Ειδήσεις

Σακελλαρίδης: Δεν θα ζητήσουμε παράταση για πληρωμή του ΔΝΤ

Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να ζητήσει παράταση αποπληρωμής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μια ημέρα μετά τα όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

«Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε μία ιδέα» σχολίασε ο κ. Σακελλαρίδης για τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας ότι «αν δεν έχουμε μαζέψει το 1,4 και έχουμε μαζέψει 0,8 θα ζητήσουμε παράταση δύο μηνών».

«Δεν είναι μέσα στους σκοπούς της κυβέρνησης η κατάθεση δίμηνης παράτασης αποπληρωμής του ΔΝΤ» ξεκαθάρισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha989 o κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η εκτίμησή του είναι, παράλληλα, ότι θα βρεθεί τρόπος να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, τονίζοντας πως «είναι ίδια η πίεση και για τους εταίρους και για την κυβέρνηση».

Μιλώντας για το χρηματοδοτικό κενό ανέφερε ότι «δεν ήταν κάτι που έσκασε σαν βόμβα και δεν είναι κάτι που η ελληνική κυβέρνηση δεν το γνώριζε από την πρώτη μέρα που παρέλαβε (για μη δυνατότητα κάλυψης χρηματοδοτικού κενού). Το χρηματοδοτικό κενό υπήρχε και πριν τις εκλογές.Ο κ. Βαρουφάκης έλεγε ότι εμείς θέλουμε τα χρήματα που είναι δικά μας, το 1,9 δις που διακρατά η ΕΚΤ, και να αυξηθεί το όριο για τα έντοκα γραμμάτια έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Πιστεύουμε ότι θα βρεθεί τρόπος. Δεν υπάρχει φόβος ότι δεν θα καλυφθεί. Δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι πραγματικότητα. Έχουμε δει πολλές φορές ότι ο τρόπος που χειρίζονται τα ζητήματα ρευστότητας λειτουργεί και ως τρόπος πίεσης. Είναι επιτακτική ανάγκη και από τους εταίρους να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό. Δεν είναι καινούργια κατάσταση (η ανάγκη νέου πακέτου βοήθειας). Το πρόγραμμα από το 2ο μνημόνιο δεν απαντούσε σε χρηματοδοτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Εμείς αυτό που έχουμε πει είναι πως για να χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία, πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα χρηματοδότησης που αντιστοιχεί στην ανάπτυξη. Να μην είναι αναγκασμένη να διατηρείται με δανεικά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου