Ρεπορτάζ

Η «Ηχος και Φως ΑΕ» αιτήθηκε την τροποποίηση της Σύμβασής της με τον Δήμο Ρόδου

Με νέα αίτησή της προς τον Δήμο Ρόδου, που κοινοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, την οικονομική επιτροπή και την διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης, η εταιρεία ειδικού σκοπού «Ηχος και Φως» ζητά την τροποποίηση της συμβάσεώς της ώστε το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης εργασιών να τροποποιηθεί και η προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών να επιμηκυνθεί έως την 30η Απριλίου 2021.
Ανάλογο αίτημα, που δεν έχει ακόμη απαντηθεί, έχει υποβάλει πρόσφατα ενώ στην νέα αίτηση τονίζει μεταξύ άλλων ότι η τροποποίηση της συμβάσεως είναι απαραίτητη τόσο για την αποκατάσταση της οικονομικής ισορροπίας της σύμβασης ενόψει της απρόοπτης μεταβολής των συνθηκών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όσο και για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, στο μέτρο που το έργο έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του.

Επισημαίνει ότι υποβάλλει αίτημα τροποποίησης της Σύμβασης, δυνάμει του άρθρου 17 παρ. 1, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα εκτέλεσης της Σύμβασης, καθιστώντας αδύνατη την ολοκλήρωση των εργασιών εντός των συμβατικών προθεσμιών για λόγους που δεν οφείλονται στην εταιρεία.
Η αιτούμενη τροποποίηση που έγκειται στην επέκταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των εργασιών της Σύμβασης είναι απολύτως αναγκαία και δικαιολογημένη προκειμένου να αποκατασταθεί η διασαλευθείσα οικονομική ισορροπία της Σύμβασης και να καταστεί δυνατή η προσήκουσα συνέχιση της εκτέλεσής της.
Η τροποποίηση, όπως τονίζει, αφορά αποκλειστικά στο χρονικό όριο ολοκλήρωσης των εργασιών, το οποίο είναι αδύνατο να τηρηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ δεν θα έχει καμία επίδραση ούτε στη φύση του έργου, ούτε στο οικονομικό αντικείμενο της Σύμβασης.
Επιπλέον, η τροποποίηση αυτή, όπως υποστηρίζει, όχι μόνο δεν αλλάζει την οικονομική ισορροπία της Σύμβασης, αλλά αντίθετα μάλιστα θα αποκαταστήσει την ισορροπία η οποία έχει διαταραχθεί λόγω του κορωνοϊού.
Τονίζει παραπέρα ότι στην ομάδα υλοποίησης του εξαιρετικά σύνθετου και απαιτητικού εγχειρήματος του έργου, συμμετέχουν καταξιωμένοι μελετητές και εικαστικοί οι οποίοι δεν διαμένουν στη Ρόδο, όπως και συντελεστές για την παραγωγή του ηχοράματος (3d animation designers, ηθοποιοί, τεχνικοί παραγωγής κ.α.) οι οποίοι βρίσκονται εκτός Ελλάδας, σε χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό.
Το γεγονός αυτό από μόνο του καθιστά ιδιαίτερα δυσχερή τη συνεργασία και υλοποίηση του έργου, ιδίως με δεδομένο ότι απαιτούνται δοκιμές στο πεδίο (χώρος προβολής), μετακινήσεις για τη σκηνοθεσία και την ηχογράφηση σε έξι γλώσσες κ.α.
Με αυτά τα δεδομένα, οι μετακινήσεις του προσωπικού από και προς τον τόπο του έργου είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν λόγω των περιστάσεων αλλά και των σχετικών μέτρων.
Επισημαίνει ακόμη ότι το έργο έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του, καθώς η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% του συμβατικού επενδυτικού προϋπολογισμού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου