Μια σειρά από θέματα εξέτασε χτες η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ρόδου, που συνεδρίασε εκτάκτως ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου εγκρίθηκαν θέματα, όπως η συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού και η έγκριση αποτελεσμάτων κλήρωσης για την μελέτη: «Γεωτεχνική Μελέτη – Έρευνα για την Ροδιακή Έπαυλη» καθώς και ανάλογη συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού και έγκριση αποτελεσμάτων κλήρωσης για το έργο: «Αποκατάσταση Κτηρίων Ακάβη».
Επίσης, εγκρίθηκε το β’ πρακτικό για τον ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου, ενώ εγκρίθηκαν οι όροι και οι τεχνικές προδιαγραφές για το έργο Μελέτες Ωρίμανσης για την κατασκευή νέου κυττάρου στον ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου το οποίο είναι απραίτητο –σύμφωνα με την σχετική τοποθέτηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Μιχάλη Παλαιολόγου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το κύτταρο «τείνει να κορεστεί και πρέπει να προβλεφθεί νέο».

Σε ερώτηση της «δ» σχετικά με τα έσοδα από τις δημοπρασίες που πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν για τα πόστα στις παραλίες που ανήκουν στην δικαιοδοσία του Δήμου Ρόδου, ο κ. Διακοσταματίου δήλωσε: «Ο Δήμος Ρόδου θα εισπράξει 1.904.076 ευρώ για δύο χρόνια συν 1εκ. ευρώ περίπου που θα είναι τα προτιμησιακά για όλο το νησί –περίπου 3εκ. ευρώ για δύο χρόνια. Φέτος, έως 31 Μαρτίου 2018 θα πρέπει να εισρεύσουν στα ταμεία μας 1.452.038 ευρώ περίπου. Μέχρι στιγμής, πάμε πάρα πολύ καλά. Δε νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα. Από αυτά τα έσοδα, ο Δήμος Ρόδου λαμβάνει το 70% και η ΚΥΔ το 30%. Από εκεί και πέρα, όταν η ΚΥΔ ξεκινήσει τις δικές της ηλεκτρονικές δημοπρασίες για τις παραλίες που της ανήκουν (Λίνδος, Αφάντου, Κολύμπια, Φαληράκι και Πεύκους) θα έρθει να εισρεύσει ακόμη ένα ποσοστό της τάξεως του 50% από αυτά –μετά τις 31 Μαρτίου 2018».
Θυμίζουμε ότι η πρώτη φάση με τις δημοπρασίες για τις παραλίες που ανήκουν στον Δήμο Ρόδου, έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2018, όταν δημοπρατήθηκαν οι παραλίες για το υπόλοιπο νησί της Ρόδου ενώ στις 28 Φεβρουαρίου 2018, έγιναν οι δημοπρασίες για την πόλη και τις παραλίες από την περιοχή του ΝΟΡ μέχρι και το Μπελβεντέρε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ