Περισσότερο αυστηρή από όσο πρέπει χαρακτηρίζουν οι πολίτες την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα. Στο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue, το οποίο δημοσιεύει η «Αυγή», οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι και για το ποια θα πρέπει να είναι η στάση της Ελλάδας για τους πρόσφυγες, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό εκτιμά ότι η χώρα δεν πρέπει να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες για μόνιμη εγκατάσταση.
Χαρακτηριστικά στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου οι πολίτες σε ποσοστό 63% απαντούν ότι η χώρα δεν θα πρέπει να δεχτεί μονιμότερη εγκατάσταση προσφύγων στην Ελλάδα έναντι ενός 33% που είναι θετικό προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στη χώρα η προσφυγική κρίση, καθώς το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν ότι οι πρόσφυγες μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την εθνική ασφάλεια είναι στο 46%, ακριβώς το ίδιο με εκείνους που υποστηρίζουν το αντίθετο.
Αρνητική, πάντως, είναι η άποψη των πολιτών για την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στο ζήτημα με τους ερωτηθέντες να απαντούν σε ποσοστό 50% ότι είναι πιο αυστηρή από όσο θα έπρεπε.
Το πολιτικό βαρόμετρο καταγράφει, ακόμη, τη θετική άποψη που έχουν οι περισσότεροι Έλληνες για τους Πούτιν, Ομπάμα και Ολάντ, ενώ είναι αρνητικά διακείμενοι απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ.
left.gr































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.