Ρεπορτάζ

Ενεπλάκη και Καλύμνιος στη διένεξη Ντινόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ-Ο υπ. Εσωτερικών αρνείται όλες τις κατηγορίες

Το όνομα ενός Καλύμνιου ενεπλάκη στην «κόντρα»  που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Υπουργός Εσωτερικών φέρεται να έχει οφειλές προς το Ταμείο Υγείας των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) και να αναγνωρίζει την ύπαρξή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του ασφαλιστικού οργανισμού. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο κ. Αργύρης Ντινόπουλος ουδέποτε, από το 2009, κατέβαλε ασφάλιστρα, αν και έκανε χρήση των υπηρεσιών και παροχών του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ φέρεται να κατέθεσε αίτημα, το καλοκαίρι του 2013, προκειμένου ο υπολογισμός των οφειλών να γίνει με τους ευνοϊκούς όρους που προβλέπονται για άνεργους δημοσιογράφους.

Ο κ. Αργ. Ντινόπουλος αρνείται τους ισχυρισμούς του Ταμείου και κάνει λόγο για σκευωρία και επιχείρηση διασυρμού του από συγκεκριμένη εφημερίδα (Εφημερίδα των Συντακτών) και τον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι η απόφαση του Δ.Σ. ήταν ομόφωνη.
Χθες προχώρησε ωστόσο σε σοβαρότατη καταγγελία, ομιλώντας στο mega, κάνοντας λόγο για πλαστογράφηση του εγγράφου, κατά το οποίο φέρεται να αιτείται απαλλαγής από το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών του, για την παροχή περίθαλψης από τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης.
Ο Υπουργός Εσωτερικών κατηγορεί ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ και την “Εφημερίδα των Συντακτών” για σκευωρία.
Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο κ. Ντινόπουλος έκανε λόγο ακόμα και για πλαστογραφία της υπογραφής του, από ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ στον ΕΔΟΕΑΠ. που έστησαν την υπόθεση και πρόσθεσε:
“Μοναδική πηγή εισοδήματός μου είναι η βουλευτική μου αποζημίωση και έχω προσκομίσει και αντίγραφο της φορολογικής μου δήλωσης και όλα αυτά τα έχω κάνει για να προσδιορίσουν τις οφειλές μου με βάση το εισόδημά μου. Είναι στημένο από κάποιους του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον ΕΔΟΕΑΠ”.
Ωστόσο, η “Εφημερίδα των Συντακτών”, που αποκάλυψε το όλο θέμα, δημοσίευσε χθες την υπεύθυνη δήλωση, που κατατέθηκε και σύμφωνα με την οποία ο υπουργός ζητά την αναστολή της απόφασης ένταξής του στην προαιρετική ασφάλιση, δηλώνοντας ότι καταβάλλει τις εισφορές του στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η εφημερίδα αναφέρει πως η δήλωση αυτή είναι ψευδής καθώς από το 2009 δεν πλήρωσε τίποτα στον ΕΔΟΕΑΠ. Απαντώντας για το θέμα ο κ. Ντινόπουλος είπε στην πρωινή εκπομπή του MEGA:
“Ένα μηχανογραφημένο έντυπο του ΕΔΟΕΑΠ όπου λέει – εγώ δεν το ήξερα αυτό – σας παρακαλώ να τακτοποιήσετε ασφάλιστρο, λόγω ανεργίας. Για δες την υπογραφή… είναι πουθενά η υπογραφή η δική μου; Δεν είναι η υπογραφή η δική μου. Εγώ αυτό το χαρτί το αγνοούσα. Ότι είναι δήθεν ο κ. Άγγελος Ολυμπίτης, ο οποίος ήταν πράγματι συνεργάτης μου αλλά έχει φύγει από το 2011 και είναι στην Κάλυμνο”.
Στο σχετικό έγγραφο, δηλαδή, εμφανίζεται υπογραφή με την ένδειξη “αντ’ αυτού”, με τον Υπουργό Εσωτερικών να λέει, πως ο ισχυρισμός ότι ανήκει σε συγκεκριμένο συνεργάτη του είναι αναληθής μιας και λείπει από το 2011 στα Δωδεκάνησα και την Κάλυμνο.
Επίσης, ο κ. Ντινόπουλος διερωτάται, πως είναι δυνατό στην επίμαχη αίτηση να επισυνάπτεται η φορολογική του δήλωση, που αποδεικνύει τα εισοδήματά του, ενώ, ταυτόχρονα, αιτείται απαλλαγής, λόγω ανεργίας.
Με ανακοίνωσή του ο ΕΔΟΕΑΠ αφήνει έκθετο τον κ. Ντινόπουλο καθώς αναφέρει ότι από τότε που εξελέγη βουλευτής δεν κατέβαλε τις εισφορές παρότι είχε ενημερωθεί για τις οφειλές του και έκανε συνεχώς χρήση των υπηρεσιών του Ταμείου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου