ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες οι δύο Ιταλοί! Τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δικαστηριο

Ποι­νι­κές διώ­ξεις για από­πει­ρα αν­θρω­πο­κτο­νί­ας, πα­ρά­νο­μη οπλο­κα­το­χή και οπλο­χρη­σία, αρ­πα­γή και για πα­ρα­βά­σεις του νόμου περί ναρ­κω­τι­κών ου­σιών, απαγ­γέλ­θη­καν χθες από τον Ει­σαγ­γε­λέα υπη­ρε­σί­ας σε βάρος 40χρο­νου Ιτα­λού και του 29χρο­νου ανι­ψιού του, οι οποί­οι συ­νε­λή­φθη­σαν τα ξη­με­ρώ­μα­τα της πε­ρα­σμέ­νης Δευ­τέ­ρας από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου μετά από κα­ταγ­γε­λί­ες για βα­σα­νι­σμό ενός 32χρο­νου Αλ­βα­νού.

Ο Ιτα­λός οδη­γή­θη­κε στον Ει­σαγ­γε­λέα και μετά την απαγ­γε­λία των ποι­νι­κών διώ­ξε­ων πα­ρα­πέμ­φθη­κε στην Ανα­κρί­τρια από όπου ζή­τη­σε και πήρε προ­θε­σμία μέχρι σή­με­ρα το πρωί για να ετοι­μά­σει το απο­λο­γη­τι­κό του υπό­μνη­μα.

Όπως έγρα­ψε η «δ»,  σύμ­φω­να με την κα­ταγ­γε­λία του 32χρο­νου Αλ­βα­νού, οι δύο συλ­λη­φθέ­ντες φέ­ρο­νται να  τον είχαν δέσει και να τον βα­σά­νι­ζαν σε απο­θή­κη κα­τα­στή­μα­τος υγειο­νο­μι­κού εν­δια­φέ­ρο­ντος στην πε­ριο­χή Ζέ­φυ­ρος!!

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο 32χρο­νος Αλ­βα­νός υπο­στή­ρι­ξε ότι είχε με­σο­λα­βή­σει για την πώ­λη­ση μιας μο­το­συ­κλέ­τας ιδιο­κτη­σί­ας ενός κου­νιά­δου του από την Αθήνα στον 40χρονο. Με­τα­ξύ τους ανέ­κυ­ψε οι­κο­νο­μι­κή δια­φο­ρά διότι, σύμ­φω­να με τους ισχυ­ρι­σμούς του 32χρο­νου, ο 40χρο­νος όταν πα­ρέ­λα­βε την μο­το­συ­κλέ­τα αυτή πα­ρου­σί­α­σε προ­βλή­μα­τα και απαι­τού­σε την επι­στρο­φή της στον ιδιο­κτή­τη και την επι­στρο­φή των χρη­μά­των που είχε κα­τα­βά­λει για την αγορά αλλά και την επι­σκευή της.

Αυτό δεν έγινε, με απο­τέ­λε­σμα, όπως υπο­στη­ρί­ζει ο 32χρο­νος, όταν έμαθε ότι είχε επι­στρέ­ψει στη Ρόδο να τον προ­σκα­λέ­σει στο κα­τά­στη­μα ιδιο­κτη­σί­ας τους για να συ­ζη­τή­σουν, το από­γευ­μα της Κυ­ρια­κής.

Εκεί, όπως πε­ριέ­γρα­ψε στους αστυ­νο­μι­κούς, τον έδε­σαν σε μια κα­ρέ­κλα και άρ­χι­σαν να τον βα­σα­νί­ζουν με μα­χαί­ρια, με ένα τσε­κού­ρι και με μια συ­σκευή ηλε­κτρι­κής εκ­κέ­νω­σης (teaser).

Ο 32χρο­νος εκρα­τεί­το δε­μέ­νος στην κα­ρέ­κλα και επι­τη­ρεί­το από τον 29χρονo, ο οποί­ος, όπως είπε, κά­ποια στιγ­μή, τα ξη­με­ρώ­μα­τα της Κυ­ρια­κής, απο­κοι­μή­θη­κε και τότε βρήκε ευ­και­ρία και έλυσε τα δεσμά του και διέ­φυ­γε για να κα­ταγ­γεί­λει το γε­γο­νός.

Ο 32χρο­νος με­τα­φέρ­θη­κε για υγειο­νο­μι­κή πε­ρί­θαλ­ψη στο Γ.Ν. Ρόδου, όπου και νο­ση­λεύ­ε­ται, ενώ ο ια­τρο­δι­κα­στής δια­πί­στω­σε ότι φέρει τραύ­μα­τα σε όλο του το σώμα από νύσ­σον όρ­γα­νο.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, ο 32χρο­νος φέ­ρε­ται να δή­λω­σε ότι ο 40χρο­νος γνώ­ρι­ζε ότι ο κου­νιά­δος του ο οποί­ος δια­μέ­νει στην Αθήνα που­λού­σε μία μο­το­σι­κλέ­τα ένα­ντι 4000 ευρώ. Συμ­φώ­νη­σαν να στα­λεί η μο­το­σι­κλέ­τα στη Ρόδο, κα­τα­βάλ­λο­ντας το ποσό των 2500 ευρώ ενώ το υπό­λοι­πο θα το πλή­ρω­νε σε δό­σεις. Αυτή η συ­ναλ­λα­γή έγινε τον χει­μώ­να του 2015, ενώ μέχρι σή­με­ρα ο Ιτα­λός δεν πλή­ρω­σε στον κου­νιά­δο του 32χρο­νου Αλ­βα­νού το υπό­λοι­πο συμ­φω­νη­θέν ποσό για την μη­χα­νή, η οποία στο με­τα­ξύ χά­λα­σε.

Λόγω της βλά­βης, η Ιτα­λός φέ­ρε­ται να ζη­τού­σε πίσω τα λεφτά του αλλά και τα έξοδα απο­κα­τά­στα­σης της ζη­μιάς. Επι­πλέ­ον, ο 32χρο­νος, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ισχυ­ρί­στη­κε ότι ο 40χρο­νος του είχε πα­ραγ­γεί­λει να του αγο­ρά­σει πο­σό­τη­τα κο­κα­ΐ­νης αξίας 250 ευρώ και ότι δεν του την πα­ρέ­δω­σε αλλά την κα­τα­νά­λω­σε ο ίδιος με απο­τέ­λε­σμα να του ζητά και το συ­γκε­κρι­μέ­νο ποσό μαζί με τα χρή­μα­τα από την επι­στρο­φή της μο­το­συ­κλέ­τας.

Σύμ­φω­να πάντα με όσα φέ­ρε­ται να δή­λω­σε ο 32χρο­νος κατά την προ­α­να­κρι­τι­κή του κα­τά­θε­ση, όλο το χει­μώ­να ο Ιτα­λός του τη­λε­φω­νού­σε και του ζη­τού­σε τα χρή­μα­τα. Επι­στρέ­φο­ντας ο 32χρο­νος στη Ρόδο από την Αθήνα, δέ­χθη­κε τη­λε­φώ­νη­μα από τον Ιταλό ο οποί­ος τον κά­λε­σε στην κα­φε­τέ­ριά του για να μι­λή­σουν. Ο 29χρο­νος ανι­ψιός του Ιτα­λού φέ­ρε­ται να πέ­ρα­σε στις 5 το από­γευ­μα από το ξε­νο­δο­χείο όπου διέ­με­νε για να τον πάρει και να τον με­τα­φέ­ρει στην κα­φε­τέ­ρια του θείου του. Φτά­νο­ντας στο μα­γα­ζί, ο 32χρο­νος δια­πί­στω­σε ότι δεν υπήρ­χαν πε­λά­τες. Τα πα­ρά­θυ­ρα και οι πόρ­τες ήταν κλει­στά. Ο 40χρο­νος τον πλη­σί­α­σε με το teaser, ακού­μπη­σε τη συ­σκευή στο λαιμό του κά­νο­ντας του ηλε­κτρο­σόκ και έδωσε πα­ράλ­λη­λα ένα μα­χαί­ρι στον ανι­ψιό του με το οποίο αυτός τον απει­λού­σε ώστε να μην κου­νη­θεί.

Στη συ­νέ­χεια ο 40χρο­νος φέ­ρε­ται να τον χτυ­πού­σε και να του πα­τού­σε το κε­φά­λι στο πά­τω­μα ζη­τώ­ντας πίσω τα λεφτά του.  Χρη­σι­μο­ποιώ­ντας μα­χαί­ρια και τσε­κού­ρι που είχε στην απο­θή­κη της κα­φε­τέ­ριας και ενώ ο Αλ­βα­νός ήταν δε­μέ­νος με κα­λώ­διο σε μία κα­ρέ­κλα, ο Ιτα­λός φέ­ρε­ται να του προ­κά­λε­σε διά­φο­ρες εκ­δο­ρές. Αυτά τα «βα­σα­νι­στή­ρια» συ­νε­χί­ζο­νταν μέχρι τις 10 το βράδυ σύμ­φω­να με τα όσα το φέ­ρε­ται να δή­λω­σε το «θύμα».

Εκεί­νη τη στιγ­μή ο 32χρο­νος είπε στον Ιταλό ότι θέλει να κα­λέ­σει κά­ποιους δι­κούς του για να του φέ­ρουν τα χρή­μα­τα. Εκεί­νοι, κα­θη­σύ­χα­σαν τον Ιταλό λέ­γο­ντάς του στο τη­λέ­φω­νο ότι το επό­με­νο πρωί θα του κα­τέ­θε­ταν χρή­μα­τα στο λο­γα­ρια­σμό του, κάτι το οποίο δεν θα έκα­ναν στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα… Μετά το τη­λε­φώ­νη­μα, ο 40χρο­νος συ­νέ­χι­σε να χτυ­πά­ει το φε­ρό­με­νο ως θύμα και έπει­τα έφυγε για το σπίτι του, αφή­νο­ντας πίσω τον ανι­ψιό του να τον προ­σέ­χει. Μετά από λίγο έπια­σε ο ύπνος τον 29χρονο ανι­ψιό και ο 32χρο­νος κα­τά­φε­ρε να λυθεί και να δρα­πε­τεύ­σει. Βγήκε στο δρόμο αι­μό­φυρ­τος και κα­τευ­θύν­θη­κε στην οδό Κα­να­δά, όπου βρήκε ένα απορ­ριμ­μα­το­φό­ρο και ζή­τη­σε βο­ή­θεια από τους υπαλ­λή­λους. Λίγη ώρα αρ­γό­τε­ρα ήλθε ένα πε­ρι­πο­λι­κό το οποίο με­τέ­φε­ρε τον 32χρονο στην Ασφά­λεια, όπου κα­τήγ­γει­λε το πε­ρι­στα­τι­κό.

Οι αστυ­νο­μι­κοί που με­τέ­βη­σαν στο κα­τά­στη­μα κα­τά­σχε­σαν 3 μα­χαί­ρια, ένα τσε­κού­ρι, μια συ­σκευή ηλε­κτρι­κής εκ­κέ­νω­σης, σχοι­νί και κα­λώ­διο, ενώ στο σπίτι του βρή­καν 16 ναρ­κω­τι­κά χάπια.

Πε­ρι­γρά­φο­ντας τι συ­νέ­βη ο 40χρο­νος Ιτα­λός είπε ότι γνώ­ρι­σε τον 32χρονο Αλ­βα­νό πριν από ένα χρόνο στη Ρόδο με τον οποίο και έκανε παρέα. Μία μέρα, ο 32χρο­νος πήρε κρυφά τα κλει­διά του σπι­τιού του, μπήκε μέσα και του έκλε­ψε 4.500 ευρώ και κά­ποια κο­σμή­μα­τα.

Μετά την κλοπή έφυγε για την Αθήνα και ο 40χρο­νος έχασε τα ίχνη του. Την κλοπή δεν την είχε δη­λώ­σει ο φε­ρό­με­νος ως παθών στην Αστυ­νο­μία, γνώ­ρι­ζε όμως για το συμ­βάν ο ιδιο­κτή­της του κα­τα­στή­μα­τος όπου δού­λευε.

Πριν λίγες μέρες έμαθε ότι ο Αλ­βα­νός επέ­στρε­ψε στη Ρόδο και τον κά­λε­σε στην κα­φε­τέ­ριά του στην πε­ριο­χή Ζέ­φυ­ρος για να μι­λή­σουν. Πάνω στην κου­βέ­ντα, σύμ­φω­να πάντα με όσα φέ­ρε­ται να δή­λω­σε ο Ιτα­λός, άρ­χι­σαν να τσα­κώ­νο­νται και ο 32χρο­νος έπια­σε ένα μα­χαί­ρι για να τον τραυ­μα­τί­σει. Με το μα­χαί­ρι τον χτύ­πη­σε πολ­λές φορές στην πλάτη. Προ­σπα­θώ­ντας να αμυν­θεί ο Ιτα­λός έπεσε στο πά­τω­μα μαζί με τον Αλ­βα­νό και ακο­λού­θη­σε πάλη, με απο­τέ­λε­σμα να σπά­σει ένα πο­τή­ρι και ένα μπου­κά­λι και οι δύο άν­δρες να κυ­λιού­νται πάνω στα γυα­λιά.

Εκεί­νη τη στιγ­μή θό­λω­σε το μυαλό του Ιτα­λού, ο οποί­ος φέ­ρε­ται να υπο­στή­ρι­ξε ότι με θο­λω­μέ­νο το μυαλό του πήρε ένα κα­λώ­διο και έδεσε τον 32χρονο σε μία κα­ρέ­κλα, ενώ του έδεσε το στόμα με μία κο­ντο­μά­νι­κη μπλού­ζα και ένα μα­ντή­λι.

Του ζη­τού­σε να του επι­στρέ­ψει τα λεφτά και τα κο­σμή­μα­τα που του έκλε­ψε και εκεί­νος έλεγε ότι δεν έχει τί­πο­τε. Γύρω στις 20.30 ήλθε στην κα­φε­τέ­ρια ο ανι­ψιός του από τον οποίο ζή­τη­σε να μεί­νει να φυ­λά­ει τον Αλ­βα­νό μέχρι να φέ­ρουν τα χρή­μα­τα που του υπο­σχέ­θη­κε. Είπε δε στον ανι­ψιό του να αφή­σει ελεύ­θε­ρο τον 32χρονο τα με­σά­νυ­χτα, σε πε­ρί­πτω­ση που μέχρι τότε δεν εμ­φα­νι­ζό­ταν κα­νείς με τα χρή­μα­τα.

Το πρωί πα­ρου­σιά­στη­καν στο σπίτι του 40χρο­νου δύο αστυ­νο­μι­κοί να τον συλ­λά­βουν αφού ο 32χρο­νος κα­τήγ­γει­λε ότι τον ακι­νη­το­ποί­η­σε με teaser, κάτι το οποίο δεν ισχύ­ει αφού αυτή η συ­σκευή που βρέ­θη­κε στο μα­γα­ζί του δεν λει­τουρ­γεί.

Επί­σης ο 40χρο­νος ζή­τη­σε να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί ια­τρο­δι­κα­στι­κή πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νη για τα τραύ­μα­τα που φέρει και είπε επί­σης ότι επι­θυ­μεί την ποι­νι­κή δίωξη του Αλ­βα­νού για την επί­θε­σή σε βάρος του με μα­χαί­ρι και για τα τραύ­μα­τα που φέρει από το μα­χαί­ρι.

Τέλος, όσον αφορά τα ναρ­κω­τι­κά χάπια που βρέ­θη­καν στο σπίτι του είπε ότι είναι από την Ιτα­λία και ότι ανή­κουν πι­θα­νό­τα­τα στη φίλη του ενώ υπάρ­χει γι’ αυτά συ­ντα­γή.

Ση­μειώ­νε­ται ότι ο 40χρο­νος είχε συλ­λη­φθεί στην 8η Ιου­λί­ου 2016 στην πόλη της Ρόδου σε εκτέ­λε­ση ευ­ρω­παϊ­κών ενταλ­μά­των σύλ­λη­ψης των ιτα­λι­κών αρχών. Ο Ιτα­λός, αρ­νή­θη­κε την έκ­δο­σή του στην Ιτα­λία, το­νί­ζο­ντας μά­λι­στα ότι έχει εκτί­σει μέρος της ποι­νής που του επι­βλή­θη­κε και αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος υπό όρους τους οποί­ους ικα­νο­ποί­η­σε.

Από την πλευ­ρά του ο 29χρο­νος αρ­νή­θη­κε όλες τις κα­τη­γο­ρί­ες. Φέ­ρε­ται να υπο­στή­ρι­ξε κατά την προ­α­νά­κρι­ση στην Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφα­λεί­ας της Ρόδου ότι πήγε στην κα­φε­τέ­ρια του θείου του γύρω στις 8.30 το βράδυ της Κυ­ρια­κής και τους είδε πε­σμέ­νους στο πά­τω­μα. Ο θείος του 29χρο­νου φέ­ρε­ται να του είπε ότι δέ­χθη­κε επί­θε­ση με μα­χαί­ρι από τον Αλ­βα­νό και ότι ακο­λού­θη­σε συ­μπλο­κή.

Ο 40χρο­νος φέ­ρε­ται να ζή­τη­σε από τον 29χρονο να πε­ρι­μέ­νει στο μα­γα­ζί μαζί με τον Αλ­βα­νό μέχρι να φέ­ρουν κά­ποια άτομα χρή­μα­τα τα οποία του χρω­στού­σε εκεί­νος. Η ώρα όμως περ­νού­σε και κα­νείς δεν εμ­φα­νι­ζό­ταν να φέρει τα χρή­μα­τα. Έτσι ο ανι­ψιός ο οποί­ος πά­σχει από κρί­σεις πα­νι­κού και κα­τά­θλι­ψη και βρι­σκό­ταν σε κα­τα­στο­λή έχο­ντας κα­τα­να­λώ­σει χάπια XANAX, μη ξέ­ρο­ντας τι να κάνει είπε στον 32χρονο Αλ­βα­νό να φύγει. Τις κα­τη­γο­ρί­ες για βα­σα­νι­στή­ρια με ηλε­κτρο­σόκ ο 29χρο­νος τις διέ­ψευ­σε κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κά.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης των συλ­λη­φθέ­ντων πα­ρί­στα­ται ο κ. Άκης Δη­μη­τριά­δης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.