Ειδήσεις

Το ζήτημα της εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας έθεσε ο Μάνος Κόνσολας

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Κόνσολας, έθεσε σειρά ζητημάτων όπως:

– Το θέμα της εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές στα νησιά αλλά και της συχνότητας των ελέγχων για την ακτινοβολία. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας είχε καταθέσει πρόσφατα πρόταση για την εκπόνηση μελετών, με τη συνεργασία Δήμων και ΤΕΕ, προκειμένου να χωροθετηθούν οι περιοχές που είναι κατάλληλες για την εγκατάσταση κεραιών.
– Το ζήτημα της ευρυζωνικότητας και της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών τηλεπικοινωνιών στα νησιά.

Ο Βουλευτής ζήτησε την αξιόπιστη και ολοκληρωμένη κάλυψη της νησιωτικής Ελλάδας με το ψηφιακό σήμα. Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας ζήτησε να υπάρχουν μειωμένα τηλεπικοινωνιακά τέλη για τους ερευνητές αλλά και για όσους επιτελούν ερευνητικό έργο στα Πανεπιστήμια, προκειμένου να ενισχυθεί ο τομέας της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Επισήμανε, επίσης, ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί δωρεάν μέρος του τηλεπικοινωνιακού φάσματος για πειραματικούς σκοπούς και για χρήση από ερευνητές και πανεπιστήμια. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου σε δήλωση του αναφέρει: «Νομίζω ότι η λύση στο πρόβλημα της εγκατάστασης των κεραιών είναι μια μελέτη χωροθέτησης, με συνεργασία των Δήμων και του ΤΕΕ ενώ είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει και αύξηση της συχνότητας των ελέγχων.

Στο θέμα της ευρυζωνικότητας, η νησιωτικότητα δεν μπορεί να εξελίσσεται σε αδυναμία και μειονέκτημα. Έχουμε δικαιώματα και στο ψηφιακό σήμα αλλά και στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς (5G) που είναι προ των πυλών».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου