ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένωση S.L.2- F.L.: «Να μειωθεί σταδιακά ο αριθμός των 32 ΠΑΕ»

Δημήτρης Στούμπης 3 λεπτά ανάγνωση
ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΛΙΓΚ- ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Σε δημόσια δια­βού­λευση βρί­σκε­ται ο νέος αθλη­τι­κός νόμος που περι­λαμ­βά­νει και την ανα­διάρ­θρωση του ελλη­νι­κού ποδο­σφαί­ρου. Στον ανοιχτό διάλογο των φορέων πήρε μέρος και η Ένωση Super League 2-Football League που τοπο­θε­τή­θηκε για το ζήτημα αυτό.

Η διορ­γα­νώ­τρια αρχή στο σχόλιό της τονίζει ότι κινεί­ται στη σωστή κατεύ­θυνση η καθιέ­ρωση των δύο επαγ­γελ­μα­τι­κών κατη­γο­ριών, με σκοπό την εξυ­γί­ανση και επα­νεκ­κί­νηση του επαγ­γελ­μα­τι­κού ποδο­σφαί­ρου. Παράλ­ληλα, η Λίγκα ανα­φέ­ρει ότι θα πρέπει στα­διακά να οδη­γη­θούμε σε μείωση αφού ο αριθμός των 32 ΠΑΕ σε μια επαγ­γελ­μα­τική κατη­γο­ρία κρί­νε­ται υπερ­βο­λι­κός και θα πρέπει οι ομάδες που θα αγω­νί­ζο­νται στην Super League 2, στα­διακά να μειω­θούν.

«Η ανα­διάρ­θρωση στο­χεύει στη βιω­σι­μό­τητα των ΠΑΕ. Για να επι­τευ­χθεί αυτός ο στόχος και να πάψουν οι παθο­γέ­νειες του παρελ­θό­ντος θα πρέπει αφενός οι ΠΑΕ που μετέ­χουν στην Super League 2 και αφε­τέ­ρου η διορ­γα­νώ­τρια να είναι υγιείς οικο­νο­μικά. Επειδή και στην αιτιο­λο­γική έκθεση ανα­φέ­ρε­ται ότι ο σκοπός είναι να γίνει βιώσιμο το επαγ­γελ­μα­τικό ποδό­σφαιρο για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξα­σφα­λι­στούν πόροι για τις ΠΑΕ και την διορ­γα­νώ­τρια αρχή για να λυθούν τα υφι­στά­μενα, προ­βλή­ματα και να μην δημιουρ­γή­σουμε νέες και περισ­σό­τε­ρες προ­βλη­μα­τι­κές ΠΑΕ», ανα­φέ­ρει η Ένωση.

Κλεί­νο­ντας σχο­λιά­ζει ότι στην παρ. 3, προ­βλέ­πε­ται ότι αν τα σωμα­τεία της Γ’ Εθνικής που ανέρ­χο­νται στην Β’ Εθνική Κατη­γο­ρία δεν μετα­τρα­πούν σε ΠΑΕ εντός 30 ημερών τότε απο­βάλ­λο­νται. Θα πρέπει να συμπλη­ρω­θεί ότι σε αυτή την περί­πτωση ο αριθμός των ομάδων της Super League 2, δεν θα συμπλη­ρώ­νε­ται από άλλα σωμα­τεία της Γ’ Εθνικής μέχρις ότου επι­τευ­χθεί μια ικα­νο­ποι­η­τική μείωση των ομάδων που θα αγω­νί­ζο­νται στην S.L.2, αφού στην εκκί­νησή της θα βρί­σκο­νται 32 ΠΑΕ.

Ανα­λυ­τικά το σχόλιο της διορ­γα­νώ­τριας αρχής για το «άρθρο 13 Ανα­διάρ­θρωση επαγ­γελ­μα­τι­κών κατη­γο­ριών ποδο­σφαί­ρου Τρο­πο­ποί­ηση των άρθρων 108 και 109 του ν.2725/1999 (Α121)»:

«Άρθρο 13 Ανα­διάρ­θρωση επαγ­γελ­μα­τι­κών κατη­γο­ριών ποδο­σφαί­ρου

Τρο­πο­ποί­ηση των άρθρων 108 και 109 του ν.2725/1999 (Α121)

Με την υπ.αρ. 1 καθιε­ρώ­νο­νται δυο επαγ­γελ­μα­τι­κές κατη­γο­ρίες πρω­τα­θλή­μα­τος ποδο­σφαί­ρου, πράγμα που θεω­ρούμε ότι κινεί­ται στην σωστή κατεύ­θυνση με σκοπό την εξυ­γί­ανση και επα­νεκ­κί­νηση του επαγ­γελ­μα­τι­κού ποδο­σφαί­ρου.

Ασφαλώς όμως θα πρέπει στα­διακά να οδη­γη­θούμε σε μείωση αφού ο αριθμός των 32 ΠΑΕ σε μια επαγ­γελ­μα­τική κατη­γο­ρία κρί­νε­ται υπερ­βο­λι­κός και θα πρέπει οι ομάδες που θα αγω­νί­ζο­νται στην Super League 2, στα­διακά να μειω­θούν.

Η ανα­διάρ­θρωση στο­χεύει στη βιω­σι­μό­τητα των ΠΑΕ. Για να επι­τευ­χθεί αυτός ο στόχος και να πάψουν οι παθο­γέ­νειες του παρελ­θό­ντος θα πρέπει αφενός οι ΠΑΕ που μετέ­χουν στην Super League 2 και αφε­τέ­ρου η διορ­γα­νώ­τρια να είναι υγιείς οικο­νο­μικά. Επειδή και στην αιτιο­λο­γική έκθεση ανα­φέ­ρε­ται ότι ο σκοπός είναι να γίνει βιώσιμο το επαγ­γελ­μα­τικό ποδό­σφαιρο για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξα­σφα­λι­στούν πόροι για τις ΠΑΕ και την διορ­γα­νώ­τρια αρχή για να λυθούν τα υφι­στά­μενα προ­βλή­ματα και να μην δημιουρ­γή­σουμε νέες και περισ­σό­τε­ρες προ­βλη­μα­τι­κές ΠΑΕ.

Σωστά προ­τεί­νε­ται με το άρθρο 15 ‘’Κεντρική δια­χεί­ριση τηλε­ο­πτι­κών δικαιω­μά­των Super League 2- Τρο­πο­ποί­ηση του άρθρου 84Α του ν. 2725/1999’’, η κατ’ ελά­χι­στη τριετής παρα­χώ­ρηση τηλε­ο­πτι­κών δικαιω­μά­των. Σε αυτή την φάση επα­νεκ­κί­νη­σης και βιω­σι­μό­τη­τας θα πρέπει να υπάρξει άμεση υπο­γραφή τριε­τούς σύμ­βα­σης παρα­χώ­ρη­σης τηλε­ο­πτι­κών δικαιω­μά­των με τηλε­ο­πτικό πάροχο με ανάλογο τίμημα για τις ομάδες που θα μετέ­χουν στην Super League 2 που θα καλύ­πτει μέρος των ανε­λα­στι­κών εξόδων τους.

Στην παρ. 3, προ­βλέ­πε­ται ότι αν τα σωμα­τεία της Γ’ Εθνικής που ανέρ­χο­νται στην Β’ Εθνική Κατη­γο­ρία δεν μετα­τρα­πούν σε ΠΑΕ εντός 30 ημερών τότε απο­βάλ­λο­νται. Θα πρέπει να συμπλη­ρω­θεί ότι σε αυτή την περί­πτωση ο αριθμός των ομάδων της Super League 2, δεν θα συμπλη­ρώ­νε­ται από άλλα σωμα­τεία της Γ’ Εθνικής μέχρις ότου επι­τευ­χθεί μια ικα­νο­ποι­η­τική μείωση των ομάδων που θα αγω­νί­ζο­νται στην S.L.2, αφού στην εκκί­νησή της θα βρί­σκο­νται 32 ΠΑΕ».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.