­γε­νεια­κό κό­στος. «Οι εκλο­γές του Ια­νουα­ρί­ου άλ­λα­ξαν την ορ­γά­νω­ση της οι­κο­γέ­νειας και γι’ αυτό εγκα­τέ­λει­ψα την ιδέα της με­τε­γκα­τά­στα­σης. Ίσως στο μέλ­λον… Ποιος ξέρει;».

Τέλος, στην ερώ­τη­ση «γιατί το κάνει» απα­ντά «για τη δι­δα­κτι­κή εμπει­ρία». Όσο για το μισθό της, λέει πως είναι «μια πολύ φτηνή επι­λο­γή για το πα­νε­πι­στή­μιο». Είναι δη­μό­σιος υπάλ­λη­λος που θα αμεί­βε­ται βάσει νόμου με το 1/3 του μι­σθού του έκτα­κτου δι­δά­σκο­ντα. Δη­λα­δή δεν θα φτά­νει καν για τις με­τα­κι­νή­σεις της. «Δεν το σκέ­φτο­μαι κα­θό­λου. Η δου­λειά αυτή δίνει πολύ με­γά­λη χαρά», λέει.

Η κ. Μπα­ζιά­να θα συν­δυά­σει τα νέα της κα­θή­κο­ντα με αυτά στο ΕΜΠ στο οποίο υπη­ρε­τεί ως ερ­γα­στη­ρια­κό εκ­παι­δευ­τι­κό προ­σω­πι­κό μετά την από­σπα­σή της από την πρω­το­βάθ­μια εκ­παί­δευ­ση. Για τον λόγο αυτό έχει ζη­τή­σει από το Πο­λυ­τε­χνείο υπη­ρε­σια­κή άδεια για τη δι­δα­σκα­λία στο Πα­νε­πι­στή­μιο Δυ­τι­κής Μα­κε­δο­νί­ας μία ημέρα την εβδο­μά­δα χωρίς να πα­ρα­κω­λύ­ε­ται η άσκη­ση τω κα­θη­κό­ντων της στο ΕΜΠ.

real.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.