Ειδήσεις

Από τη Λέρο ο νέος έπαρχος Καλύμνου Γιάννης Θεμέλαρος

Τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι εκλέγονται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου εκ των οποίων οι δύο είναι από τη Λέρο και οι δύο από την Κάλυμνο. Με την εκλογή του Γιώργο Χατζημάρκου στο αξίωμα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου οι δυο σύμβουλοι, Γιάννης Θεμέλαρος και Γιάννης Βαγγέλης από τη Λέρο ανήκουν στην παράταξή του «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», ο τρίτος- ο νυν έπαρχος Καλύμνου- Κώστας Σταυλάς προέρχεται από τον συνδυασμό του απερχόμενου περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και ο τέταρτος, επίσης Καλύμνιος, Γιώργος Κορφιάς είναι μέλος της παράταξης του υποψήφιου περιφερειάρχη Μπενέτου Σπύρου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Θεμέλαρο, τον νέο έπαρχο, μας επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να έρθει από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη (οπότε και θα γίνει η αλλαγή στην ηγεσία του επαρχείου) στην Κάλυμνο για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Επανήλθε ο όρος του επάρχου
Να υπενθυμίσουμε ότι από τις 24/4/2014, με απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επανήλθε ο όρος έπαρχος Νησιωτικής Περιφερειακής Ενότητας στα πρώην νησιωτικά επαρχεία, αντικαθιστώντας τον περιφερειακό σύμβουλο (εντεταλμένο) Νησιωτικής Περιφερειακής Ενότητας που του εκχωρεί τις αντίστοιχες αρμοδιότητες ο περιφερειάρχης.

Αυτό περιελήφθει στο πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο για την «εκλογή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις» και συγκεκριμένα στο άρθρο 29 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 89Α/11-04-2014 και ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης.
Το αίτημα υποβλήθηκε από τον Σύνδεσμο Αιρετών Επάρχων Ελλάδας και κατατέθηκε ως τροπολογία από τον βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινό.

«Έτσι ο καταξιωμένος θεσμός του επάρχου εξακολουθεί να υφίσταται χωρίς παράλληλα να προκαλεί δαπάνη στον προϋπολογισμό των Περιφερειών». (kalymnosola)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου