Ειδήσεις

Όλγα Κεφαλογιάννη: Θα κάνουμε την Ελλάδα πρότυπο φιλοξενίας

Η υπουργός Τουρισμού εγκαινίασε την έκθεση Xenia 2023 και περιηγήθηκε στα περίπτερα εκθετών από όλη τη χώρα

Στο όραμα, τους στόχους και τις δράσεις για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία εγκαινίασε την έκθεση Xenia 2023 και μίλησε στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.

Έχουμε τη βούληση, το σχέδιο και την τεχνογνωσία, τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη, ώστε να κάνουμε την Ελλάδα πρότυπο φιλοξενίας και προορισμό αξέχαστων ταξιδιωτικών εμπειριών, με μία ανάπτυξη δίκαιη και ισόρροπη, τα οφέλη της οποίας θα αφορούν ολόκληρη τη χώρα και όλους τους Έλληνες πολίτες.

Προσδιορίζοντας τους στόχους και τη νέα στρατηγική, η κ. Κεφαλογιάννη παρουσίασε σχέδιο δράσης το οποίο περιλαμβάνει:

Την προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών, με παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα και πέραν των μηνών τουριστικής αιχμής.
Τη διαφοροποίηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με ποικίλες δραστηριότητες όπως ο ορεινός τουρισμός, ο αγροτουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός, ο καταδυτικός τουρισμός και ο τουρισμός υγείας και ευεξίας.
Την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να ακολουθήσουν τη συνολική ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος αλλά και τη φήμη της Ελλάδας ως παγκόσμιου τουριστικού brand.
Αναφερόμενη στο νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων, η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε συνιστά ένα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση χάραξης μιας νέας πολιτικής για τον ελληνικό τουρισμό, ενώ σημείωσε ότι θα συνεχιστούν οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, με διαβούλευση και τη συνεργασία του συνόλου των φορέων τουρισμού.

Ειδική αναφορά έκανε η κ. Κεφαλογιάννη στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022- 2025», τονίζοντας ότι έχει ήδη διασφαλιστεί η σταθερή ροή της χρηματοδότησης μέχρι τη λήξη του, ενώ ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος παρέχει τη δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Εστιάζοντας στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, η υπουργός χαρακτήρισε δεδομένη τη νομοθέτηση πλαισίου κανόνων ελέγχου και φορολόγησης, με την οριοθέτηση ελάχιστων λειτουργικών και τεχνικών προδιαγραφών, με πρώτο την αναλογική εφαρμογή και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις των τελών που υφίστανται τα ξενοδοχεία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου