Ειδήσεις

Τα 4 νέα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τον τουρισμό

Το νέο πακέτο μέτρων στήριξης του τουρισμού και των επιχειρήσεων του κλάδου, που, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται σε 4 κατευθύνσεις, επεξεργάζεται αυτό το διάστημα η κυβέρνηση.

Το σύνθημα για περαιτέρω τόνωση του πανίσχυρου οικονομικού κινητήρα, όπως χαρακτήρισε ο ίδιος τον τουρισμό, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ακόμα εφεδρείες να ρίξει στη μάχη, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο. «Το κάνουμε σταδιακά, γιατί πρέπει ανά πάσα στιγμή να αξιολογούμε την αντίδραση της αγοράς στην πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται και στα μέτρα τα οποία παίρνουμε. Είμαστε λοιπόν εδώ να δούμε αν χρειάζεται πρόσθετη στήριξη των δυνάμεων της παραγωγής και αν αυτή είναι απαραίτητη, πιστεύω ότι προς τα τέλη Ιουλίου δεν θα διστάσουμε να τη δώσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Προκαταβολή φόρου

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι τον Ιούλιο, μόλις υπάρχει σαφής εικόνα των δημοσιονομικών στοιχείων, θα γίνουν παρεμβάσεις στο ζήτημα της προκαταβολής φόρου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζεται μείωση έως και 50% για τις τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση.

«Ο υπουργός Οικονομικών έχει δεσμευτεί ότι και στο ζήτημα της προκαταβολής φόρου που απασχολεί τόσο πολύ όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι παρεμβάσεις θα γίνουν και θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο όταν θα έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία», είπε ο πρωθυπουργός.

Πρόγραμμα «Συν-εργασία»

Στην ίδια κατεύθυνση προανήγγειλε παρεμβάσεις στο πρόγραμμα «Συν-εργασία» για να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά του. «Είμαστε και εδώ για να εξετάσουμε πιθανούς τρόπους για να βελτιώσουμε και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος «Συν-εργασία», έχοντας πια στη διάθεσή μας τα πραγματικά στοιχεία από το πόσες επιχειρήσεις όντως επέλεξαν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες αυτού του προγράμματος», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αερομεταφορές

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης βρίσκονται η παράταση των συμβάσεων παραχώρησης για τις εταιρείες των αεροδρομίων, καθώς και η επιμήκυνση του χρόνου αδειοδότησης των εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης.

Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των αερομεταφορών, επισημαίνοντας ότι «έχουμε διαμορφώσει και ένα συνολικό πλαίσιο για τη στήριξη του τομέα των αερομεταφορών, των αεροδρομίων και των υπηρεσιών εδάφους. Τομείς απολύτως κρίσιμοι για τη βιωσιμότητα και για την προοπτική του τουριστικού μας προϊόντος».

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου