ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία: Νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι, εκατοντάδες τραυματίες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
644
Του­λά­χι­στον πέντε οι νεκροί από το φονικό χτύπημα του Εγκέ­λα­δου στην Αλβανία

Όσο περνούν οι ώρες γίνο­νται πλέον φανερές οι κατα­στρο­φι­κές δια­στά­σεις του σεισμού που έπληξε σήμερα λίγο πριν από τις 4 τα ξημε­ρώ­ματα [τοπική ώρα· 05:00 ώρα Ελλάδας] την Αλβανία, με επί­κε­ντρο περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την παρα­λιακή πόλη του Δυρ­ρα­χίου.

Πλη­ρο­φο­ρίες κάνουν πλέον λόγο για πέντε νεκρούς, ενώ αυξά­νε­ται ο αριθμός των τραυ­μα­τιών που δια­κο­μί­ζο­νται σε νοσο­κο­μεία, έχοντας φτάσει στους 150. Επίσης, οι πλη­ρο­φο­ρίες μιλούν για εγκλω­βι­σμέ­νους στα ερείπια των κτιρίων που κατα­στρά­φη­καν.

Τα περισ­σό­τερα κτίρια που κατέρ­ρευ­σαν βρί­σκο­νται στο Δυρ­ρά­χιο και τα Τίρανα. Κατε­στραμ­μένα κτίρια υπάρ­χουν, ωστόσο, και σε ακτίνα 150 περίπου χιλιο­μέ­τρων: από τη Λέζια στον Βορρά έως το Φίερι στον Νότο. Έως τώρα έχει ανα­φερ­θεί ότι έχουν καταρ­ρεύ­σει οκτώ πολυ­κα­τοι­κίες στο Δυρ­ρά­χιο και στα προ­ά­στια των Τιράνων. Πρό­κει­ται για κτίρια που είχαν ανε­γερ­θεί πριν από το 1990, αλλά και νεότερα.

Από την άλλη, ο πανικός απο­δεί­χθηκε ο χει­ρό­τε­ρος σύμ­βου­λος για τους κατοί­κους των σει­σμό­πλη­κτων περιο­χών, ενώ η έλλειψη κρα­τι­κής υπο­δο­μής επι­βά­ρυνε την κατά­σταση.

Σε αρκετές περιο­χές που επλή­γη­σαν από τον σεισμό υπάρ­χουν σοβαρά προ­βλή­ματα στην ηλε­κτρο­δό­τηση και τις τηλε­πι­κοι­νω­νίες. Στους δρόμους επι­κρα­τεί κομ­φού­ζιο, με τους πολίτες να έχουν βγει στους δρόμους, ενώ η κυβέρ­νηση απευ­θύ­νει έκκληση να μείνουν ανοι­χτοί οι δρόμοι. Ο πρω­θυ­πουρ­γός της χώρας Έντι Ράμα μετέβη στο Δυρ­ρά­χιο, που επλήγη περισ­σό­τερο.

 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.