Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενημέρωσε ότι συστάθηκε από τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, εξαμελής Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή στην Γ.Γ.Α., η οποία θα εκπόνηση τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την σταδιακή επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Συστάθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού ‘’Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή’’ στην Γ.Γ.Α.
Θα εκπονήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλούς χρήσης και τήρησης αυστηρού πλαισίου κανόνων υγιεινής εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων, για την σταδιακή επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων
Στην σύσταση και συγκρότηση ‘’Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής’’ στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την ΕΟΕ, προχώρησε με απόφασή του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Με συντονιστή της τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή απαρτίζεται από τους:
Παναγιώτη Σκανδαλάκη, Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ).
Κωνσταντίνο Χαλιορή, Οικονομολόγο, Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του ‘’Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών Σπύρος Λούης (Ο.Α.Κ.Α.)’’.
Αθανάσιο Τσακρή, Καθηγητή Μικροβιολογίας, Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ, Επιστημονικό Συνεργάτη του ΕΟΔΥ, και ως εκπροσώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) κατόπιν προτάσεώς της, τους κάτωθι επιστημονικούς της συνεργάτες:
Γεώργιο Μαρίνο, Διευθυντή Γενικής Ιατρικής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Γ.Ν.Α. ‘’Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών’’, Οδυσσέα Παξινό, Σμήναρχο, Ορθοπεδικό Χειρουργό Αθλίατρο ‘’251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας’’.
Σκοποί της εξαμελούς Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής είναι:
Η σταδιακή επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει ο επανασχεδιασμός και η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, μετά την επικείμενη σταδιακή άρση των απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί με τα προληπτικά μέτρα περιορισμού της διάδοσης COVID-19.
Η εκπόνηση υγειονομικού πρωτοκόλλου για την κατά το δυνατόν ασφαλέστερη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Η αναζήτηση και αξιολόγηση των σχετικών επιστημονικών δεδομένων.
Η τήρηση αυστηρού πλαισίου κανόνων υγιεινής εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της υφιστάμενης υγειονομικής κρίσης.
Γενικότερα η αντιμετώπιση οποιουδήποτε θέματος άπτεται των προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν ή τυχόν θα ανακύψουν στο μέλλον στον χώρο του αθλητισμού από την εφαρμογή των έκτακτων προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης της COVID-19.
Την Τρίτη, στις 2:00μ.μ., θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του κ. Αυγενάκη με την συμμετοχή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, όλων των Ομοσπονδιών, Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, των Λιγκών ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, των Συνδέσμων των αθλητών στα ομαδικά αθλήματα και των πρόεδρών των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων ανά την επικράτεια, με αντικείμενο τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στην σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ