Ειδήσεις

«Σίγουρος» ότι θα επαναληφθούν στη Ρόδο οι δημοτικές εκλογές!

Τη διεξαγωγή επαναληπτικών δημοτικών εκλογών, το φθινόπωρο, επιδιώκουν τα στελέχη της παράταξης «Ροδίων Όραμα», του κ. Στράτου Καρίκη.

Σε συνέντευξη τύπου χθες ο κ. Στράτος Καρίκης δήλωσε πως έγινε νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος γιατί εκπρόθεσμα προστέθηκαν υποψήφιοι από την παράταξη “ΡΟΔΗ” και δεν τηρήθηκε ο κανονισμός για την συμμετοχή ορισμένου αριθμού γυναικών.

«Προκύπτουν βαρύτατες εκλογικές παραβάσεις, που αλλοιώνουν το αποτέλεσμα και οδηγούν στην επανάληψη των εκλογών», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης και πρόσθεσε πως δεν αποκλείεται στελέχη της παρατάξεώς του να προσφύγουν και στο Συμβούλιο της Επικρατείας!
Ο κ. Καρίκης δήλωσε πως δεν θα ακυρωθεί η συμμετοχή της παρατάξεώς του στις δημοτικές εκλογές γιατί δεν έγινε παράβαση!!

«Από το σύνολο των εγγράφων που εξέτασα είδα πως η παράταξή μας έκανε την καλύτερη δουλειά. Κατέθεσε μια δήλωση συμμετοχής παραδειγματική. Δεν ισχύουν όσα μας αποδίδονται από την παράταξη ΡΟΔΗ», δήλωσε ο κ. Καρίκης και πρόσθεσε πως τα στελέχη της παρατάξεώς του είχαν κάθε δικαίωμα να καταθέσουν ενστάσεις.
«Προκύπτουν βαρύτατες εκλογικές παραβάσεις που αλλοιώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Όλα αυτά οδηγούν σε επανάληψη των δημοτικών εκλογών», δήλωσε ο κ. Καρίκης και πρόσθεσε πως έμειναν έξω κάποιοι άνδρες σύμβουλοι προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις που έπρεπε από γυναίκες.
Ο κ. Καρίκης κατάγγειλε πως από την παράταξη “ΡΟΔΗ” κατατέθηκε εκπρόθεσμα δήλωση για την προσθήκη 25 ατόμων.

«Έγινε αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Δεν κατανοώ πώς έγινε η ανακήρυξη του συγκεκριμένου συνδυασμού. Προκύπτουν σαφείς ευθύνες. Ζητώ να σταθεί η δικαιοσύνη στο ύψος της και να επαναληφθούν οι εκλογές. Εμείς θεωρούμε πως υπήρξε νόθευση του αποτελέσματος», δήλωσε ο κ. Σ. Καρίκης και εκτίμησε πως μπορεί να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές ξανά τον Οκτώβριο.

Είναι πολλοί, πάντως, στο νησί που αναρωτιούνται γιατί ο κ. Καρίκης δεν κατέθεσε ένσταση και για την παράταξη Χατζηδιάκου που εμφανίζει τις περισσότερες και μεγαλύτερες παρατυπίες ενώ άλλοι δεν κρύπτουν την έκπληξή τους για το «μίσος» που βγάζει από μέσα του (ο κ. Καρίκης) για τον ευεργέτη του κ. Χ. Χατζηευθυμίου. Ολα αυτά, λένε, επιβεβαιώνουν ότι πράγματι υπήρξαν προεκλογικές συμφωνίες μεταξύ Καρίκη και Χατζηδιάκου.

Ο κ. Καρίκης άσκησε κριτική στη νέα δημοτική αρχή γιατί περιορίζεται στη διαδικασία της ενημέρωσης, ενώ θα έπρεπε να πιάσει αμέσως δουλειά για να προχωρήσουν σημαντικά ζητήματα. «Αναγκαζόμαστε ένα μήνα μετά τις εκλογές να ανεβάσουμε τους τόνους γιατί υπάρχει ηρεμία και θερινή ραστώνη. Αυτό είναι το μόνο που δεν χρειάζεται το νησί μας. Ήδη χάθηκε ένας μήνας. Έπρεπε να έχουν τρέξει πολλά πράγματα. Ο Ιούνιος πήγε χαμένος. Η παράταξη που κέρδισε έχει την υποχρέωση να μην αφήνει το χρόνο να περνά χωρίς να κάνει κάτι», δήλωσε ο κ. Καρίκης και πρόσθεσε πως θα πρέπει να γίνουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών κρουζιεροπλοίων για το θαλάσσιο τουρισμό.

«Μέσα στον Ιούλιο πρέπει να γίνουν συζητήσεις για τη μείωση των λιμενικών τελών στο ελάχιστο και την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής για το νερό. Δεν μπορούν οι συζητήσεις αυτές να γίνουν τον Οκτώριο. Ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει. Το θέμα αυτό θα πάει στις καλένδες», δήλωσε ο κ. Καρίκης και πρόσθεσε πως οι εταιρείες κρουαζιέρας θα πρέπει να περιλάβουν ξανά τη Ρόδο στα προγράμματα τους.
Ο κ. Καρίκης δήλωσε ακόμη πως θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τη νέα δημοτική αρχή η προετοιμασία για τη λειτουργία της “ΔΕΡΜ ΑΕ” και τη σύσταση διαφόρων επιτροπών.

«Πρέπει μέσα στον Ιούλιο να ετοιμαστούν οι εισηγήσεις για τη λειτουργία της “ΔΕΡΜ ΑΕ”. Να μας καλέσει ο νέος δήμαρχος για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για να αλλάξει η λειτουργία της ΑΕ», δήλωσε ο κ. Καρίκης και πρόσθεσε πως είναι σε καλό δρόμο η παρέμβαση της “ΔΕΡΜ ΑΕ” για τον ευπρεπισμό των χώρων πρασίνου αλλα δεν αρκεί. «Πρέπει να ξεφύγουμε από την κακομοιριά», είπε ο κ. Καρίκης.
Ο επικεφαλής της παράταξης “Ροδίων Οραμα” δήλωσε ακόμα πως θα πρέπει να ετοιμαστούν οι εισηγήσεις για τη σύσταση των επιτροπών στις οποίες θα πρέπει να μετέχουν και λαϊκά μέλη.

«Ο Δήμος επιβάλλεται να είναι προσβάσιμος στους πολίτες και να μην περιορίζεται στα στελέχη που έχουν εκλεγεί. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να τροποποιηθούν τα καταστατικά των ΝΠΔΔ για να μετέχουν σε αυτά και λαϊκά μέλη. Αυτό θα προτείνουμε», δήλωσε ο κ. Καρίκης και πρόσθεσε πως θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα η προετοιμασία για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στις τοπικές κοινότητες.

«Με πρωτοβουλία του νέου δημάρχου θα πρέπει μέσα στον Ιούλιο να ετοιμαστούν οι σχετικές εισηγήσεις για να μεταφερθούν στις κοινότητες αρμοδιότητες και πόροι. Με στενοχωρεί και με αρρωσταίνει να τους βλέπω να δηλώνουν πως θα πιάσουν δουλειά από τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο κ. Καρίκης και τόνισε πως δεν γίνεται να υπάρξουν καθυστερήσεις που θα έχουν επώδυνες συνέπειες.

«Εμείς δεν επιθυμούμε να οριστούν χωρικοί αντιδήμαρχοι. Πρέπει να αποκατασταθεί η απευθείας σύνδεση του δημάρχου με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων», δήλωσε ο κ. Καρίκης.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ροδίων Όραμα» αναφέρθηκε και στο θέμα των τσιγγάνων και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν πήγε να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, που έγινε πριν λίγες στάχτη.
«Είμαστε αιρετοί για να δίνουμε λύσεις. Είναι δυνατό να εκφράζουμε τη λύπη μας στον άνθρωπο, που έχασε την επιχείρησή του εξαιτίας παραλείψεων για τις οποίες υπάρχουν ευθύνες;», αναρωτήθηκε ο κ. Καρίκης.
«Το θέμα των τσιγγάνων δεν μπορεί να περιμένει τον Σεπτέμβριο. Θεωρούμε ανούσια τη συζήτηση που γίνεται ακόμη για το θέμα. Είτε αποφασίζουμε να πάμε στην εφαρμογή αστυνομικών μέτρων ή να ορίσουμε τα σημεία, όπου θα δημιουργηθούν χώροι προσωρινής διαμονής, που να πληρούν τις προδιαγραφές που πρέπει», δήλωσε ο κ. Καρίκης.

Ο κ. Καρίκης δήλωσε πως ούτε το κυκλοφοριακό πρόβλημα μπορεί να μένει άλυτο.
«Η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος δεν μπορεί να περιμένει. Η εικόνα του νησιού δεν είναι αυτή που πρέπει».
Ο κ. Καρίκης δήλωσε πως η παράταξή του θα έχει ουσιαστική παρουσία. «Θα ασκήσουμε κριτική για να βελτιωθεί η κατάσταση. Θα είμαστε ευτυχείς αν αλλάξουν κάποια πράγματα στα πέντε χρόνια της θητείας», δήλωσε ο κ. Καρίκης.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ροδίων Όραμα» αναφέρθηκε στους εργαζόμενους της πρώην ΔΕΥΑΙ και πρόσθεσε πως θα πρέπει να ετοιμαστεί σχετική εισήγηση προκειμένου να καταβληθούν προσπάθειες για να επανέλθουν.

ΣΥΝΗΛΘΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Σε ετοιμότητα κάλεσε τα στελέχη της παράταξής του «Ροδίων Όραμα» ο επικεφαλής της κ. Στράτος Καρίκης, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της παράταξης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Πλάζα» στην Ρόδο, ο κ. Καρίκης ανέλυσε τις προτάσεις του σχετικά με τον τρόπο δράσης, εφεξής, ενόψει και της επίσημης ανάληψης καθηκόντων του νέου δημοτικού συμβουλίου Ρόδου από 1η Σεπτεμβρίου 2014, με σημείο αιχμής τις παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Καρίκης ζήτησε από όλα τα στελέχη να βρίσκονται σε «εκλογική ετοιμότητα» για το ενδεχόμενο επανάληψης των εκλογών, εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι οι εκλογές θα επαναληφθούν με «μαθηματική ακρίβεια» και έκανε λόγο για «νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος», για το οποίο επέρριψε ευθύνες στο δικαστήριο, που έκανε δεκτή την συμμετοχή της παράταξης του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου παρά τις παραλείψεις, που είχε.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην παράταξη Καρίκη υπάρχει έκδηλη αναστάτωση αφού σε περίπτωση επανάληψης των εκλογών θα χρειαστεί νέα «γενική» κινητοποίηση -αν και τα περισσότερα στελέχη του, εκφράζουν ικανοποίηση και αισιοδοξία για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο τέως δήμαρχος Ιαλυσού κ. Στέργος Στάγκας έχει ήδη εκφράσει την άποψη ότι οι εκλογές θα επαναληφθούν ενώ άλλα στελέχη και συνεργάτες του κ. Καρίκη εκτιμούν ότι υπάρχει και σοβαρό ζήτημα όσον αφορά την ποσόστωση και την συμμετοχή των γυναικών στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα.
Επίσης, ο κ. Καρίκης, ανακοίνωσε στην παράταξή του ότι θα προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση επιτροπών εργασίας, προκειμένου να υπάρχει ενεργοποίηση όλων των στελεχών (αιρετών και λαϊκών) σε διάφορους τομείς, με στόχο να δημιουργηθούν «πυρήνες» σε κάθε χωριό και κοινότητα, ενόψει των εξελίξεων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου