Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Τεράστια σημασία αποδίδει ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη των προέδρων των τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών της ΝΔ από τη βάση στις 13 Μαΐου. Ήδη «τρέχουν» οι σχετικές προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων, με τον κ. Μητσοτάκη να απευθύνει ο ίδιος κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν, παίρνοντας μέρος σε σχετικό βίντεο.

Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί μία πρόκληση η όλη διαδικασία, αφού θέλει μέσα από αυτή να ενισχύσει το δεσμό του κόμματος με την κοινωνία αλλά και να προχωρήσει στην ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού. Τα πρώτα στοιχεία μάλιστα που φτάνουν στην Πειραιώς αποκαλύπτουν το μέγεθος της προωθούμενης αλλαγής στα πρόσωπα, αφού όπως υπολογίζεται τουλάχιστον ο ένας στους δύο επικεφαλής ΔΗΜΤΟ ή ΝΟΔΕ θα είναι νέος στο ρόλο του.

Μία ακόμα απόδειξη όμως της βαρύτητας που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί η απόφαση του να «απαγορεύσει» κάθε κομματική εκδήλωση, στις οποίες θα έδιναν το παρών βουλευτές ή κομματικά στελέχη μέχρι και τις 13 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών.

Η επιλογή αυτή κοινοποιήθηκε με σχετικό έγγραφό σε όλες τις ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ της χώρας, μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε η κεντρική εφορευτική επιτροπή, η οποία είναι υπεύθυνη για τις εκλογές.  Σύμφωνα με την απόφαση της Κ.ΕΦ.Ε. δεν επιτρέπεται από τις 27/4/2018, ημέρα λήξης υποβολής των υποψηφιοτήτων έως τις 13/5/2018, ημέρα διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, να προγραμματιστεί καμία κομματική εκδήλωση στην οποία θα είναι προσκεκλημένοι ως ομιλητές ή ως παριστάμενοι, βουλευτές ή στελέχη του κόμματος με θεσμικό ρόλο.

 Με την απόφαση αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει πιθανές «μεροληπτικές” συμπεριφορές από βουλευτές προς  συγκεκριμένα πρόσωπα που θα είναι υποψήφια, είτε εσκεμμένες είτε όχι.

Μοναδική εξαίρεση σε αυτόν το γενικό κανόνα αποτελούν τα τέσσερα περιφερειακά συνέδρια που προγραμματίζει η ΝΔ στα Επτάνησα με την ονομασία «Ιόνιες μέρες ανάπτυξης», στα οποία επενδύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε ένα από τα τέσσερα μάλιστα , το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα στις 20 Μαΐου, είναι πιθανό να παραβρεθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ατζέντα των συγκεκριμένων συνεδρίων είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για τα Ιόνια νησιά.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως κυρίαρχη είναι η άποψη ότι η αντίστροφη μέτρηση για πολιτικές εξελίξεις στη χώρα έχει αρχίσει. Στο πλαίσιο αυτό συγκαλείται το συντονιστικό όργανο των τομεαρχών την Παρασκευή υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. «H Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, που οφείλει ωστόσο να μην είναι μόνο οργανωτική, αλλά και πολιτική», αναμένεται να τονίσει ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τους επικεφαλής των τομέων να ανεβάσουν «στροφές». Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο ίδιος είχε ζητήσει συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα από τους τομεάρχες του, στην προηγούμενη συνεδρίαση πριν από το Πάσχα. Οι φάκελοι μάλιστα από τα πεπραγμένα του κάθε τομέα βρίσκονται ήδη στο γραφείο του κ.Μητσοτάκη και επεξεργάζονται.

Εθνικά θέματα, μεταναστευτικό και ασφαλώς η οικονομία βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΝΔ με τον αρχηγό  της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τονίζει στις δημόσιες τοποθετήσεις του πως στο τέλος Αυγούστου θα έχουμε μόνο την τυπική λήξη του προγράμματος, καθώς θα διατηρούνται όλες οι σκληρές υποχρεώσεις για τη χώρα.

«Καθαρή έξοδος δεν υπάρχει. Είναι άλλο ένα βρώμικο ψέμα των κυβερνώντων για να χρυσώσουν το χάπι των μέτρων, που έρχονται», συνηθίζει να επισημαίνει  ο κ.Μητσοτάκης, με τα όσα δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στους FT να αποτελούν την μεγαλύτερη επιβεβαίωση για τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή liberal.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ