ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάνος Κόνσολας: “Εχουμε στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κόνσολας

Συ­νέ­ντευ­ξη Τύπου πραγ­μα­το­ποί­η­σε σή­με­ρα το Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού με στόχο να πα­ρου­σιά­σει τον απο­λο­γι­σμό του έτους που πέ­ρα­σε και τον προ­γραμ­μα­τι­σμό του 2020 με στο­χευ­μέ­νες δρά­σεις και πα­ρεμ­βά­σεις.

 

Ανα­φε­ρό­με­νος στη χρο­νιά που πέ­ρα­σε, ο Υφυ­πουρ­γός Του­ρι­σμού, κ. Μάνος Κόν­σο­λας, επε­σή­μα­νε ότι η τε­λι­κή εκτί­μη­ση προ­βλέ­πει το 2019 να κλεί­σει με έσοδα 18 δι­σε­κα­τομ­μυ­ρί­ων 145 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ, με το ποσό της αύ­ξη­σης να κι­νεί­ται στο 12,6%, αφού τα έσοδα το 2018 είχαν κλεί­σει στα 16 δι­σε­κα­τομ­μύ­ρια 113 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ. Τό­νι­σε ότι  η αύ­ξη­ση των τα­ξι­διω­τι­κών ει­σπρά­ξε­ων και η καλή πο­ρεία του του­ρι­σμού , συ­νέ­βα­λε στο να υπερ­βεί η οι­κο­νο­μία μας το όριο του 2% στο ρυθμό ανά­πτυ­ξης για το 2019.

Χα­ρα­κτή­ρι­σε ιδιαί­τε­ρα θε­τι­κό το γε­γο­νός ότι  για πρώτη φορά, το 2019, η μέση κατά κε­φα­λήν δα­πά­νη κάθε επι­σκέ­πτη στη χώρα μας ήταν αυ­ξη­μέ­νη κατά  12,3%, φτά­νο­ντας τα 559 ευρώ από 498 ευρώ που ήταν το 2018.

Πα­ράλ­λη­λα, ανα­φέρ­θη­κε και στην άνοδο της κρουα­ζιέ­ρας με δε­δο­μέ­νο ότι οι αφί­ξεις κρουα­ζιε­ρό­πλοιων σε 43 λι­μά­νια της χώρας ανήλ­θαν το 2019 στις 3.899 ένα­ντι 3.410 κρουα­ζιε­ρο­πλοί­ων το 2018, κάτι που αντι­στοι­χεί σε πο­σο­στό ανό­δου 14,34%. Αντί­στοι­χη αύ­ξη­ση κα­τα­γρά­φη­κε και στον αριθ­μό των  επι­βα­τών κρουα­ζιέ­ρας, που ανήλ­θαν στις 5.537.500 για το 2019 ένα­ντι  4.788.642 επι­βα­τών το 2018, με το πο­σο­στό ανό­δου να φτά­νει στο 15,64%.

Ο Υφυ­πουρ­γός Του­ρι­σμού, κ. Μάνος Κόν­σο­λας, τό­νι­σε ότι εντο­λή του Πρω­θυ­πουρ­γού αλλά και πρό­σταγ­μα των και­ρών είναι η ανα­βάθ­μι­ση της του­ρι­στι­κής εκ­παί­δευ­σης που θα πρέ­πει να κα­τα­στεί συμ­βα­τή με τις προ­κλή­σεις του μέλ­λο­ντος και να με­τα­τρα­πεί σε υπε­ρα­ξία για τον του­ρι­σμό μας. Με βάση αυτή την εντο­λή, ολο­κλη­ρώ­θη­κε η δια­μόρ­φω­ση ενός νέου νόμου-πλαί­σιου για την του­ρι­στι­κή εκ­παί­δευ­ση σε ό,τι αφορά στις δομές του Υπουρ­γεί­ου Του­ρι­σμού, τον οποίο ο κ. Κόν­σο­λας χα­ρα­κτή­ρι­σε ως την πιο ση­μα­ντι­κή με­ταρ­ρυθ­μι­στι­κή προ­σπά­θεια που έχει γίνει στο χώρο της του­ρι­στι­κής εκ­παί­δευ­σης.

 

Δείτε εδώ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.