Ρεπορτάζ

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Η κυρία Λουκία Αντωνιάδου θα είναι η αντικαταστάτρια της κυρίας Αλίκης Μοσχή στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Αυτό δήλωσε χτες ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηϊωάννου, ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκο παρουσίασαν τον δημοφιλή DJ κ. Τάσο Γιασιράνη, ο οποίος θα συμμετέχει στην προσπάθεια.
«Η κυρία Λουκία Αντωνιάδου έχει μια πολύ μεγάλη εμπειρία.  Είναι Δωδεκανήσια με καταγωγή από την Χάλκη, ήταν τελετάρχης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Κάναμε επιλογή ώστε όλοι όσοι ασχολούνται με την διεκδίκηση της Ρόδου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 να έχουν ρίζες από τα Δωδεκάνησα. Νομίζω ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αντικαταστήσει την κυρία Αλίκη Μοσχή, που ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο, και θα σταθεί επάξια γιατί έχει χειριστεί με πολύ μεγάλη επιτυχία, μεγάλους θεσμούς, όπως οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες, οι Μεσογειακοί Αγώνες και άρα έχει την εμπειρία που χρειαζόμαστε», δήλωσε ο αντ/ρχος.
Με την σειρά του, ο κ. Χατζηδιάκος αφού ευχαρίστησε την κυρία Μοσχή, δήλωσε:
«Η κυρία Μοσχή συνεχίζει να είναι αρωγός. Είχε τις επιφυλάξεις της μαζί με τον Άγγλο τεχνοκράτη επειδή καθυστέρησαν οι συμβάσεις των ξένων και καθυστέρησε να περάσει το νομοσχέδιο για την σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού –το οποίο και πέρασε τελικά. Το καταστατικό της εταιρείας θα υπογραφεί εντός των ημερών και για να δείξω αυτό το κλίμα ομοψυχίας, θα σας πω ότι μπορεί να δέχεται  χορηγίες και να κάνει προγραμματικές συμβάσεις με ΝΠΔΔ και με ΝΠΙΔ ως μονομετοχική εταιρεία. Ζήτησα, συμβολικά, το πρώτο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο να είναι επταμελές και να απαρτίζεται από τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου –πλην του κ. Τάκη Πότσου λόγω ιδεολογίας- τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση.
Η εταιρεία αυτή εάν προχωρήσει θα διαρκέσει για όσο χρόνο είναι η προετοιμασία έως το 2021. Και αν δεν προχωρήσουμε, 6 μήνες μετά θα κλείσει και θα γίνει η εκκαθάρισή της. Είναι βασικό να είμαστε όλοι σύσσωμοι σε αυτή την προσπάθεια και αρχές και φορείς. Δεν χρειάζεται να συγχέουμε τα θέματα της καθημερινότητας με την όλη προσπάθεια της διεκδίκησης της Ρόδου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Είναι ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα». Ταυτόχρονα ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους, όσους συνδράμουν σε αυτό το εγχείρημα.
Να σημειωθεί ότι μετά την παραίτηση της κυρίας Μοσχή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν ανησυχία για την έκβαση της υπόθεσης με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, λόγω έλλειψης –κυρίως- οικονομικής στήριξης από ιδιώτες και σωστής προβολής.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥ
ΤΑΣΟΥ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ο γνωστός DJ Τάσος Γιασιράνης δήλωσε ότι θα συμμετέχει στην όλη προσπάθεια της διεκδίκησης της Ρόδου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Ο Τάσος Γιασιράνης που παρουσίασε πρόσφατα μία δική του δουλειά, η οποία έχει τίτλο «Ταξίδι στο Φως», πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τέρη Χατζηϊωάννου και τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, δήλωσε:
«Φτάσαμε στην 6η συλλογή η οποία είναι και αυτή αφιερωμένη στο νησί της Ρόδου. Με την σκέψη της διεκδίκησης της Ρόδου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, ήθελα να αφιερώσω την δουλειά μου σε αυτό. Ο ανταγωνισμός είναι δεδομένος. Είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια και το ξέρουμε όλοι».

Με την σειρά του, ο κ. Χατζηϊωάννου τόνισε: «Ο Τάσος Γιασιράνης δεν θα μπορούσε να λείψει από το μεγάλο αυτό εγχείρημα της διεκδίκησης της Ρόδου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Έκανε ένα μεγάλο εγχείρημα που δένει με την όλη προσπάθεια και το μέλλον».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου