Για την σημασία που έχουν τόσο οι ευρωεκλογές όσο και οι αυτοδιοικητικές εκλογές για τη Νέα Δημοκρατία, μιλάει σήμερα στην “δ” ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρης Αυγενάκης.
Όπως υπογραμμίζει, «η νίκη της ΝΔ δεν θα σημάνει απλά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρόκειται για μια νίκη – απόρριψη της μέχρι τώρα κυβερνητικής πολιτικής, της μιζέριας, του ψέματος, της υπερφορολόγησης. Θα είναι ταυτόχρονα ένα νικηφόρο μήνυμα επιλογής, επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη, και προσδοκία μεγάλης πολιτικής αλλαγής» ενώ όσον αφορά τον δημοψηφισματικό τους χαρακτήρα, σημειώνει πως είναι η ώρα οι Έλληνες πολίτες να μπορέσουν μετά από τέσσερα χρόνια να μιλήσουν, να στείλουν ένα καθαρό και ισχυρότατο μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά στα σκάνδαλα που έρχονται στην δημοσιότητα, δηλώνει πως «Οι συνεχείς αποκαλύψεις και τα σκάνδαλα διαφθοράς, που το ένα μετά το άλλο έρχονται στο φως της δημοσιότητας, έχουν όχι απλά δείξει το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και τις καθεστωτικές μεθοδεύσεις του Μαξίμου, αλλά ωθούν και τον κ. Τσίπρα σε πανικό» ενώ αναφορικά με τα εθνικά μας θέματα, δηλώνει πως «η εξωτερική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σερί εθνικών ηττών».
Τέλος, όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Αυγενάκης δηλώνει ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι οι όσο το δυνατόν περισσότερες “γαλάζιες” περιφέρειες, έτσι ώστε την επόμενη μέρα, να υπάρχει ανεμπόδιστη συνεργασία με το κεντρικό κράτος. «Γι’ αυτό και στηρίζουμε δύο πολύ ικανά και αξιόλογα πρόσωπα, στην Περιφέρεια τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο και στον Δήμο τον κ. Αντώνη Καμπουράκη», όπως αναφέρει.
Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κύριε Αυγενάκη ποιος είναι ο στόχος της Ν.Δ. στις επικείμενες ευρωεκλογές και στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
Τόσο οι ευρωεκλογές όσο και οι αυτοδιοικητικές είναι σημαντικές εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει και θα πετύχει μια καθαρή νίκη. Μία νίκη που δεν θα σημάνει απλά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, μια νίκη-απόρριψη της μέχρι τώρα κυβερνητικής πολιτικής, της μιζέριας, του ψέματος, της υπερφορολόγησης. Θα είναι ταυτόχρονα ένα νικηφόρο μήνυμα επιλογής, επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη, και προσδοκία μεγάλης πολιτικής αλλαγής.
Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τις αυτοδιοικητικές, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σε όλη την επικράτεια, και εργαζόμαστε με αφοσίωση για την συσπείρωση της Παράταξης μας. Στόχος μας είναι όσο το δυνατόν περισσότερες “γαλάζιες” περιφέρειες, έτσι ώστε την επόμενη μέρα, να υπάρχει ανεμπόδιστη συνεργασία με το κεντρικό κράτος. Γι’ αυτό και στηρίζουμε δύο πολύ ικανά και αξιόλογα πρόσωπα, στην Περιφέρεια τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο και στον Δήμο τον κ. Αντώνη Καμπουράκη.
• Πρέπει οι ευρωεκλογές να έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα, όπως δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης και γιατί;
Οι Ευρωεκλογές θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Και αυτό γιατί οι Έλληνες πολίτες θα μπορέσουν μετά από 4 χρόνια να μιλήσουν, να στείλουν ένα καθαρό και ισχυρότατο μήνυμα. Θα αξιολογήσουν την πολιτική της υπερφορολόγησης, του ψέματος, θα μπορέσουν και θα πουν ως εδώ, φτάνει. Είναι ώρα για αλλαγή. Μια αλλαγή που ο τόπος έχει ανάγκη, που αξίζει και που μπορεί να καταφέρει.
Δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που μαρτυρούν την νίκη της ΝΔ. Το μαρτυρούν και μας το ζητάνε και οι πολίτες σε όλες τις περιοδείες μας σε όλη την χώρα. Στην Νέα Δημοκρατία αφουγκραζόμαστε το βουβό πόνο μιας τραυματισμένης κοινωνίας και χτίζουμε βήμα – βήμα, σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Και αυτό δεν γίνεται μέσα σε αίθουσες ομιλιών μόνο, αλλά εκεί που ζυμώνεται η κοινωνία στη δουλειά, στις δημόσιες υπηρεσίες, στο δρόμο, σε όλη την γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε στιγμή της μέρας. Είναι αυτό που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που ο Πρωθυπουργός κρύβεται.
• Από τη μία το σκάνδαλο Πετσίτη και από την άλλη οι αποκαλύψεις Μαρινάκη. Τελικά, αυτή η κυβέρνηση μπορεί να ξεφύγει από αυτό που δημιούργησε τόσα χρόνια;
Οι συνεχείς αποκαλύψεις και τα σκάνδαλα διαφθοράς που το ένα μετά το άλλο έρχονται στο φως της δημοσιότητας έχουν όχι απλά δείξει το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και τις καθεστωτικές μεθοδεύσεις του Μαξίμου, αλλά ωθούν και τον κ. Τσίπρα σε πανικό. Αντί να φωνάζουν για να κρύψουν τα σκάνδαλά τους, να πουν σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα χρήματα που έπαιρνε ο κ. Πετσίτης, ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου. Να ξεκαθαρίσουν αν ισχύει ή όχι ότι o κ. Παππάς ζήτησε από τον κ. Μαρινάκη να πληρώσει 20 εκατομμύρια ευρώ για το κανάλι του κ. Καλογρίτσα.
Αντί να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα του ελληνικού λαού, σφυρίζουν αδιάφορα, και υβρίζουν.
Κάθε δημόσια παρέμβαση του Πρωθυπουργού είναι υβριστικό παραλήρημα κατά του Κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Είδαμε και την χυδαία και αήθη επίθεση του κ. Πολάκη στον Υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Κυμπουρόπουλο για τον οποίο ο κ. Τσίπρας έσπευσε να καλύψει τον Υπουργό του…
Είμαι βέβαιος ότι όσο ο χρόνος τους τελειώνει, τόσο ο ίδιος και η κυβέρνησή του θα γίνονται πιο χυδαίοι και πιο επικίνδυνοι.
• Η Συμφωνία των Πρεσπών, οι προκλήσεις της Τουρκίας, το μεταναστευτικό… όλα τα εθνικά μας θέματα ανοιχτά με λάθος χειρισμούς, συν την κατάσταση στην οικονομία. Θα κοστίσουν αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ και θα εκδηλωθεί ο κόσμος στις κάλπες;
Η εξωτερική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σερί εθνικών ηττών. Ο κ. Τσίπρας με σκοπό την διάσπαση της ΝΔ επανέφερε βίαια το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων καταλήγοντας να παραδώσει άνευ όρων το όνομα της Μακεδονίας μας στους γείτονες, ανοίγοντας πληγές και οξύνοντας τις σχέσεις μας με κράτος των Σκοπίων. Στο προσφυγικό, η χώρα μας διασύρεται διεθνώς για την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μάλιστα διεξάγεται ακόμη και έρευνα από την αρμόδια υπηρεσία της Ε.Ε., την Olaf.
Και σε παρόμοιο προβληματικό και επικίνδυνο μονοπάτι σπρώχνει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα στα  Ελληνο-Τουρκικά ζητήματα. Οι κατά καιρούς δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μοντέλο και για άλλες διαφορές», αλλά και οι επικίνδυνες δηλώσεις Κατρούγκαλου και Καραγιαννίδη περί συμβιβασμών με την Τουρκία και δικαιωμάτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνουν σημαντική ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα.
Επιβεβαιώνεται λοιπόν με τον πιο θλιβερό τρόπο, σε όσα επισημαίνει όλον αυτό τον καιρό: Ότι η σημερινή κυβέρνηση, εκτός από επικίνδυνη, είναι και επιβλαβής για την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό.
Οι πολίτες όμως γνωρίζουν την αποτυχία του κ. Τσίπρα στο Μακεδονικό, αναγνωρίζουν τους κινδύνους στα Ελληνο-Τουρκικά. Ο κ. Τσίπρας πιστεύει, και το έχει δηλώσει δημόσια, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων είναι άμυαλοι και εθνικιστές. Απαξιώνει και μηδενίζει την ιστορία, το αίσθημα και τις ευαισθησίες ενός ολόκληρου λαού. Όλα αυτά θα τα βρει μπροστά του.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ