Τοπικές Ειδήσεις

Εληξε το συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων – Mεγάλη η προβολή της Pόδου

Η καλύτερη διαφήμιση για τη Ρόδο ήταν το συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού “F.I.J.E.T.” που ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Συνολικά 200 μέλη της Ένωσης συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου και στις παράλληλες εκδηλώσεις και ξεναγήσεις στο νησί.
Η Ρόδος επιλέχθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της F.I.J.E.T., Tijani Haddad για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, που κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετικό προορισμό ανά τον κόσμο. Στον λόγο του, ο πρόεδρος της F.I.J.E.T. κύριος Tijani Haddad, μίλησε αρχικά με θερμά λόγια για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό καθώς και για το νησί της Ρόδου.
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προβλήματα της τρομοκρατίας, των τοπικών πολέμιων και της λαθρομετανάστευσης, τα οποία δεν συνιστούν παράγοντες για την ανάπτυξη του τουρισμού.
Εστιάζοντας στο θέμα της Παγκόσμιας Τουριστικής Δημοσιογραφίας και του Τουρισμού, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, ανέφερε ότι μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην φιλία μεταξύ των λαών και στην ειρήνη.
Η F.I.J.E.T. με σημαντικότατη παρουσία στα παραπάνω από το 1954, αποτελείται από ένα πολύ μεγάλο αριθμό μελών από όλο τον κόσμο καθώς κι από Εθνικές Ενώσεις Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού από πολλές χώρες.
Υπάρχουν μέλη και στην Ελλάδα, ενώ γίνονται κινήσεις για ίδρυση Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού η οποία θα είναι μέλος της F.I.J.E.T. , από τον Γιώργο Παπαθανασόπουλο (Αντιπρόσωπο της F.I.J.E.T. στην Ελλάδα) σε συνεργασία με τα μέλη της Ελλάδας.
“Στο πλαίσιο του συνεδρίου, εκτός των άλλων, οι σύνεδροι επισκέφθηκαν σημαντικό αριθμό περιοχών της Ρόδου, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.
Οι εντυπώσεις, από το νησί καθώς κι από την φιλοξενία που αποκόμισαν ήταν εξαιρετικές, ενώ ο ενθουσιασμός τους ήταν κάτι παραπάνω κι από έκδηλος. Όλο αυτό μεταφράζεται σε επιπλέον προβολή της Ρόδου σε όλο τον κόσμο, κάτι το οποίο θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον τουρισμό του νησιού και κατ’ επέκταση σε αυτόν της Ελλάδος”, δήλωσε ο κ. Παπαθανασόπουλος στη “δημοκρατική”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου