Για τον τουρισμό, την ενέργεια, τις μεταφορές και τις εμπορικές συνεργασίες συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ισραηλινός ομόλογός του Μπ. Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «χρήσιμη και εποικοδομητική» τη συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα.
Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνίες συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, όπως η ενέργεια, οι θαλάσσιες μεταφορές, η καινοτομία, οι υδάτινες τεχνολογίες, οι μεταφορές, ο τουρισμός, η ασφάλεια και οι εμπορικές συνεργασίες.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ο κ. Νετανιάχου αναφέρθηκε στην ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών. «Ζούμε σε μια περιοχή που είναι αρκετά ασταθής» τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, και πρόσθεσε ότι οι προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν από κοινού με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι η συνεργασία των δύο χωρών καθυστέρησε κάποια χρόνια αλλά αναμένεται να δώσει ώθηση στις δύο χώρες.
Αναφερόμενος στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων, ο κ. Νετανιάχου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει πως είναι ενάντια στον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη χώρα μας «αληθινό φίλο».

ΕΘΝΟΣ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ