Εκπρόσωποι από 195 σωματεία βρέθηκαν στο ΣΕΦ, όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ, για τη Γενική Συνέλευση όπου ψηφίστηκε ομόφωνα και ο προϋπολογισμός του 2018, ενώ με πλειοψηφία οι αλλαγές στο καταστατικό.

Βάσει αυτών, απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών της δύναμης του ΣΕΓΑΣ (κι όχι μόνο του σχεδιασμού) σε αγώνες στο εξωτερικό χωρίς την έγκριση του ΣΕΓΑΣ.

Επίσης απαγορεύεται η συμμετοχή σε αγώνες του εσωτερικού, αν δεν διοργανώνονται από το ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ και τα σωματεία και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του κανονισμού αγώνων του ΣΕΓΑΣ.

Ως προς τη συμμετοχή σε δρομικούς αγώνες, που δεν περιλαμβάνονται στο οικείο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, θα επιτρέπεται μόνο μετά την άδεια του σωματείου του αθλητή και την έγκριση του διοικητικού σωματείου της ΕΑΣ.

Για τους αθλητές άνω των 35 ετών (για τους οποίους υπάρχει από το 2016 απόφαση ΔΣ, που δεν επιτρέπει νέες εγγραφές) επιτρέπεται η μεταγραφή, μόνο αν η επίδοση τους στην προηγούμενη σεζόν ήταν μέσα στις πρώτες 50 του αγωνίσματος τους.

Από τα 39 σωματεία που ήταν στον πίνακα σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ προς διαγραφή, τελικά 7 από αυτά παρέμειναν (ΑΟ Βάρης Αναργύρους, ΑΟ Γρηγόρης Λιακατάς, Λέοντες Πανοράματος, ΑΣ Ολυμπιακού Χωριού Φοίβος, ΑΟΚ Γουμένισσας, ΓΣ Πανγυθεατικός και ΠΑΟ Καλαμπακίου)

Επίσης, από το 2020 είναι δυνατόν να θεσμοθετηθούν ειδικά παράβολα-εισφορές για την έκδοση νέων δελτίων αθλητικής ιδιότητας, τις αιτήσεις μεταγραφών και για τις δηλώσεις συμμετοχής σε ορισμένα πρωταθλήματα και το σύνολο των ποσών θα κατανέμεται στις ΕΑΣ για την κάλυψη αθλητικών αναγκών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σε αναπτυξιακό επίπεδο θα πρέπει να αναφερθώ στην αυξημένη συμμετοχή στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, την συμμετοχή άνω των 200.000 δρομέων σε δρομικούς αγώνες του ΣΕΓΑΣ αλλά και την αύξηση έκδοσης δελτίων.

Το οικονομικό ζήτημα και μετά από την περικοπή του 70% της κρατικής επιχορήγησης και παρόλο που είχαμε περιορισμό και μείωση σε χορηγικό επίπεδο ευελπιστούμε μετά από προσπάθειές μας ότι στο τέλος του 2018 θα έχουμε περισσότερες χορηγίες από το 2017. Πρέπει όμως να τονίσω ότι σε αυτή την κατεύθυνση, δεν εκχωρούμε κυριαρχικά δικαιώματα του ΣΕΓΑΣ για να εισπράξουμε.

Για το ζήτημα των υποδομών, δεν προχώρησε όπως θα θέλαμε το κλειστό της Παιανίας, ωστόσο κάναμε βήματα ενώ το άσχημο νέο είναι ότι θα χρειαστεί νέος διαγωνισμός με κόστος 700.000 για το εσωτερικό του σταδίου. Στα θετικά είναι η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα στο Καυτανζόγλειο.

Σήμερα έχω να σας πω και ευχάριστα νέα, αφού σαν ομοσπονδία καταφέραμε αυτό που δεν μπόρεσε η πολιτεία εδώ και 14 χρόνια. Είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να αναγγείλω ότι μια μεγάλη ελληνική εταιρεία θα αναλάβει το κόστος για τον εξοπλισμό του Πανθεσσαλικού σταδίου και ευελπιστώ εντός της αγωνιστικής περιόδου να το εγκαινιάσουμε με κάποιον αγώνα».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ