Ειδήσεις

Χατζηδάκης: Δεν μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς αλλά να χαμηλώσουμε τις τιμές

Στην Ελλάδα οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 27,6% παραπάνω για τα ΜΗΣΥΦΑ (μη συνταγογραφούμενα φάρμακα) επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

«Η Ελλάδα είναι μια από τις πέντε χώρες στην Ευρώπης που δεν έχει ανοίξει το σύστημα, η λιανική τιμή ανά μονάδα δραστικής ουσίας είναι κατά μέσο όρο κατά 27,6% υψηλότερη, δηλαδή οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 27,6% παραπάνω» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι είναι μεγάλη πρόκληση για τη χώρα, κι όχι μόνο για την κυβέρνηση ή για το ΥΠΑΝ, να ανοίξουν οι αγορές. «Το οφείλουμε στους πολίτες, δεν μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς αλλά να χαμηλώσουμε τις τιμές» υπογράμμισε.

«Όταν έχουμε τόσους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες άνεργους θα ήταν τεράστιο λάθος να μείνουμε απαθείς, ήδη έχει γίνει δουλειά και θα επακολουθήσουν 250 ή και περισσότερες παρεμβάσεις στο εμπόριο, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τα οικοδομικά υλικά. Παρεμβάσεις που θα αλλάξουν καθημερινότητά μας όπως τα ΜΗΣΥΦΑ» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Για τις σχέσεις του με τον υπουργό Υγείας ανέφερε ότι είναι καλές και δεν υπάρχει θέμα κόντρας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει μια γενικότερη τάση στην Ευρώπη να ανοίξει το σύστημα στα ΜΗΣΥΦΑ κάτι που έγινε στην Πορτογαλία το 2005 στην Ιταλία το 2007. «Είμαστε σε διάλογο με τα συναρμόδια υπουργεία, υπάρχει πάνω από 90% συμφωνία. Εγώ λεω τις απόψεις μου δεν έχω στην τσέπη μου ούτε τους βουλευτές ούτε την κυβέρνηση ούτε την τρόικα» ανέφερε για τις αντιδράσεις που διατυπώνονται, προσθέτοντας ότι και η τρόικα δεν είναι ευχαριστημένη με το 80%, και έχει δημοσιευτεί επιστολή που ζητεί μεγαλύτερο ποσοστό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κατέστησε πάντως σαφές ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν είναι Ευαγγέλιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου