ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Χρήστος Μπάρδος, υποψήφιoς και πάλι  με τον Γιώργο Χατζημάρκο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΜΠΑΡΔΟΣ Χ

Την εκ νέου  υπο­ψη­φιό­τητα του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βού­λου, Χρήστου Μπάρδου,  στο πλευρό του Περι­φε­ρειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζη­μάρ­κου, στις επι­κεί­με­νες περι­φε­ρεια­κές εκλογές,  στην Περι­φε­ρειακή Ενότητα Ρόδου,   ανα­κοι­νώ­νει η παρά­ταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Στη δήλωσή του με την οποία ανα­κοι­νώ­νει την απόφασή του  να συμπο­ρευ­τεί με τον Γιώργο Χατζη­μάρκο, για μια ακόμη θητεία στο Περι­φε­ρειακό Συμ­βού­λιο Νοτίου Αιγαίου,  ο Εντε­ταλ­μέ­νος Συγκοι­νω­νιών & Επι­κοι­νω­νιών Δωδε­κα­νή­σου, ανα­φέ­ρει τα εξής:

  «Ανή­κουμε και λει­τουρ­γούμε σε μια περι­φε­ρειακή αρχή που έχει ξεφύγει από την επί­πλα­στη ασφά­λεια της πεπα­τη­μέ­νης. Η και­νο­το­μία των δια­δι­κα­σιών έχει τη σφρα­γίδα της τόλμης του Περι­φε­ρειάρχη, που σε πολλές περι­πτώ­σεις έχει αντι­τα­χθεί στη λογική που έχει επι­βλη­θεί στους νησιώ­τες τα τελευ­ταία χρόνια. Δεν είναι το τυχαίο γεγονός ότι  η πρώτη εντολή του ήταν η ‘’εκπαίδευση’’ των πολιτών στην αλήθεια. Δεν  κρυ­βό­μα­στε από την ευθύνη, δεν φοβό­μα­στε την σύγκρουση, δεν αφή­νουμε σε κανέναν να πάρει την τύχη των νησιών μας στα χέρια του. Με συγκε­κρι­μένο πλαίσιο δράσης και συγκε­κρι­μέ­νες προ­τά­σεις οι οποίες είναι κατα­γε­γραμ­μέ­νες στο δημόσιο λόγο μας, συνε­χί­ζουμε δυνα­μικά να ταρά­ζουμε τα νερά και να προ­τάσ­σουμε λύσεις εφικτές και βιώ­σι­μες μακριά από τον αιθε­ρο­βα­μι­σμό. Πάντα με συνέ­πεια και λέγο­ντας την αλήθεια στους πολίτες.

       Η περι­φε­ρειακή αυτή αρχή έχει κατα­λά­βει ότι το Νότιο Αιγαίο χρειά­ζε­ται νέους, μεγά­λους στόχους, δια­φο­ρε­τι­κούς από αυτούς της περα­σμέ­νης δεκα­ε­τίας, που θα το φέρουν στη πρώτη γραμμή της Πανευ­ρω­παϊ­κής συνερ­γα­σίας και της διε­θνούς αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας, αφού η φήμη του έχει ξεπε­ρά­σει τα στενά γεω­γρα­φικά όρια της πατρί­δας μας.

Τελικά,  αν ισχύει η ρήση της δημο­σιο­γρά­φου Ελένης Βλάχου, «στην  Ελλάδα η επι­τυ­χία είναι ποινικό αδίκημα», θεωρώ ότι όσοι απαρ­τί­ζουν την σημε­ρινή Περι­φε­ρειακή αρχή, θα είμαστε ελκυ­στι­κοί και ως… “παρά­νο­μοι”.

 

Βιο­γρα­φικό

 

Ο Χρήστος Μπάρδος γεν­νή­θηκε και μεγά­λωσε στη Ρόδο.

Τελεί­ωσε με Άριστα το Βενε­τό­κλειο Γυμνά­σιο και Λύκειο κι έπειτα απο­φοί­τησε από τμήμα Φυσικής του Πανε­πι­στη­μίου Κρήτης.

Τη στρα­τιω­τική του θητεία υπη­ρέ­τησε στη Στρα­το­νο­μία.

Η μεγάλη του αγάπη είναι τα παιδιά και οι νέοι, αγάπη που κλη­ρο­νό­μησε από τον πατέρα του και το απο­δει­κνύει έμπρα­κτα –εδώ και πολλά χρόνια- αφού είναι ιδιο­κτή­της δύο εκπαι­δευ­τι­κών οργα­νι­σμών στην πόλη της Ρόδου και στην Ιαλυσό καθώς και τα τελευ­ταία 7 χρόνια είναι αντι­πρό­ε­δρος της Ο.Ε.Φ.Ε. (Ομο­σπον­δία Εκπαι­δευ­τι­κών Φρο­ντι­στών Ελλάδος).

Την ίδια ευαι­σθη­σία τρέφει για τα Δωδε­κά­νησα και κατ’ επέ­κταση για το Νότιο Αιγαίο, αφού ως πρό­ε­δρος της Ανα­πτυ­ξια­κής Εται­ρείας της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου «Ενερ­γειακή Α.Ε.» φρό­ντισε με την απορ­ρό­φηση ευρω­παϊ­κών προ­γραμ­μά­των, να ενι­σχύ­σει την επι­μόρ­φωση επι­χει­ρη­μα­τιών και την ανά­δειξη δεξιο­τή­των των νησιω­τών .

Η δράση και η ενα­σχό­λησή του με τα κοινά δε στα­μα­τούν εδώ αφού είναι και Εντε­ταλ­μέ­νος Περι­φε­ρεια­κός Σύμ­βου­λος Μετα­φο­ρών και Επι­κοι­νω­νιών Δωδε­κα­νή­σου καθώς και μέλος της Οικο­νο­μι­κής Επι­τρο­πής.

 

Το έργο επί θητείας του στη Διεύ­θυνση Μετα­φο­ρών και Επι­κοι­νω­νιών Δωδε­κα­νή­σου:

 

Στο  χρονικό διά­στημα που ο Χρήστος Μπάρδος προ­ΐ­στα­ται της Διεύ­θυν­σης,   έχουν επι­τευ­χθεί τέσ­σε­ρις μεγάλοι στόχοι:

► Ο πρώτος και κυριό­τε­ρος είναι  η πραγ­μα­το­ποί­ηση ελέγχων ΚΤΕΟ στη Λέρο από την κινητή μονάδα ΚΤΕΟ.  Η συνερ­γα­σία μας με την εταιρία που χει­ρί­στηκε την κινητή μονάδα, μετά από δια­γω­νι­σμό, ήταν άψογη, με απο­τέ­λε­σμα να ικα­νο­ποι­ή­σουμε πλήρως ένα πάγιο αίτημα των νησιω­τών. Η ίδρυση ενός νέου ιδιω­τι­κού σταθμού ελέγχου ΚΤΕΟ στην Κάρπαθο και η προ­σπά­θεια  επι­διόρ­θω­σης και η ανα­βάθ­μι­σης της Κινητής Μονάδας που έχει παρα­χω­ρη­θεί στην Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε να εναρ­μο­νι­στεί με τις κεί­με­νες δια­τά­ξεις, κατα­στούν τους ελέγ­χους των οχη­μά­των των επαγ­γελ­μα­τιών ευκο­λό­τε­ρους και λιγό­τερο δαπα­νη­ρούς.  Στο σημείο αυτό είναι άξιο να τονί­σουμε, ότι είναι πολλά χρόνια σε αχρη­στία και ότι απαι­τεί­ται ειδι­κευ­μένο προ­σω­πικό για τη χρήση της. Για αυτό τον λόγο, αλλά και για την πλη­ρέ­στερη κατάρ­τιση τους, υπάλ­λη­λοι  της Διεύ­θυν­σης αυτής, καθώς και της αντί­στοι­χης των Κυκλά­δων, έχουν παρα­κο­λου­θή­σει ειδικά σεμι­νά­ριά που γίνο­νται δύο φορές το χρόνο στο Μετσό­βιο Πολυ­τε­χνείο.

 

► Ο δεύ­τε­ρος στόχος που είχαμε και θέσει και πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε, είναι  η εγκα­τά­σταση του τμή­μα­τος θεω­ρη­τι­κής εξέ­τα­σης στην Κάρπαθο, ώστε να εξυ­πη­ρε­τού­νται οι πολίτες της Κάσου και Καρ­πά­θου. Η υλι­κο­τε­χνική υποδομή έχει εγκα­τα­στα­θεί και η λει­τουρ­γία της είναι γεγονός. Αυτό σημαί­νει ότι αυτο­νο­μεί­ται η υπο­διεύ­θυνση στη Κάρπαθο, με απο­τέ­λε­σμα οι κάτοι­κοι των νησιών αυτών να μην είναι ανα­γκα­σμέ­νοι να ταξι­δεύ­ουν στη Ρόδο για να εξυ­πη­ρε­τού­νται ή να δίνουν εξε­τά­σεις για δίπλωμα οδή­γη­σης.

 

► Ο τρίτος στόχος που έχει επι­τευ­χθεί είναι η ηλε­κτρο­νική  ταξι­νό­μηση των εντύπων που απαι­τού­νται για όλες τις συν­διαλ­λα­γές  της υπη­ρε­σίας με τους πολίτες. Είναι μια εξαι­ρε­τικά μεγάλη προ­σπά­θεια, απο­τέ­λε­σμα της εντολής του Περι­φε­ρειάρχη για απόλυτη ομοιο­γέ­νεια στο τρόπο εργα­σίας των Διευ­θύν­σεων Δωδε­κα­νή­σου και Κυκλά­δων, για παροχή ίσων δυνα­το­τή­των σε όλους τους νησιώ­τες, ανε­ξάρ­τητα από τη γεω­γρα­φική θέση και έκταση του νησιού που κατοι­κούν, στο βαθμό βέβαια που αυτό είναι εφικτό. Με αυτό τον τρόπο η πλη­ρο­φο­ρία βρί­σκε­ται εύκολα σε όλα τα νησιά και ελα­χι­στο­ποιού­νται οι χρόνοι εξυ­πη­ρέ­τη­σης των πολιτών. Η ηλε­κτρο­νική αυτή ταξι­νό­μηση βρί­σκε­ται στην ιστο­σε­λίδα της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου.    
Η ηλε­κτρο­νική αυτή μορφή λει­τουρ­γεί ήδη για ένα διά­στημα 10 μηνών. Το επόμενο διά­στημα θα αξιο­λο­γη­θεί η χρη­στι­κό­τητα της.

Το επόμενο βήμα είναι αρκετά τολμηρό και μαζί με τους συνερ­γά­τες μας,                                              το έχουμε ονο­μά­σει ‘΄one step’’. Αυτό σημαί­νει ότι ο πολίτης, σε όποιο νησί και αν βρί­σκε­ται, θα μπορεί να κατα­θέ­τει τις αιτή­σεις και τα έγγραφα του ηλε­κτρο­νικά, on line δηλαδή, χωρίς να είναι απα­ραί­τητη η παρου­σία του σε κάθε τμήμα. Είναι ένα δύσκολο εγχεί­ρημα, με πολλές παρα­μέ­τρους και πολλή δουλειά. Στην κατεύ­θυνση αυτή, έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί σεμι­νά­ρια στους υπαλ­λή­λους της Διεύ­θυν­σης, ώστε μόλις ορι­στι­κο­ποι­η­θεί το πρό­γραμμα λει­τουρ­γίας, να είναι έτοιμοι για την εφαρ­μογή του.

 

► Ο τέταρ­τος και δυσκο­λό­τε­ρος στόχος, είναι η νομι­μο­ποί­ηση του συγκοι­νω­νια­κού έργου στα νησιά, το οποίο τελούσε υπό καθε­στώς από­λυ­της προ­χει­ρό­τη­τας. Μετά το δήμο Καστε­λό­ρι­ζου  και  Καλύ­μνου, σειρά έχει η τακτο­ποί­ηση  της λει­τουρ­γίας του συγκοι­νω­νια­κού έργου του δήμου Αστυ­πά­λαιας.

 

Άμεση προ­τε­ραιό­τητα: Η ψηφιο­ποί­ηση των αρχείων του τμή­μα­τος. Ο υπερ­βο­λι­κός όγκος των αρχείων κατα­λαμ­βά­νει το μεγα­λύ­τερο τμήμα του κτιρίου, με απο­τέ­λε­σμα η χρήση του να απο­τε­λεί χρο­νο­βόρο εγχεί­ρημα. Η υπο­γραφή μνη­μο­νίου συνερ­γα­σίας της ΠΝΑΙ, με ανα­γνω­ρι­σμένα ινστι­τούτα, όπως το ΕΚΕΤΑ, προ­σθέ­τει επι­πλέον πλε­ο­νε­κτή­ματα στην επίλυση του προ­βλή­μα­τος αυτού.

 

 

Επι­ση­μαί­νε­ται,

► η πλήρης εξυ­πη­ρέ­τηση των υπο­ψή­φιων οδηγών τις ημέρες της απερ­γίας των εξε­τα­στών, αφού, με εντολή Περι­φε­ρειάρχη, οι εξε­τά­σεις πραγ­μα­το­ποιού­νταν εντός του ωραρίου εργα­σίας των υπαλ­λή­λων της διεύ­θυν­σης Μετα­φο­ρών και Επι­κοι­νω­νιών Δωδ/σου και αν υπερ­βούν το ωράριο εργα­σίας τους, θα κατα­βλη­θούν οι νόμιμες υπε­ρω­ρια­κές μισθώ­σεις από την ΠΝΑΙ. Η λύση που εφαρ­μό­σθηκε τερ­μά­τισε την ομηρία εκα­το­ντά­δων οδηγών που ανα­ζη­τού­σαν ένα επαγ­γελ­μα­τικό δίπλωμα οδή­γη­σης, για προ­λά­βουν να εργα­στούν την επόμενη καλο­και­ρινή περίοδο.         Αξίζει να σημειω­θεί ότι αυτό συνέβη σε πολύ λίγες Περι­φέ­ρειες στην Ελλάδα.   Επίσης,

► η συνεχής απο­στολή κλι­μα­κίων πρα­κτι­κής εξέ­τα­σης σε νησιά που δεν υπάρ­χουν πιστο­ποι­η­μέ­νοι υπάλ­λη­λοι, ώστε η αναμονή εξέ­τα­σης να ελα­χι­στο­ποιεί­ται.

► Η τρο­πο­ποί­ηση του τεχνι­κού προ­γράμ­μα­τος, που προ­βλέ­πει την επι­διόρ­θωση του κτηρίου που φιλο­ξε­νεί τις υπη­ρε­σίες μας.

 

Προ­γράμ­ματα που υλο­ποιού­νται από την «Ενερ­γειακή Α.Α.»

CO–CREATE: Κατάρ­τιση και Ενί­σχυση τοπικών επι­χει­ρή­σεων παρα­δο­σια­κών κλάδων (μαρα­γκούς, επι­πλο­ποιούς, επι­χει­ρή­σεις στον χώρο των κατα­σκευών), φέρ­νο­ντάς τους σε επαφή με επι­χει­ρή­σεις από τον χώρο του σχε­δια­σμού προ­ϊ­ό­ντων και marketing προ­κει­μέ­νου να εκσυγ­χρο­νί­σουν τα προ­ϊ­ό­ντα τους και να βρουν πελάτες σε νέες αγορές. Επίσης 2 επι­χει­ρή­σεις είχαν την ευκαι­ρία να συμ­με­τέ­χουν σε εκδη­λώ­σεις και να προ­βά­λουν τα και­νο­τόμα προ­ϊ­ό­ντα τους στο design week του Μιλάνου.

 

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ 2: Οι πολίτες, οι φοι­τη­τές και οι ερευ­νη­τές θα έχουν την δυνα­τό­τητα να κάνουν έρευνα και να ανα­ζη­τή­σουν υλικό από όλες τις παλιές εφη­με­ρί­δες της Περι­φέ­ρειάς μας από την άνεση του σπιτιού τους χωρίς να χρειά­ζε­ται φυσική παρου­σία στην βιβλιο­θήκη, καθώς το αρχείο όλων των Εφη­με­ρί­δων θα βρί­σκε­ται ψηφιο­ποι­η­μένο στην ιστο­σε­λίδα της Δημό­σιας Βιβλιο­θή­κης Ρόδου.

 

Ανδικατ: Θα δημιουρ­γή­σει και θα προ­σφέ­ρει μια νέα εμπει­ρία εναλ­λα­κτι­κού του­ρι­σμού για τους επι­σκέ­πτες των νησιών μας. Θα δημιουρ­γη­θούν κατα­δυ­τικά πάρκα σε 4 νησιά της Περι­φέ­ρειάς μας (2 στις Κυκλά­δες και 2 στα Δωδε­κά­νησα). Παράλ­ληλα θα δημιουρ­γη­θεί ένα δίκτυο κατα­δυ­τι­κών πάρκων σε συνερ­γα­σία με το Βόρειο Αιγαίο και την Κύπρο προ­σφέ­ρο­ντας ένα ολο­κλη­ρω­μένο πακέτο για τους λάτρεις του συγκε­κρι­μέ­νου είδους του­ρι­σμού.

 

EUREGA: Απο­τε­λεί την φυσική εξέλιξη του τίτλου της γαστρο­νο­μι­κής Περι­φέ­ρειας και αφορά ουσια­στικά την ενί­σχυση όλων των σχε­τι­ζό­με­νων φορέων , κατα­γρά­φο­ντας σε πρώτο στάδιο τις ανάγκες, τις ελλεί­ψεις και τα προ­βλή­ματά τους. Σε δεύτερη φάση τα συμπε­ρά­σματα λαμ­βά­νο­νται υπόψη και ενσω­μα­τώ­νο­νται στις μελ­λο­ντι­κές προ­σκλή­σεις για χρη­μα­το­δό­τηση από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου προ­κει­μέ­νου να είναι στο­χευ­μέ­νες στις πραγ­μα­τι­κές ανάγκες των φορέων.

 

 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.