Ειδήσεις

Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ – Mε sms η ενημέρωση

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις – Οι επιτυχόντες θα λάβουν με sms την ενημέρωση για το τμήμα στο οποίο εισήχθησαν
Λήγει την Παρασκευή 27 Αυγούστου η αγωνία των υποψηφίων οι οποίοι έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2021. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ολοκλήρωσαν όλες τις διαδικασίες και εκτός απροόπτου, θα κοινοποιήσουν τα ονόματα των επιτυχόντων και τις βάσεις εισαγωγής στα τμήματα.

Έως το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να εκδοθεί και σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους για την ημερομηνία των αποτελεσμάτων η οποία εφόσον υπάρξει κάποιο σοβαρό κώλυμα θα παραταθεί έως την ερχόμενη Δευτέρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα προκαλέσει πλήθος προβλημάτων όπως τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων από τα πανεπιστήμια (20.000 – 30.000 άτομα) καθώς και εξαιρετικά μεγάλο αριθμό κενών θέσεων σε σχεδόν 150 τμήματα.

Μάλιστα οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι δεκάδες τμήματα θα έχουν μονοψήφιο αριθμό εισαχθέντων (ή και κανένα νέο φοιτητή) γεγονός, που θα τα φέρει σύντομα σε δυσχερέστατη θέση αφού η λειτουργία τους θα επανεκτιμηθεί. Το σίγουρο είναι ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων,θα προκαλέσει νέες συζητήσεις σχετικά με το σύστημα εισαγωγής, που εφαρμόστηκε φέτος – με την καθιέρωση της ΕΒΕ- και τις βελτιώσεις,που πρέπει να γίνουν αλλά και με το μέλλον δεκάδων πανεπιστημιακών τμημάτων τα οποία όπως όλα δείχνουν θα εξαφανιστούν από τον χάρτη της Ανώτατης εκπαίδευσης στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ, την οποία ήδη σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Όσο για τους φετινούς χιλιάδες υποψήφιους οι οποίοι θα αποκλειστούν από τα ΑΕΙ, από αύριο θα πρέπει να αναζητήσουν λύσεις όσον αφορά στις σπουδές τους καθώς τα περιθώρια δεν είναι πολλά και είτε θα πρέπει να ξαναδώσουν εξετάσεις του χρόνου είτε θα κατευθυνθούν, προς τα ιδιωτικά κολέγια και ΙΕΚ. Οι επιλογές αυτές βέβαια αφορούν μόνο όσους μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά αφού σε όλες τις περιπτώσεις απαιτούνται δίδακτρα.

Εγγραφές στα ΑΕΙ – Αιτήσεις μετεγγραφής

Τις επόμενες μέρες και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το υπουργείο Παιδείας, θα ενημερώσει σχετικά με τις ημερομηνίες για την ηλεκτρονική εγγραφή των νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια και αργότερα τις προθεσμίες για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να πάρουν μετεγγραφή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου