Τοπικές Ειδήσεις

Ξεκινούν την Παρασκευή 31 Μαΐου οι εκδηλώσεις Οινου & Γαστρονομίας 2024 των ξενοδοχείων Apollo Hotels.

Για πέμπτη χρονιά συνεχίζονται οι εκδηλώσεις οινικής & γαστρονομικής εμπειρίας “Food & Wine Pairing Degustation Events” των ξενοδοχείων Apollo Hotels. Με στόχο να αναδείξουν την ποιότητα και την ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα καθώς και την δημιουργική ελληνική κουζίνα, οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν πλέον θεσμό, με μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τους πελάτες του ξενοδοχείου από όλο τον κόσμο όσο και από τους λάτρεις του κρασιού και της γαστρονομίας γενικότερα.

Διοργανώνονται με την επιμέλεια και την καθοδήγηση του διακεκριμένου οινοχόου Ανδρέα Ματθίδη Dip WSET, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων (ΠΕΝΟ), εισηγητή για το κρασί και τα αποστάγματα στο WSPC και Συμβούλου Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Οίνων και Ποτών στην Β.Σ. Καρούλιας και το πρόγραμμα για το 2024 περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

· Παρασκευή 31/5/2024 Οινοποιείο Χατζηγεωργίου (Καβάλα)

· Σάββατο 15/6/2024 Οινοποιείο Γαβαλά (Σαντορίνη)

· Παρασκευή 26/7/2024 Οινοποιείο Μπαραφάκα (Νεμέα)

· Παρασκευή 23/8/2024 Οινοποιείο Novus – Νασιάκος (Τρίπολη – Μαντινεία)

· Παρασκευή 13/9/2024 Κτήμα Αβαντίς (Εύβοια)

· Παρασκευή 11/10/2024 Αποσταγματοποιείο Τσιλιλή Τρίκαλα)

Σε κάθε εκδήλωση οι σεφ των ξενοδοχείων, Γιώργος Καμπουράκης Head chef, Ηλίας Τσαμπικάκης Chef à la carte & Μιχάλης Χρυσοβέργης Pastry chef με την ομάδα τους και με την καθοδήγηση του Ανδρέα Ματθίδη, θα δημιουργήσουν μοναδικά εμπνευσμένα πιάτα που θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τα ιδιαίτερα χαρακτήρα του κάθε κρασιού, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία. Την παρουσίαση των επιλεγμένων κρασιών στο κοινό υποστηρίζουν ο Sommelier του ξενοδοχείου Αλέξανδρος Ευκαρπίδης και ο Maître d hôtel Στέλιος Βορβολάκος με την ομάδα του service.

Οι εκδηλώσεις έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και απαιτείται κράτηση στην reception του ξενοδοχείου Apollo Blue. Απευθύνονται όχι μόνο σε πελάτες του ξενοδοχείου αλλά σε κάθε λάτρη του κρασιού και της γαστρονομίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε o Νίκος Πορτοκαλλάς, Διευθυντής του ξενοδοχείου Apollo Blue: «Στα ξενοδοχεία Apollo είναι κομμάτι της φιλοσοφίας μας να προσφέρουμε μοναδικές, ποιοτικές εμπειρίες στους πελάτες μας. Οι εκδηλώσεις “Food & Wine Pairing Degustation Events” με το δημιουργικό πάντρεμα Ελληνικού κρασιού και Μεσογειακής κουζίνας, είναι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Συνεχίζονται φέτος για πέμπτη χρονιά και έχουν πλέον κερδίσει φανατικούς φίλους, λάτρεις της γαστρονομίας και του κρασιού. Πέρα από τις εκδηλώσεις αυτές έχοντας πλέον αποκτήσει μια πολύ μεγάλη γνώση και εμπειρία στο ελληνικό κρασί, φέτος εμπλουτίζουμε ακόμα περισσότερο και την λειτουργία του wine bar terrace μας έτσι ώστε όλοι οι οινόφιλοι, πελάτες του ξενοδοχείου και μη, να μπορούν σε τακτική βάση να απολαμβάνουν εξαιρετικής ποιότητας Ελληνικά κρασιά σε χαλαρές βραδιές.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου